Hallottátok már az MSzP új ötletét?
Általános térítési díj bevezetését javasolja a bölcsődékben egy, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) megbízásából készült tanulmány, amely szerint az anyákat úgy terelnék a munka világa felé, hogy gyes helyett utalványokat kapnának - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.
A lap szerint az utalványokat csak a gyermekek intézményi ellátására lehetne fordítani.
mi a bőkezűség, két évig kb havi 60 ezer, aztán meg 28500 ft havonta??? ez bőkezű???,mennék én dolgozni, de hová, a helyemre se vesznek vissza kicsivel, mert beteg lesz.... aki meg ott ül szerződéssel annak nincs senkije.és ki fogja a pelenkás gyerkemet nap mintnap ellátni etetni mesélni neki stb? bölcsi??? na ne már, hoyg ott úgy fejlődik mint itthon cahol figyelek rá....most alszik, és ma reggel nem volt étvágya és lesem mikor enne, nem akkor amikor a többi majd ebédel. ő még kicsi egyéni bánás jár neki, hol van olyan bölcsi ahol hely is van, megfizethjető és figyelnek rá????? és majd az az utlvány elég lesz a költségekre??? egy szVrt.
az mszp egy ....kóró.
10:39, én a 10:10-es vagyok.
Én meg nem hiszem, hogy éretlen lenne, sőt, ahogy kiveszem szavaidból, több tapasztalatom is van. Jelenleg két gyermekem van, de az anyjuk egy évig volt velük csak, utána bölcsiben voltak, most óvodában. Megoldjuk, hogy mindig legyen valaki velük, és igen jó környezetet biztosítunk nekik. Valamikor ő viszi reggel az oviba őket, és én viszem haza őket, valamikor fordítva. Mindig van velük valaki, szerető környezetben nőnek fel, szépen fejlődnek.
Jelenleg egy elég nagy cégnél dolgozom, és 3 anyuka megy el most szülni, kettő meg most jött vissza. Azt látom, hogy ha három évet kihagynak, akkor már egy teljesen más cégnél, más struktúra, sőt, akár más ágazatban lévő céghez térnek vissza. Új emberek, új módszerek, új direktívák. Mivel többen középvezetői szintről mentek/mennek szülni, nem egyszerű megoldani azt sem, hogy minden zökkenőmentesen menjen az ő szünetük alatt. És ahogy írtam, három évet egyszerűen baromi nehéz bepótolni. Emellett három év munkatapasztalat rengeteget számít.
Aki más államokkal példálózik: Igaz, hogy ott nincs ilyen hosszú gyes, viszont annyi támogatást adnak a gyerekekre egyéb jogcímen, hogy az anyuka otthon tud vele maradni akár 5 évig is (Angliában bébiszitter a barátnőm)
Ezen kívül: Amerikában épp a múltkorában magasztalták a magyar rendszert, hogy 3 évig otthon lehet az anyuka.
A legújabb vizsgálatok szerint a gyerekeknek 4 (!) éves korukig nincs szükségük a közösségre, annál inkább az anyára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!