Magyarország, Románia és Albánia tekinthető szláv civilizációknak?
Nem éppen.
A románban sok a latin elem.
A magyar meg elég egyedi.
Nem lehet egyiket sem egyértelműen szláv civilizációnak nevezni.
Jól megválaszolták előttem.
Csak nem értem honnan jött neked ez a kérdés.
Az egy dolog hogy egymástól átveszünk dolgokat, hisz egy kontinensen élünk, a múltban is, népviseletekben, ételekben szavakban stb.. Hatnak egymásra a népek, főleg a szomszédok..
Csak hogy egy bugyuta példát mondjak: a k.urv.@ szót Albánia, Szerbia és Lengyelország is használja, de az logikus hogy magyar eredetű mert csak nálunk van értelme (a megk.úr-ni szóból).. Magam sem értem miért a leghülyébb példát hoztam de most már mindegy.
Albánia jobban hasonít Romániához, de Románia se a szláv se a latin népeknek nem "ikertestvére".
Teljesen más történelem, más mentalitás, minden országnak meg van a maga 'kultúrája', Magyarország meg tényleg egyedi szóval nem értem az összehasonlításaidat
"k.urv.@ szót Albánia, Szerbia és Lengyelország is használja, de az logikus hogy magyar eredetű mert csak nálunk van értelme (a megk.úr-ni szóból).."
Bocsánat, bár ugyan nyelvész nem vagyok, de ez latin lesz. "curva pericolosa" láthatod Olaszországban gyakran kiírva.
Curva: görbe, kanyar, attól tartok ez a ferde hajlamú, ferde erkölcsű kifejezésekkel lesz rokon.
Ilyen a persze is. Per se. Magáért, magától értetődően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!