Ez a tömeges migráns betelepülés igazából hogy és mikor kezdődött?
Megmondom őszintén, én ennek az előzményeiről, okairól teljesen lemaradtam. Akkor vettem róla tudomást, mikor elkezdett úgy igazán még a vízcsapból is az folyni, h migránsok tömkelege jött át Magyarországra. De hogy miért, meg mikor történt ez, azt nem vágom.
Világosítsatok már fel.
2014 végén kezdődött, akkor ért ide a menekülthullám (más országok persze régebb óta küzdöttek ezzel a problémával, de most maradjunk Magyarországnál). Attól függ mennyire akarod visszavezetni az okokat... úgy kezdődött, hogy megszületett az emberiség... :)
Röviden az van, hogy a Közel-Keleten régóta nagyok a társadalmi ellentétek és ennek tetejébe még az országok is viszálykodnak egymással, a nagyhatalmak pedig annak megfelelően avatkoznak be ezekbe a konflitusokba, hogy mi az érdekük. Afganisztánt 2001-ben, Irakot 2004-ben bombázta szét az Egyesült Államok, és azóta sem sikerült rendet teremteni, sőt, csak jobban kiéleződtek a helybéli ellentétek. 2010-ben tört ki az Arab tavasz, ami az elnyomó diktatúrák ellen tüntetett, majd ebből persze polgárháború lett.
Sok afgán és iraki menekült idáig épp ezekben az arab országokban húzta meg magát, de most ezekben is polgárháború alakult ki, így kénytelenek voltak tovább menekülni. Szerencsénkre a menekültek 98%-a még mindig nem Európába tart, a környező békés országokban milliók vannak a menekültáborokban, nálunk egyelőre "csak" ezrek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!