Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A dublini egyezmény értelmében...

A dublini egyezmény értelmében, nem Görögországnak kéne feltartóztatnia menekülteket?

Figyelt kérdés
Ahhoz, hogy Magyarországra eljussanak Törökország felől jövet csak két országon keresztül lehetséges és mind a kettő Uniós tagállam; Görögország és Bulgária. Miért Magyarországot köpködi megint a világsajtó azért mert most éppen megpróbál együttműködni az uniós politikával, miközben azok, akiknek ezt meg kellett volna tenni szóba se kerülnek?

2015. szept. 3. 10:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Akárhogy is van, de van olyan egyezmény. Az általunk is szignózott 51-es genfi egyezményben sehol sem írnak olyanról, hogy a menekültnek az első biztonságos országban meg kell állnia. Amelyik államban benyújtja a kérelmét, ott kell elbírálni, ott lehet menekült. Halál mindegy, hogy közben ő merre és hogyan utazott.
2015. szept. 3. 11:45
 12/16 A kérdező kommentje:

5-östől és 8-astól kérdezném, hogy mit is tudok rosszul földrajzból? A szírek és az afgánok, akik a menekültek legnagyobb részét teszik ki, miért is jönnének Albánia felől? Előbb hajóra szállnak és elmennek a Jón-tengerig?

Megspórolom a googlizást és nézzetek rá a Balkánra

[link]

A többieknek köszönöm a válaszokat, sejtettem, hogy ez az oka, csak eléggé idegesít, hogy megint mi vagyunk a szemetek, miközben Brüsszelben nem képesek életképes megoldást találni már évek óta.

2015. szept. 3. 13:13
 13/16 anonim ***** válasza:

ez nem igaz.

Ott nyújtja be a kérelmét ahol akarja, de ha jártak már biztonságos országban akkor joggal kérdik meg tőlük hogy akkor miért jöttek tovább? És el is utasíthatják a kérelmet erre hivatkozva.

2015. szept. 3. 13:37
 14/16 anonim ***** válasza:

[link]

Tessék, itt az eredeti szöveg. Én olvastam már egy párszor, de úgy tűnik, hogy értelmi fogyatékos vagyok, mert egyszer sem találtam meg benne azt, amiről te beszélsz. Mutasd már meg nekem is, hadd legyek okosabb.

2015. szept. 3. 13:42
 15/16 anonim válasza:

# 12

Ne már, hogy ennyire vak vagy. Miről beszélsz egyáltalán?

Szíria közvetlenül határos szárazföldön Törökországgal, Törökország Albániával, Albánia pedig Szerbiával, Szerbia pedig Magyarországgal. Ebből az útvonalból melyik az első állam, amelyik tagja a dublini rendeletnek? Ó, csak nem Magyarország? (Segítek: de.)

Nem is értem, hogy nem vagy képes ezt felfogni. Ezért van nálunk olyan sok szír, mert szárazföldön jutnak el hozzánk.

Egyébként az afgánok is így jutnak el hozzánk, csak sokkal távolabbról.

2015. szept. 4. 09:58
 16/16 A kérdező kommentje:
Hol az istenben határos Törökország Albániával? Ne írj ide hülyeséget többet kérlek!
2015. szept. 4. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!