Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Én is ezt tettem volna?...

Én is ezt tettem volna? Otthagyom a családomat és ém elmenekülök? Ti is így tettetek volna?

Figyelt kérdés

Az ATV-n tegnap volt egy szívhez szóló riport egy iraki, vagy szír menekülttel, aki mobilját mutogatva mesélte, hogy családjától -feleségétől és gyermekeitől- kapott üzenetet, miszerint azok most a pincébe húzódva hallják a bombázást.

Sajnálom az irakiakat, főleg szíreket. Azt, ami ott velük történik. Aztán elgondokoztam. Itt valami nem stimmel.

2015. júl. 3. 21:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%
Figyelj ide! Mikor elnézed itt azt sok katonás és háborús kérdést, ami arról szól mit tennél ha kitörne egy háború. És a sok paraszt még le is írja, hogy külföldre menekülne, annak ellenére, hogy nem tudna nem ezekre vetsz követ? Én azért szolgáltam a délszláv háború idején és nem kevés dolgot megéltem. Úgy gondolom, hogy ti, akik ütközetet még sohasem láttatok, fegyvert még sohasem fogtatok, a társatok agyveleje még sohasem terítette be a bakancsotok, ne mondjátok már meg, mekkora szenny ember az aki a családját hátrahagyva menti a saját életét. És épp azért ne mondjátok már meg, mert ti egy ilyen harci helyzetben egyszerűen csak összefosnátok magatokat.
2015. júl. 3. 21:09
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ebben semmi meglepő, legtöbbször apránként megy ki a család. Egyrészt mert nincs pénz, hogy egyszerre mindenki mehessen, másrészt abban is bíznak, hogy mire a többiek megérkeznek, az elsőnek elindultak már megteremtenek valamiféle egzisztenciát.
2015. júl. 3. 21:09
 3/15 anonim ***** válasza:
Jahh és a kérdésedre válaszolva, igen. Ezt tetted volna. És most cserélgethetnék rajtad a pelenkát az ápolónők.
2015. júl. 3. 21:12
 4/15 A kérdező kommentje:

Tévedsz, ha azt hiszed, nem voltam katona. Sőt fogtak rám fegyvert, lőttek is utánam. És láttam szétrobbant emberi koponyát, miközben varjak lakmároztak az agyvelőből. Mindez nem Magyyarországon történt.

De vészhelyzetben inkább a családomat menteném, védeném.

Ugyanezt tapasztaltam másoknál is. Vészhelyzetben "normális ember" így működik.

Egy gazdasági bevándorló elindul, s ha minden összejön, hívja a családját is...

2015. júl. 3. 21:55
 5/15 anonim ***** válasza:
61%
A menekült az nem gazdasági bevándorló.
2015. júl. 3. 22:00
 6/15 tetro ***** válasza:
61%

21.55

te egy interju alapjan eldontotted hogy nem menekul hanem gazdasagi bevandorlo? Nem is ertem minek szarozunk itt a statuszok elbiralasaval, hisz tele az orszag mindentlato bolcsekkel.

2015. júl. 3. 22:14
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha valóban voltál valamilyen válságövezetben, akkor nem olyan nehéz ezt megértened.

Oké, hogy otthon veszélyben van a család élete. De egy átszökés Európába szintén elég kockázatos dolog. Bennrekedhetnek valami Balkán állam menekült táborában, szerv, vagy emberkereskedők is elkaphatják őket, meg el lehet még képzelni. Másrészt meg, mint írtam az embercsempészek nem bagóért dolgoznak. Egy 4 fős család átjuttatása nagyjából 10000 euró. Ezt könnyebb Európában kitermelni (na nem Magyarországon) kitermelni, aztán hazaküldeni.

Harmadik ok pedig, hogy a férfiakat viszik el katonának (vagy felkelőnek), és ha a családfenntartó eltűnik a képből, akkor az egész család esélyei lenullázódnak.

2015. júl. 3. 22:15
 8/15 A kérdező kommentje:

5-ös

Ezt senki nem vitatja. S nem is erről beszéltem. Pontosabban: a kérdésben szereplő utolsó mondattal nem erre próbáltam utalni...

1-es

Voltam jónéhány válságövezetben.. Vettem ki töltött, kibiztosított fegyvert idegösszeomlást kapott kezéből, túléltem robbantást, ami 5 másodperccel utánam robbant, s az utcán 15-20 embert ölt meg. Szóval követtem el jónéhány "meggondolatlan lépést", amit szerencsével megúsztam.

Szóval nem vagyok az, aki csak úgy "összefosná magát".

7-es

Jugoszláv/szerb háború viszonylatában lényegében igazad van.

A többi elgondolkoztató...

2015. júl. 3. 22:46
 9/15 A kérdező kommentje:

Amin elgondolkoztam:

Tény, hogy az IS megfenyegette Európát, hogy terroristákkal árasztja el. Lassan már egy "hadsegenyi" fiatal lépte át a határokat.Töredékük jön csak családdal.

Az, hogy a mobilját mutogatta, semmit sem bizonyít...

2015. júl. 3. 23:02
 10/15 anonim ***** válasza:
Te a Vujidzs Tutkó vagy?
2015. júl. 3. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!