Azt valaha megfogják érteni az emberek (pláne politikusok, és akik a médiát vezetik), hogy a rasszizmust ugyan úgy el kell fogadniuk mint bármi mást?
Figyelt kérdés
Mert ugye láthatjuk, hogy hiába próbálják elnyomni, mindig jelen lesz, méghozzá nem egy kicsi társadalmi rétegben. Ahogy elfogadjuk a melegeket, cigányokat, a többi vallást, ugyan úgy ezt is el kéne fogadni. Ha ezt bűnnek nevezik akkor akár az előző 3 példát is nevezhetjük annak.2015. júl. 25. 10:58
11/17 tetro válasza:
12.47
mármint hogy kezelik úgy mint egy bűnözőt? előzetesben van és nyomoznak ellene?
12/17 anonim válasza:
Cigány -> Így született, nem tud mit tenni.
Meleg -> Ez alakult ki nála, sok mindent nem tud tenni, azon kívül, hogy elfogadja. Elnyomhatja, de attól csak rosszabb lesz.
Többi vallás -> Választott hülyeség, és nem kötelessége senkinek sem elfogadni.
A rasszizmus szintén választott hülyeség, ezért nem kell elfogadni.
13/17 anonim válasza:
Nem hinném, hogy akár a vallás, akár a rasszizmus 100%-ig választott hülyeség lenne. Én ateista vagyok, tudnék úgy dönteni, hogy kövessek bármilyen vallást és betartsam az előírásait, de nem tudnék úgy dönteni, hogy el is higgyem. Ahogy szeretet-utálat sem döntés kérdése. Valaki vagy érett annyira, vagy nem. Vagy van annyi EQ-ja, vagy nincs. A tolerancia, hogy valaki az ellenszenve ellenére együtt tudjon élni a számára ellenszenves dologgal, viszont már választás kérdése.
14/17 anonim válasza:
Bárki, aki tanul pszichológiát tudhatja, hogy az emberi agy működéséhez nélkülözhetetlenek az asszociációs, skatulyázós, sztereotipizáló mechanizmusok. A rasszizmust megszüntetni egyetlen módon lehet, ha az adott kisebbség viselkedését változtatjuk meg úgy, hogy ne szüljön sztereotípiákat. Valószínűleg egyszerűbb, mint az egész emberiséget genetikailag átírni, hogy másképp működjön.
15/17 anonim válasza:
Akkor fogadjuk el a hungarofóbokat meg a gyilkosokat, pedofilokat, perverzeket, rablókat stb., mert hát mindig is jelen lesznek és ha a te példád nem bűn(rasszizmus), akkor ezek sem azok.
16/17 anonim válasza:
Előző, az pedig pontosan ugyanaz az érv, amit a homofóbok szoktak felhozni a homoszexualitás elfogadása ellen. Hogy ha elfogadjuk a homoszexualitást, akkor már el kell fogadni a pedofíliát, szodómiát, nekrofíliát és még ki tudja, milyen válogatott dolgokat. Nem. Nem következik egyik a másikból és az, hogy valaki magában nem szereti a feketéket, ázsiaiakat, azzal nem árt senkinek, legfeljebb csak nem barátkozik velük. Ha kirúgatja, veri vagy ha olyan pozícióban van, származásuk miatt hátrányba hozza őket, az már túl van az elfogadhatóság határán.
17/17 anonim válasza:
Én ilyent nem mondtam. :)Olvasd el még egyszer a kérdés alatti apró betűs részt.Én csak ezt a logikát vittem tovább.Nincs köze a homofóbokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!