22éves egyetemista srác vagyok és gyermektartast szeretnek szoleimtol csak kéne rola nekem papir is, ezt a papirt ugyvéd is tud adni vagy csak bírosagon keresztul?
kaja=kapja
Nem értem a célt, nincs pénzed és a szüleid nem támogatnak?
Jogi úton akarod őket kényszeríteni, hogy eltartsanak?
Gyerektartas a szuleidtol? Mi az? Ha nappali tagozatos iskolaban jarsz, akkor a szuleid kapnak utanad csaladi potlekot es azt kotelesek Rad forditani, de gyerektartas csak a ket szulo kozott merulhet fel es az kapja aki valas eseten tovabb gondoskodik Rolad.
Olyan a vilagon nincs, hogy Te kersz a szuleidtol gyerektartast. Teged eltartanak, tamogatnak a szuleid (nagykorusagodig), vagy nem.
Lehet felre ertettem a kerdesedet es akkor elnezest erte.
Olyan papirt szerezhetsz az iskolatol, amiben igazoljak, hogy nappali tagozatos tanulo vagy es a szuleid akkor jogosultak lesznek valamilyen juttatasra, De szerintem Te nem tudsz a szuleiddel szemben semmilyen kovetelest kiharcolni.
sajnos nem fog neked megítélni senki gyerektartást. elvileg az apa vagy az anya,szóval a másik szülő fizetheti az első szakma/diploma megszerzéséig . de 22 éves gyereknél már biztos hogy nem lehet rá kötelezni
arra nem gondoltál,hogy elmenj dolgozni,akár nyáron és hétvégente?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!