Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Én is ezt tettem volna?...

Én is ezt tettem volna? Otthagyom a családomat és ém elmenekülök? Ti is így tettetek volna?

Figyelt kérdés

Az ATV-n tegnap volt egy szívhez szóló riport egy iraki, vagy szír menekülttel, aki mobilját mutogatva mesélte, hogy családjától -feleségétől és gyermekeitől- kapott üzenetet, miszerint azok most a pincébe húzódva hallják a bombázást.

Sajnálom az irakiakat, főleg szíreket. Azt, ami ott velük történik. Aztán elgondokoztam. Itt valami nem stimmel.

2015. júl. 3. 21:00
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

10

Nem.

Jugoszláviában,Szerbiában -amikor arra jártam- már nem volt annyira vészes a helyzet -maximum a parkolóban a benzinhiány miatt, megfúrták a benzintankodat...

2015. júl. 3. 23:54
 12/15 A kérdező kommentje:

10-es

Gondolom, hitetlenkedsz.

1-es megerősítheti, hogy volt egy időszak, amikor nem volt a legbiztonságosabb megállni egy parkolóban. Pillanat alatt a kocsi alá gurult egy gyerek, megfúrta a benzintankod, s egy félbevágott műanyagkannába leeresztette a benzint. Ami nem fért bele, az ment a pocsékba. Csak úgy volt esélyed, ha volt tartalék benzinkannád, s be tudtad tömni a lyukat.

Aztán útközben dollárért koszos kannákból lehet, hogy a saját benzinedet visszavásárolhattad.

Ezek apró "nyalánkságok". Felkészülten kellett nekiindulni. (A franc tudja akkor éppen hogy hívták: Jusgoszlávia, vagy Szerbia-Montenegro.)

2015. júl. 4. 00:47
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Abban igazad van, hogy simán lehet, hogy a tvben mutatott ember kamuzott. Messziről jött ember azt mond, amit akar, illetve jelen esetben, amit a tv stáb a szájába rág, hogy a lehető legnagyobb hatást elérje.

Ez egyébként is egy olyan kérdés, amiben egyik oldal sem tud semmit, csak összevissza beszél. Jobberek szerint minden menekült analfabéta gazdasági bevándorló 0 végzettséggel, akinek hobbijai a nemi erőszak és az európai értékek lerombolása. Nyilván nem így van. Másik oldalról pedig megfigyelhető egy túlzott bizalom az integráció sikerességében. A tapasztalatok azt mutatják, hogy azért nem ilyen egyszerű ez. Ha úgy kezdődik valakinek az itt tartózkodása, hogy 1,5 éven át be van zárva egy túlterhelt táborba, akkor valószínűleg a kiengedésekor sem lesz túl barátságos természetű.

2015. júl. 4. 08:05
 14/15 A kérdező kommentje:

13-as

Igen. Ezt nagyjából így gondolom én is. Az egyik oldal az Afrikából érkezett fekete menekülteket, a Calais-i kamion-feltöréseket emeli ki, a másik oldal egy-egy orvost, illetve más képzettséggel rendelkező menekültet. Esetleg egy közép-afrikai fiatalt, aki eldöntötte, hogy ő focista lesz Európában. (Arról semmi, hogy van-e focista múltja.)

Lényeg az, hogy semmi adat arről, hogy mi a valós helyzet.

Amit saját tapasztalomból tudok, hogy a biafrai háború idején elmenekült nigériaiak nem "sok jót hoztak" azokra a szomszéd országokra, melyek befogadták, letelepítették őket. Egy-egy város nigériai negyede a bűnözés, s az erőszak központja lett. Annak ellenére, hogy nagyjából azonos kulturájú, hitvilágú közegbe kerültek, és az afrikai szolidarítás akkoriban csodálatosan működött.

2015. júl. 4. 09:23
 15/15 A kérdező kommentje:

Sorozatban felhozzák párhuzamnak az 56-os menekülteket. Az ők ausztriai táborokban való tartózkodása is "úgy kezdődött", hogy hosszú ideig -egyes elbeszélések szerint volt akik évekig- várták, hogy valamelyik ország befogadja őket.

Erdogánnak igaza van, hogy Európa, a világ nem kellően foglalkozik az ottani több, mint két milliónyi menekülttel.

Pedig éppen az '56-os példa mutatja, hogy lehetne ezt másként is kezelni. -Tartok tőle, hogy a hozzánk érkező menekült jelentős része Török-Görögországon keresztül érkezik.

2015. júl. 4. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!