Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hallottátok már az MSzP új...

Hallottátok már az MSzP új ötletét?

Figyelt kérdés

Általános térítési díj bevezetését javasolja a bölcsődékben egy, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) megbízásából készült tanulmány, amely szerint az anyákat úgy terelnék a munka világa felé, hogy gyes helyett utalványokat kapnának - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

A lap szerint az utalványokat csak a gyermekek intézményi ellátására lehetne fordítani.

2010. márc. 12. 08:04
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem ez egy jó ötlet,más uniós országban max. fél év a szülés után és utána irány vissza dolgozni.Nálunk túl bőkezű ez az ellátási forma.
2010. márc. 12. 08:32
 2/29 anonim ***** válasza:
87%

Munkába? Hova?

Én Győr-Moson-Sopron megyében élek!

És nincs munka! Nemhogy a kisgyerekes anyáknak, de másnak sincs!

Az MSZP szerintem nincs tisztában a valós helyzettel!

Ha 8 általánosod van, hülye vagy, ha diplomád van tulképzett vagy!

KÖSZÖNJÜK MSZP!

2010. márc. 12. 08:40
 3/29 anonim ***** válasza:
86%
Igen biztosan jó ötlet lenne abban az esetben ha lennének munkahelyek.Na meg persze arról nem is beszélve hogy ha a munkáltatók nem így állnának a kisgyermekes anyukákhoz.Szakmám meg érettségim van "csak",elmentem segédmunkásnak egy gyárba ,kiskönyvvel foglalkoztattak 90 napig ,folyamatosan hitegettek ha már nem dolgozhatok a könyvvel akkor kapok szerződést,csak menjek be 7 napból 7-et.Én hülye megcsináltam,aztán szerződés helyett megkaptam hogy sok gyerekem van,meg picik.Itt nálunk nincs olyan munkahely ahol kismamaműszak lenne vagy a munkáltató megengedné hogy úgy menjünk, hogy a gyereket hozni vinni tudjuk a bölcsiből.Akinek nincs segítség hogyan oldja meg?Jó tudom nem ez az általános de sok ilyen is van.Ezt ott fenn sok okos ember szépen kitalálja de ők nem is 60-70ezerből élnek.És fogalmuk nincs a kisemberek életéről!
2010. márc. 12. 08:52
 4/29 anonim ***** válasza:
79%
Az a gyanúm,hogy ezt az ötletet a Fidesz is átveszi majd:Valamiből megkell spórolni a jómódúak adócsökkentését.
2010. márc. 12. 09:03
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sok kismama vissza menne dolgozni ha lenne hova.De nemhogy nekik nincs munkahelyük, hanem azoknak az aktív korúaknak sem akiknek gyerekük sincs.Én Békés megyében élek, a városunkban 10 ezer emberből 4 ezer munkanélküli.Szerinted???A kismamáknak esélyük sincs hogy munkát kapjanak.Sajnos..
2010. márc. 12. 09:06
 6/29 anonim ***** válasza:
42%
Na most ebben az a mókás, hogy az utalványok ellen a leghangosabban a szociális kártyát követelő réteg fog ajvékolni.
2010. márc. 12. 09:18
 7/29 anonim ***** válasza:
7%
Mindenkinek tudomásul kell vennie hogy az államnak nincs pénze ilyen bőkezű rendszert fenntartani,a világon nincs még egy ország ahol a gyermek születése után ennyi időt otthon maradhatna az anyuka a gyermekével.Dolgozni kell mindenkinek,mert egyébként ez az ország nem megy semmire,az államnak csak az a pénze van amit mi dolgozók adóként befizetünk.
2010. márc. 12. 09:26
 8/29 anonim ***** válasza:
66%
a gyereknek az anyja mellett a helye!
2010. márc. 12. 09:31
 9/29 anonim ***** válasza:
91%

Igen, remek ötlet.

Igaz, az euban magasabb a bölcsödei térítési díj is.

DE mi hol kapunk eu-s fizetést(már ha kapunk)

Én szíves örömmel visszamennék dolgozni DE HOVA?

Ha lenne lehetőség...

A másik böcsöde! Nálunk 1 év a bölcsödei férőhelyek minimális várakozási ideje!

Hova tegyem a gyereket?

Ha ezek a feltételek teljesülnének valóban nem elvetendő ötlet lenne...

Gondolom ezért a tanulmányért is jó pénzt fizettek az írónak...

2010. márc. 12. 09:33
 10/29 anonim ***** válasza:
98%
Én több problémát látok ebben. 1) az utalvány ugyanannyi, mint a GYES, és laikusként én azt gondolom, hogy ez sok pénzt venne ki a gyerekesek zsebéből (uniós országokban is van ilyen, de ott a bérük max. 20%-át fizetik, és persze a keresetük is sokkal nagyobb, tehát megengedhetik) 2) sok helyen nincs hova visszamenni 3) nincs elég bölcsődei férőhely, akkorák a várólisták, hogy sok gyermek már óvodás mire bekerülhetne 4)nem feltétlenül az a jó a babának, ha minél előbb beadjuk bölcsődébe, szerintem hasznos, ha az édesanyja tovább vele lehet.
2010. márc. 12. 09:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!