Miért szaporodnak ekkora ütemben ezek az emberek?
Ezek az emberek a mai napig törzsi társadalomban élnek, a kultúra iszonyatosan le van maradva. Azért szülnek ennyit, mert már (sajnos) a kultúra részévé vált, és megszokták, hogy 10 gyerekből ha 1-2 életben marad. Viszont a mai orvostudománynak hála 10 gyerekből ma már a legjobb esetben mind a 10, a legrosszabb esetben is "csak" 8 marad meg.
Az oktatás brutálisan alacsony szintje miatt az emberek többsége nem is hallott arról, hogy védekezni is lehet. A hatalmas tanulatlan lakosság miatt keletkeznek Afrikában olyan "tévhitek", miszerint "az ebolát az orvosok terjesztik", "az AIDS ellen lehet védekezni mosakodással (Ezt maga a Dél-Afrikai Köztársaság elnöke jelentette ki)" stb.
A születés szám csökken ugyan afrikában, csak sajnos nagyon lassan. Ha kérdező Etiópián kiakadtál, nézd meg Nigériát. Ott évente 4 millió fővel növekszik a lakosság! És minél több ember, annál több és több gyerek, és a statisztikák szerint ha ez így folytatódik, a század végére Nigéria 1 milliárdos ország lesz! (most kb 140 millió)
Kenya lakossága is 6-8 millióról növekedett 36 millióra. Bár egyes tudósok szerint a demográfiai robbanás Afrikában 2050-re leáll, én ebben nem vagyok olyan biztos.
"Ha én még magamat sem tudom eltartani, nyílván nem állok neki 10 gyereket csinálni."
Ez a fejlett országok és tanult társadalmak hozzáállása, ahol viszonylagos jólétben élnek, és féltik ezt a törékeny létbiztonságot. Afrikában, ahol minden nap küzdelem a túlélésért, ahol nincs az életnek értéke, ahol nincs mit veszíteni teljesen mindegy az ott élőknek, hogy 9 vagy 10 gyermekük van.
Afrikában a védekezés ismeretlen fogalom. Nekik tökmindegy, hogy 5 vagy 15 éhes száj van a nyakukon, mert magukat is nehezen tudják eltartani, a kölkök meg majd elmennek lopkodni, vagy éhen halnak. Ott sajnos nincsen értéke az emberi életnek.
A dél-afrikai államokban a lakosság jó része HIV-fertőzött, van olyan ország, ahol a lakosság 40-a HIV pozitív, és mégis növekszik a lakosság a rengeteg halálozások ellenére, nem is kevéssel.
Nemrég olvastam, hogy egy afrikai férfi meg nő Líbiába költöztek a jobb megélhetésért, akkor volt 1 gyerekük. Aztán munkanélküliek voltak mindketten, akkor született a 2. gyerekük, és elmenekültek Európába, és most az anyuka terhes a 3.-kal. Érted, saját maguk is majdnem éhen haltak, de azért még kell szülni pár pulyát a nyomorba.
Nem kellett volna a modern gyógyszereket, orvostudományt, stb-t megkapniuk, és akkor nem lenne túlnépesedés. Ezek fel sem fogják, hogy nem is magukkal, hanem a gyerekekkel tolna ki igazán, hogy ő fog éhezni, hogy ő fog a nyomorban tengődni.
Afrika országait (az északiaktól eltekintve) meg kéne szüntetni a francba, hogy visszatérhessenek a törzsi kultúrához, társadalomhoz. Nem csodálom, hogy annyian menekülnek Afrikából, mert az összes ország igen durván soknemzetiségű, olyan törzsek laknak 1 országban, akik halálosan utálják egymást, és simán egymásnak ugranak. Ezért van ennyi polgárháború, és népirtás Afrikában.
"Ha én még magamat sem tudom eltartani, nyílván nem állok neki 10 gyereket csinálni."
Jó, de ehhez gondolkodni is kéne.
1) Amiből te veszel egy csomag óvszert, abból ők három hónapra vesznek enni.
2) A hiper jófej természetesen feddhetetlen keresztények azt terjesztik, hogy az óvszer gonosz ördögtől való.
3) Az afrikai családmodellben a sok gyerek előnyt jelent. A családnak megbecsülést hoz a sok gyerek.
4) A gyerekek általában dolgoznak, ami elég fontos egy ilyen szegény környezetben
5) A nagyrészük rendkívül tanulatlan. Neked teljesen természetes amit tudsz, de nekik nem. Nekik nem fizeti az állam az oktatást. Nem olyan nyilvánvaló dolog az, hogy mindenki minimum 12 évig kötelezően tanul. Ők ehelyett inkább dolgoznak hogy ne haljanak éhen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!