Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Jogos lenne megfosztani őket...

Jogos lenne megfosztani őket a szavazati joguktól?

Figyelt kérdés
Http://www.youtube.com/watch? V=S1O_SlpY3m8&feature=player_embedded
2010. márc. 16. 17:34
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

18 58 vagyok.

persze igenis szégyen h ezeket a dolgokat valaki nem tudja, de egy szavazati jogtól való megfosztást nem indokolja.

2010. márc. 16. 18:59
 22/31 A kérdező kommentje:
Ahogy mondtam, hiszek abban, h. az ember a "saját hibáiból", a saját történelméből tanulni tud. Senki sem érthet a politikához, aki nem ismeri a történelmi vonatkozásokat. Lehet, h. hozzá tud szólni az aktuális politikához, de az nem jelenti azt, h. érti is. És ha vki nem ismeri a történelmünket, az nem magyar ember, így nincs joga szavazni sem. Én nem azt mondom, h. minden apró dolgot tudjon vki, de azért az rettenetes, h. vki ilyen alapvető tudással sem rendelkezik. Az nem láthatja át a politikát. Hogy is láthatná, amikor 1956-ot keveri az 1848-49-es eseményekkel. Az az ember nem ért semmit a politikához, csak skandálja, amit a többi ostoba.
2010. márc. 16. 19:10
 23/31 anonim ***** válasza:
És mi lenne, ha ezek a semmit nem tudó emberek a Jobbikra szavaznának, a művelt emberek meg az MSZP-re?
2010. márc. 16. 19:33
 24/31 A kérdező kommentje:
Itt most ne menjünk bele párt vitába, mert nem erről van szó. Én elfogadom a nép akaratát, ha olyanok döntenek, akik tudják, h. mi folyik körülöttük, legyen a döntésük akár a jobbik, akár az mszp.
2010. márc. 16. 19:36
 25/31 A kérdező kommentje:
Mellesleg azt, h. vki tudja, h. mit ünneplünk márc. 15-én azt még nem nevezném értelmiséginek, vagy műveltnek. Azt sem nevezem annak, aki tudja, h. Mo.-on hány megye van, vagy, h. ha vki ki tudja számolni, h. 2+2 az 4. Ez alapvető. A történelem fontos, mert a közös kúltúra és nemzeti múlt tartja össze a nemzetet, nem a határok. És önmagában nem elég, h. vki beszél magyarul (bár sokaknak még ez is gondot jelent -és itt most nem a külföldiekről van szó).
2010. márc. 16. 19:42
 26/31 anonim ***** válasza:

Egy kettőt talán jogos lenne a videón lévők közül, de nem az összeset aki nem ismeri a történelmet. Nem lehet mindenki olyan fanatikus mint te, kérdező.(erre ne is mond hogy te nem vagy az)

Én akár hogy akarom, nem tud érdekelni a történelem, de attól még lehet rálátásom, nem vagyok kevésbé magyar attól hogy nem verem a mellemet.

De tegyük föl, szavazás előtt mindenki kitöltene egy tesztet, általános műveltségről és töritudásról. Az garancia lenne arra hogy foglalkozik, érdekli a politika, figyeli az eseményeket(híreket)? Nemigen...

2010. márc. 16. 20:15
 27/31 anonim ***** válasza:

"Én elfogadom a nép akaratát"

úgy néz ki nem mindenki akaratát fogadod el.

2010. márc. 16. 20:24
 28/31 A kérdező kommentje:
Amint már többször is leírtam, az nem az értelmiség, műveltség kérdése h. vki tudja, h. mit ünneplünk a nemzeti ünnepeink alkalmával. Ezeknek az ismerete alapvető erkölcsi kötelessége minden magyar embernek. Én nem vagyok nagymagyar, nem verem a mellkasomat, nem skandálom, h. "vesszen Trianon", sőt még a történelem sem volt soha a kedvenc tantárgyam, ezért nekem is vannak jelentős hiányosságaim. De van, amit az embernek tudnia kell és kész. Az, h. fanatikus lennék, nem hiszem, de rád bízom. Én akkor érezném magam annak, ha azt kérném, h. mindenki tudja évszámmal az uralkodókat, vagy a csatákat...stb (amit én sem tudok fejből). Abban pedig semmi ellentmondás nincsen, h. a nép akaratát elfogadom, mégis kizárnám az emberek egy részét. Amint ezt is mondtam, az én szememben nem magyar, azaz nem tartozik a magyar néphez az, aki ilyen alapvető "tudással" sem rendelkezik (és most tekintsünk el természetesen a gyerekektől). Ugyanis lehet, h. vmit hozzá tud szólni az illető az aktuális politikához, de semmiképpen sem ért a politikához úgy általában. Nincs átfogó rálátása a dolgokra. Persze a történelem ismerete még önmagában nem szükséges közvetlenül ahhoz, h. vki meg tudjon szólalni az aktuális eseményekkel kapcsolatban, ez igaz, nem vitatom. De semmikép sem lehet átfogó képe a dolgokról, így a politikához sem érthet. A nép akaratát pedig efogadom, de a magyar néphez tartozás alapvető feltételének tartom, az olyan ismereteket, mint a nemzeti ünnepeink és hőseink ismerete. Ammenyibben vki nem teljesíti ezt az alapvetően apró feltételt, az számomra nem magyar (és másodszor is elmondom, h. én nem vagyok nagymagyar), így a magyar néphez sem tartozik, így nem dönthet a magyarok ügyeiről sem. Ez persze nem azt jelenti, h. a "kívülállóktól" elvenném a segélyt, nem biztosítanám számukra az egészségügyi ellátást...stb, csak egyszerűen azt, h. döntést nem hozhat. Szerintem ez egy minimális kérés lenne. És a célja nem az lenne, h. mindenki megtanulja Mo. történelmét A-Z-ig, hiszen ez úgysem teljesülne, csak annyit jelentene, annyit lehetne elérni egy úgynevezett választás előtti teszttel, h. csak olyan szavazzon a magyar nép ügyeiről, aki "tényleg magyar", illetve azt lehetne elérni, h. az emberek pótolják a hiányosságaikat ("motiválás"). Nem várom el senkitől, h. sírjon október 6-án az aradi vértanúk miatt, de legalább legyen tisztában azzal, h. ezek az emberek értünk haltak meg!!!!!! 1956 pedig akár aktuál politikai kérdés is lehet.
2010. márc. 16. 21:21
 29/31 anonim ***** válasza:

Igazad van! De attól h vki rossz töriből, még a mostani dolgokról lehet döntése, vagy a gazdasághoz érthet.

Én olyan tesztet csináltatnék velük hogy mennyire látják át az összefügéseket, mennyire vannak képben a jelennel kapcs, és mennyire befolyásolhatók. De ez így lehetetlen.

Egyet értek veled abban, hogy aki semmirevaló, és még ennyivel se tiszteli meg a Hazáját, az ne is szóljon bele semmibe.

Amugy meg nyugi. Most csak személyekről döntesz, nem törvényekről. Arról döntesz csak kit juttatsz hatalomra, semmi több, ne is álmodozz!

2010. márc. 16. 22:27
 30/31 A kérdező kommentje:
Azért egy szavazással arról is döntök, h. kik hozzák a törvényeket. Mert az oké, h. csak az emberekről döntünk, de rajtunk múlik, h. milyen embereket választunk, akik minket képviselnek. Mellesleg utoljára leírom, az, h. vki tudja, h. mit ünneplünk a nemzeti ünnepeink alkalmával, az nem történelem "tudás" kérdése. Az egy evidens dolog. Ahogyan az is, h. tudja, h. mi az ország neve, ahol él. Ahhoz, h. vki ma pl. magyar állampolgárságot kapjon meg kell tanulni a magyar ünnepeket és egyéb alapvető dolgokat Mo.ról.
2010. márc. 17. 15:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!