Szerintetek Magyarországon rossz élet van?
végülis a többségnek megvan minden, amire szüksége van...
lakás, autó, étel, telefon, internet stb.
A medián fizetés 180 ezer Ft, vagyis az emberek fele ennél többet keres (a másik fele kevesebbet).
Lakást jellemzően Nyugaton sem vásárolnak az emberek, inkább bérelnek.
A medián 180?
Szerintem ettől jóval alacsonyabb,én olyan 130 körül tippelek.
Inkább átlagra gondoltál szerintem,nem mediánra.
Utolsó,nyilván viszonyítás alap.
De a kérdező demagógiát csempészett a kérdésbe.
Mert szerinte itt mindenkinek van mindene.Lakás,autó,telefon.
Csak azt elfelejtette hozzátenni,hogy a 80-90%-nak ezek mind hitelből vannak.
Igen,lakást nyugaton sem vehet mindenki,de ott az albérletek megfizethető áron vannak.
Itt meg nem meg a legkisebb rossz,az ha a szüleiddel élsz,már akinek van választása.
Olyan is van,akinek az egész fizuja elmegy,mert kénytelen támogatnia a szüleit.
"Inkább átlagra gondoltál szerintem,nem mediánra."
Az átlagfizetés magasabb, mint a medián fizetés, mert a magas fizetések az átlagot felfelé húzzák (és ezért torzít).
"Igen,lakást nyugaton sem vehet mindenki,de ott az albérletek megfizethető áron vannak."
ilyen amikor a hülye osztja az észt.
nyugaton alaphangon is 600-800 euró egy valamire való albérlet.
ha ez neked megfizethető, akkor hajrá aranyapám, lehet menni.
és neeem, nem 6000-8000 eurót keresnek a nyugati mosogatók, egy sima hétköznapi bolti eladó sem keres többet 1300 eurónál, akkor a fele fizetése el is ment albérletre.
pont mint nálunk.
bírom mikor az ostobák osztják az észt, és megmagyarázzák a semmit.
egyébként meg tisztában van mindenki mivel jár a részletre vásárolt elektronikai cucc, hogy a törlesztés ideje alatt mennyit romlik az értéke.
ezzel aztán nem mondtál újat, még ha úgy is érezted.
Ti tenyleg azt gondoljatok hogy itt Nyugaton mi nem kolcsonnel veszunk lakast vagy hazat?
Hat rosszul hiszitek. az atlag dolgozo ember (sot az atlagon feluli is) az esetek legalabb 70 % ban 20-30 eves hitelre veszi a lakast. az mas kerdes hogy ezt ritkan elik meg vegig ott, mi is eladtuk 15 ev utan es 3 szoros volt a haszon azzal szemben amennyiert vettuk. de a kovetkezo nagyobb es jobb minosegu hazhoz is vettunk fel kolcsont. Mivel az erteke ennek is boven elerte mar a tobbszoroset a vetelnel felvett hitelnek ha valami gond van eladjuk es veszunk valami olcsobbat helyette.
en nem ertem hogy gondoljatok hogy a rongyos kis szazezres fizetesbol hitel nelkul majd hazakat vagy lakast vesztek? mikor? addig otthon ultok az anyatok szoknyajan? erre mondjak hogy gyava nepnek nincs hazaja. Ezert van a mamahotelben a 40 eves fiatal mert mindentol be vagytok szarva. a hiteltol, a vallalkozastol a hazassagkotestol es mindentol. igy soha nem lesz se lakasotok se csaladotok.
"valamire való albérlet"
Ja,hát tudom valakinek csak a belvárosban,plazma TV-s albérlet felel meg.
"en nem ertem hogy gondoljatok hogy a rongyos kis szazezres fizetesbol hitel nelkul majd hazakat vagy lakast vesztek? "
ha még ráadásul megszavazzátok a nyakunkra az egykulcsos adót,akkor meg pláne soha nem lesz semmi.
Ja,értem.
Az,hogy valaki lakhasson valahol,az valami luxus,hogy ne a híd alól menjen dolgozni,és a gazdagok luxuséletéhez asszisztálni.
Mit gondolsz nyugaton mikor rakják ki a megtelt táblát?
Az a baj,hogy természetesnek veszitek,hogy kizsákmányolnak titeket.
Család?Ki akar családot?
Én csak privát életről beszéltem.A család ettől még nagyon messze van.
A családnak semmi értelme abban a tekintetben,hogy az egyik szülő a fél életét külföldön éli le.
Az én szüleim kapcsolata is erre ment rá,mert apám sosem volt itthon.
Ez nem család,hanem olyan,mint valami bérkapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!