Szerintetek Magyarországon rossz élet van?
végülis a többségnek megvan minden, amire szüksége van...
lakás, autó, étel, telefon, internet stb.
Ja.Baromi jó élet van.
Ha így haladok,40 évesen is a szüleimmel fogok lakni.
Hitelt nem akarok felvenni,sem autóra,sem lakásra és szorongásban élni további 20-30 évig,hogy tudom e fizetni.
Amit te látsz az egy kirakat.A kapitalista agymosás,ami elhiteti a prolikkal,hogy nekik minden luxus elérhető....hitelre.
Tanulás és törekvés által több lehetőség van kitörni, mint valaha. De aki ez nem tudja/akarja megtenni, az is el tud éldegélni egy viszonylag kényelmes életszínvonalon (a világ legnagyobb részéhez viszonyítva).
A nyugati országokhoz képest persze jóval rosszabb az életszínvonal.
"Ja.Baromi jó élet van.
Ha így haladok,40 évesen is a szüleimmel fogok lakni."
Ez is csak azért vagy, mert nem vagy csodálatos fideszes, aki a saját lábán áll és mindenki másnál többet ér, mert több van neki a bankszámláján.
"Ez is csak azért vagy, mert nem vagy csodálatos fideszes, aki a saját lábán áll és mindenki másnál többet ér, mert több van neki a bankszámláján."
Tudod még csak saját lakásra sem vágyok.
De ma két tűz közé vagy szorítva.Az albérlet árak az egekben,megfizethetetlenek.
E mellett még azzal akarnak zsarolni,hogy tegyek félre öreg koromra,mert nyugdíj nem lesz,stb.
Én nem is csodálkozom,hogy a legtöbb fiatalnak semmi célja,csak tengődnek,és élnek a mának,mert a jövő kilátástalan.
Ellopják rengeteg ember esélyét a normális életre,csak hogy egy szűk réteg az egész életét luxusban élje le.
"Én nem is csodálkozom,hogy a legtöbb fiatalnak semmi célja,csak tengődnek,és élnek a mának,mert a jövő kilátástalan."
Az a baj, hogy a legtöbben még mindig csodálkoznak ezen.
pont ezen gondolkoztam valamelyik nap, hogy nem csak itt, de elég sok helyen főleg a neten, hirdetik az igét hogy Magyarországon mély szegénység tombol mindenütt.
ahhoz képest a bevásárlóközpontok parkolói kopra tele vannak kocsival, mindenki kezében a legújabb telefonokat látom...stb.
apropó kocsik, elég sokat utazok az országban minden felé, és azt figyeltem meg, hogy egyre kevesebb alsó közép kategóriás kocsi van az utakon (pl Suzuki Swift, a régebbi fajtából) inkább a 2-3 milliós kategória van döntő többségben.
nekem az a meglátásom, hogy van egy bizonyos réteg, aki rettenetesen irigy, és a sóvárgását a jobb életre azzal próbálja kompenzálni, hogy itt nálunk a kormány miatt mindenki nyomorban él -legalábbis ezt hirdetik.
hát nem is tudom, sztm ezek az emberek pont azok akik elvárnák alanyi jogon, hogy az állam tejbe vajba fürössze őket, mert ez nekik jár.
és ha ezt nem kapják meg, akkor jön a duma hogy ebben az országban nem lehet megélni blabla..
én egy sima érettségivel vígan megélek a munkámból, sőt az ismerőseim is simán elvannak, család gyerek stb.
igaz ezért tenni is kell valamit, úgy hívják: munka.
a magyar ember meg szeret inkább otthon ülve pesszimistán búslakodni hogy jajj de szar nekem ebben az országban...(munkanélküliként)
Utolsó!
Nem fogod fel,hogy már 0 Ftért is lehet elvinni telefonokat?
Aztán fizetheti hitelre vagy 36 hónapig,és mire kifizeti,addig kb az eredeti ára kétszeresét fizeti,és ennyi idő alatt az adott telefon értéke kb fele annyit ér,mint amikor megvette.
Hitelből "luxus".
Én se luxustelefonra,se autóra nem vágyok.
Egy nyamvadt garzonlakással megelégednék.
De sem bérelni sem hitelt felvenni rá nem éri meg.
Így gyűjtögetek,és várok.
Egy szűk rétegnek jó ebben az országban,aki kb havi 250 felett keresnek.
A többiek csak tengődnek a nyomorban és a kilátástalanságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!