Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hallottátok már az MSzP új...

Hallottátok már az MSzP új ötletét?

Figyelt kérdés

Általános térítési díj bevezetését javasolja a bölcsődékben egy, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) megbízásából készült tanulmány, amely szerint az anyákat úgy terelnék a munka világa felé, hogy gyes helyett utalványokat kapnának - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

A lap szerint az utalványokat csak a gyermekek intézményi ellátására lehetne fordítani.

2010. márc. 12. 08:04
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
72%
Igen tudomásul kell venni hogy nincs az országnak pénze!De miért nincs?Azért mert ellopták!És nem mi,akik minimálbérért a belünket kidolgozzuk!És úgy ugrálunk ahogy a munkáltató fütyül hogy ne küldjenek el bennünket és legyen ,még ha kevés is de biztos jövedelmünk.És akik eddig is a szociális segélyekból éltek /egy bizonyos rétegre gondolok/nem azokra a kismamákra akik nem tudnak elmenni dolgozni,azok eztán sem fognak inkább elveszik másokét,vagy lányokat futtatnak ,meg ilyesmi.Ezek az emberek ,tisztelet a kivételnek SOHA!!nem fognak egy fillért sem befizetni adóba!Ezen kellene elgondolkodniuk ott fenn!
2010. márc. 12. 09:38
 12/29 anonim ***** válasza:
92%
Az igen tisztelt honatyáknak kellene a mogyoróit szorongatni mind addig míg vissza nem köhögik a lenyúlt millákat! Utána mehetnek kapálni a portással együtt mert már az is korrupt.
2010. márc. 12. 10:00
 13/29 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem ez jó. Az anyukák azon problémáznak, hogy elmennek három évet gyereket babusgatni, és mikor lejár a GYES, akkor meg nem találnak munkát? Miért? Mert három évet kihagytak! Ennyi idő alatt nem áll meg az élet, a cégnek működnie kell tovább, a szerkezet/munka változik, a technológia fejlődik, és az anyuka meg nem csinál semmit közben. Persze, hogy nehezen megy vissza!
2010. márc. 12. 10:10
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem csinál az anyuka semmit 3 évig?Végülis tényleg egy gyereket megtanítani egy csomó dologra ,szeretni,az tényleg semmi!Úgy kell kiegyensúlyozott ,boldog ,egészséges embereket nevelni hogy 1évesen beadja az ember a bölcsödébe ahol jobb esetben 10 gyerekre jut egy gondozó a szüleit este látja ,amikor totál fáradtan hazaérnek és már foglalkozni sem nagyon tudnak vele.Hát ha ez a normális felfogás akkor megfontolandó hogy az ember szüljön-e gyereket.Nem mellesleg állítólag ezekből a gyerekekből lesznek a jÖVŐ ADÓZÓ ÁLLAMPOLGÁRAI!
2010. márc. 12. 10:21
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

mi a bőkezűség, két évig kb havi 60 ezer, aztán meg 28500 ft havonta??? ez bőkezű???,mennék én dolgozni, de hová, a helyemre se vesznek vissza kicsivel, mert beteg lesz.... aki meg ott ül szerződéssel annak nincs senkije.és ki fogja a pelenkás gyerkemet nap mintnap ellátni etetni mesélni neki stb? bölcsi??? na ne már, hoyg ott úgy fejlődik mint itthon cahol figyelek rá....most alszik, és ma reggel nem volt étvágya és lesem mikor enne, nem akkor amikor a többi majd ebédel. ő még kicsi egyéni bánás jár neki, hol van olyan bölcsi ahol hely is van, megfizethjető és figyelnek rá????? és majd az az utlvány elég lesz a költségekre??? egy szVrt.

az mszp egy ....kóró.

2010. márc. 12. 10:33
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
10:10 szerintem nagyon éretlen a felfogásod, ha azt hiszed a gyereknevelés csak babusgatásból áll. Mi hárman vagyunk testvérek ebből két 6 éven aluli, és iszonyú nagy munka van velük. Születéstől kezdve jó pár hónapig 2 óránként evés, közben fürdetni, büfiztetni, altatni, játszani vele, fejleszteni, a családnak ételt készíteni, háztartást vezetni nagyon sok energiát vesz ki az édesanyából. Főleg ha nincs segítsége (mert ugye ilyenkor az apuka keresi egyedül a kenyérre valót, mert sem a GYED, sem a GYES nem elég sajnos ma szinte semmire). Én tisztelem az édesanyákat akik tisztességgel szeretnének helytállni ebben a nehéz feladatban, és a gyermek is igenis megérdemli, hogy legalább 3 évig az édesanyja mellett legyen. Nem az üzlet szempontjából kéne nézni ezt a témát, mert hidd el, az anya, ha már a gyerek elérte azt az érettségi szintet, szeretne visszamenni dolgozni. Nem azért mennek el a nők szülni, hogy 3 évig lógassák a lábukat otthon. Ha gyermeket fogok vállalni, akkor szeretném azt a legjobban csinálni, és ha már úgy érzem, hogy a gyermekem megérett hozzá igenis szeretnék majd visszamenni dolgozni. Ez a pénz és üzletcentrikusság tönkreteszi a gyermekvállalási kedvet, ami szerintem hatalmas probléma.
2010. márc. 12. 10:39
 17/29 anonim ***** válasza:
8%

10:39, én a 10:10-es vagyok.

Én meg nem hiszem, hogy éretlen lenne, sőt, ahogy kiveszem szavaidból, több tapasztalatom is van. Jelenleg két gyermekem van, de az anyjuk egy évig volt velük csak, utána bölcsiben voltak, most óvodában. Megoldjuk, hogy mindig legyen valaki velük, és igen jó környezetet biztosítunk nekik. Valamikor ő viszi reggel az oviba őket, és én viszem haza őket, valamikor fordítva. Mindig van velük valaki, szerető környezetben nőnek fel, szépen fejlődnek.

Jelenleg egy elég nagy cégnél dolgozom, és 3 anyuka megy el most szülni, kettő meg most jött vissza. Azt látom, hogy ha három évet kihagynak, akkor már egy teljesen más cégnél, más struktúra, sőt, akár más ágazatban lévő céghez térnek vissza. Új emberek, új módszerek, új direktívák. Mivel többen középvezetői szintről mentek/mennek szülni, nem egyszerű megoldani azt sem, hogy minden zökkenőmentesen menjen az ő szünetük alatt. És ahogy írtam, három évet egyszerűen baromi nehéz bepótolni. Emellett három év munkatapasztalat rengeteget számít.

2010. márc. 12. 11:00
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát ahogy végigolvastam a válaszokat egy kettő után rá kell jönnöm ,hogy semmi becsülete nincs egy anyának.Más EU-s országhoz bennünket nem lehet hasonlítani.Mi a béka se..e alatt vagyunk ezekhez képest.És nem tudom ,ha belegondol az ember kinek a szegénységi bizonyítványa ez, hogy míg fenn milliárdokat lopnak el a különböző vállalatok vezetői,meg a Tisztelt!?képviselő urak addig egyesek azon agyalnak, hogy hogyan lehetne a kisembereken méginkább húzni.Hozzáteszem azon tényleg változtatni kellene hogy "egyesek" ne ezért szüljenek gyereket.De aki egy kicsit komolyan belegondol mire elég ez a pénz?Ez csak egy csöppnyi segítség a gyerekneveléshez!Csak ebből eltartani egy gyereket nem lehet.Normális családoknál ha az anya otthon van az apa igen sokat dolgozik hogy becsülettel fel tudják nevelni a gyereket!
2010. márc. 12. 11:10
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
11:00 Ez mind nagyon szép és jó lenne, de nem lehet mindenkinél, mindig megoldani, hogy legyen valaki a gyerekkel. És van olyan eset, ahol nem lehet megoldani, hogy a gyermek egy év után már bölcsődébe menjen ( nincs férőhely, a gyermekkel van valami probléma (mind a két kisöcsém koraszülött volt, egyszerűen nem lehetett megoldani akkor még a bölcsődét)). Az meg az én külön véleményem, hogy szerintem egy egyéves gyereknek még az anyja mellett kell lennie több okból is. És igen 3 év nagy kihagyás egy cég életében, de ezen is lehetne véleményem szerint javítani (pl. a visszajövő édesanyákat továbbképezni, és segíteni, hogy visszaszokjanak). Ha mindent csak az üzlet szemével néznék, akkor oda jutnák, hogy minek gyereket szülni stb. Én ebben látom a legnagyobb hibát.
2010. márc. 12. 11:16
 20/29 A kérdező kommentje:

Aki más államokkal példálózik: Igaz, hogy ott nincs ilyen hosszú gyes, viszont annyi támogatást adnak a gyerekekre egyéb jogcímen, hogy az anyuka otthon tud vele maradni akár 5 évig is (Angliában bébiszitter a barátnőm)

Ezen kívül: Amerikában épp a múltkorában magasztalták a magyar rendszert, hogy 3 évig otthon lehet az anyuka.

A legújabb vizsgálatok szerint a gyerekeknek 4 (!) éves korukig nincs szükségük a közösségre, annál inkább az anyára!

2010. márc. 12. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!