Szerintetek Magyarországon rossz élet van?
végülis a többségnek megvan minden, amire szüksége van...
lakás, autó, étel, telefon, internet stb.
"Az átlagfizetés magasabb, mint a medián"
Tisztában vagyok vele.
Ezért is mondtam,hogy a havi nettó 180 biztos nem medián.
Az ország jelentős része ennél sokkal kevesebbet keres.
Családot meg nem terveznék még 180 ezres fizetésre sem.
Én biztos nem fogok bérrabszolgát gyártani a gazdagoknak.
Most amúgy is az a divat,hogy a gazdagoknak 3 gyerek kell,mert ők megtehetik.
Majd dolgozzanak az ő leszármazottaik.
46%-os, te vagy az élő példája a demagóg örök pesszimista és nem utolsó sorban -ostoba magyar polgárnak.
tudod attól, hogy te sem családot, sem gyereket, sem "semmit" nem akarsz, az a te egyéni problémád, vagy inkább nyomorod.
a másik pedig, menj fel egy albérletes oldalra, és nézd meg mennyiért mennek a Bp-i panelos albérletek, rezsivel is alaphangon 100.000-ft havonta egy alap lakás.
ennél olcsóbb egy sima szoba, vagy szálló szintén egy szobával.
a belvárosi plazma tévés okosságod pedig pedig 250.000ft-nál kezdődik.
egy valamire való albérlet nem a luxust jelenti te nagyon okos, hanem hogy nem a 35-40 éves lerohadt csempét, a kosztól elfeketedett retkes kádat, meg szaros wc csészét nézed éveken át.
meg az olyan ablakok amik ha csukva vannak akkor is lobog a függöny, ilyet kapsz havi 60+rezsiért, ami kb 85 ezerre jön ki.
tájékozódni kéne, mielőtt osztjuk a semmit.
30/33 as nak
Ha elolvastad figyelmesen amit irtam en nem elek otthon. Mar lassan 30 eve es nem is Europaban elek, es azt irtam hogy itt se keszpenzbol veszik az emberek a lakast, es nem gyujtenek ra 50 evig cask azert hogy ne legyen hiteluk.
Ugy semmitek se less se lakas se mas ha azokbol a fizetesekbol amit kerestek akarjatok osszerakosgatni a milliokat. ezt meg a legbutabb embernek is kene latni hogy aki 15o ezer forintot keres es meg kell elnie az mikorra fog osszerakni mondjuk 5 milliot? mire osszerakja addigra az a lakas mar 7 et fog erni amit meg akar venni. EZERT veszi fel az ember a hitelt barmelyik orszagban is el. Plusz milyen elet az kerdem en, hogy 10 evig vajas kenyeren elsz hogy legyen 40 eves korodra adossagmentesen egy 35 negyzetmeteres luk ahol meghuzod magad. Errol beszeltem.
Az meg hogy ti mit szavaztok meg magatoknak a ti dolgotok ugy kormanyt mint egyebet illetoen. Nekem semmi kozom hozza a ti ugyetek en nem szavaztam senkire es semmire meg a Magyar allampolgarsagomat se tartottam meg.
"olcsóbb egy sima szoba, vagy szálló szintén egy szobával. "
Már minek fizetnék egy szobát,hogy ugyanúgy nem egyedül lakok,de még idegenekkel is kell laknom.
Akkor inkább lakok otthon,igaz megint nem vagyok egyedül,de legalább nem idegenekkel lakok egy lyukban.
"tudod attól, hogy te sem családot, sem gyereket, sem "semmit" nem akarsz, az a te egyéni problémád, vagy inkább nyomorod. "
Szerencsére nekem ilyen igényeim nincsenek,nem vagyok egy átlag birka,akinek annyi az életcélja,hogy szaporodjon.
a kérdés pedig nem arra vonatkozott,hogy ki akar családot és ki nem,hanem arra,hogy mennyire lehet megélni.
Persze azt te természetesnek veszed,hogy a családos minden kedvezményt megkap,de ez nem volt mindig így.
Az a szörnyű,hogy még ezekkel a kedvezményekkel sem éri meg ilyesmibe belevágni.
Szerencsére nekem ilyen igényeim nincsenek.
180 ezres átlag vagy medián fizu pedig nem egy állat,ha csak nem annyi az életcélod,hogy egyél,és dolgozz meg néha aludj.
Ugyanígy a gyereknek sem csak ételre van szüksége,hanem mondjuk valami támogatásra is,hogy ne 40 éves koráig otthon kelljen laknia.
Csak a legtöbben nem tudatosan tervezik a gyerekeik jövőjét,nem gondolnak arra,hogy a gyerek egyszer felnő,és valahogyan el is kellene indulnia az életben.
Persze én feltételeztem,hogy aki gyereket vállal,az szeretetből teszi,mert hát mi másért.
Csak ha a családi pótlékot,amit az államtól kaptak,félre tették volna a gyereknek 20 éves keresztül,akkor lenne egy lakás alapja,és nem 800 éves koráig kellene güriznie,mire kap egy lyukat a feje felé,ahonnan eljár dolgozni,még meg nem hal.
" Ezert van a mamahotelben a 40 eves fiatal mert mindentol be vagytok szarva. a hiteltol, a vallalkozastol a hazassagkotestol es mindentol. igy soha nem lesz se lakasotok se csaladotok."
Azért maradjunk annyiban,hogy elég jogosan vannak BESZARVA,ahogy te fogalmaztál.
Az egyik 40 éves ismerősömnek most viszik a házát,mert már a külföldi munkával sem tudja törleszteni a hiteleit.
Vállalkozás?Ma?Azért nem mindenkinek van kockáztatni való pénze egy vállalkozáshoz,másrészt az állam az első,ami keresztbe tesz.Harmadrészt olyan csórók az emberek ma(a drága egykulcsos adónak is köszönhetően),hogy már szinte kaján kívül semmi extrára nem költenek),így aztán nem jó kilátások vannak egy vállalkozás sikerességére,ha nincs fogyasztás,mert nincs miből.
Házasságkötés?
Na,nem egy olyat ismerek,akit kisemmizett a felesége a válás után.
Túl sok balek volt példaként a mostani generációnak,hogy elmenjen a kedve az egész család projecttől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!