Miért nem ettek az emberek rovarokat és patkányokat a kommunizmusban?
A keleti-blokk sok országáról hallottam, hogy húshiány volt, vagy csak ritkán volt kapható hús, az is jegyre. Pl. Lengyelország és Románia.
Ezekben az emberek miért nem tenyésztettek maguknak otthon tücsköket, lisztkukacokat és hasonló ehető rovarokat?
Panellakásban is tenyészthető, egészséges, tápláló fehérjeforrás.
Manapság sok ember tenyészt ilyen rovarokat étkezési célokra, régen hogyhogy senkinek se jutott eszébe?
A másik jó táplálékforrás a patkány. Gyorsan szaporodik, mindenevő, jó a húsa. Patkányevésről se olvastam még, pedig az is praktikus lett volna.
Tudod a kommunista rovarok pont annyira gusztustalanok egy európai kultúrkörben szocializálódott embernek, mint a kapitalista, vagy más rovarok.
De neked jó étvágyat kívánok, örülök, hogy az itt szokásos állatokat meghagyod nekünk.
Méghogy nem ettek :))
Akkor vajon miből volt a virsli, disznósajt, konzerv, stb.
-Egyáltalán nem gusztusos
-Sokaknak ez a méltóságába tiport volna a dolog
-Zöldség-gyümölcstermesztés még mindig egyszerűbb
-Rengeteg munka van velük (legalább is a páncélos állatokkal)
-Nem volt rá vállalkozó, nem volt rá tapasztalat ("technológia"). Én megmondom őszintén, nem tudom hogy állnék neki tücsköket tenyészteni. A lisztkukac talán menne.
Tényleg kevés húst ettek a 20. században, de ezt inkább zöldség-gyümölccsel, gabonával, esetleg hallal pótolták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!