Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hány áldozata volt a holokausz...

Hány áldozata volt a holokausztnak valójában?

Figyelt kérdés
régen még 11 milliót mondtak a történészek, aztán legg a 6, manapság néha néha 4-et hallani, de van aki max 300.000et mond. mi lehet KÖRÜLBELÜL az igazság?

2015. jún. 21. 15:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 anonim ***** válasza:
26%

"Az aldozatok szama elismerten becsles"

És mint ilyen lehet, hogy pontatlan.

"es ezeket a becsleseket a tortenelmi kutatasok nyilvanvaloan befolyasoljak."

Hogyan? Hát már ezerszer megmondták, 6 millió volt, ha nem hiszed fasiszta vagy, ki meri még komoly ember a számokat feszegetni?

2015. jún. 21. 17:14
 22/85 anonim ***** válasza:

@72% Látom nem érted. Mivel én nem érvként írtam amit írtam, ezért hiába követtem el benne logikai hibát (nyilvánvalóan elkövettem), az nem befolyásol semmit. Az hogy szerintem a "holokauszt revizionisták" rasszisták nem érvelés volt részemről. Nem attól lesz 6 millió zsidó áldozata a holokausztnak, hogy a revizionisták rasszisták vagy nem. Így ez által megpróbálni az egész véleményemet hiteltelennek nyilvánítani egyszerűen logikátlan.

@Kérdező

Természetesen lengyel nem zsidókat is vittek. Kb 6 millió lengyel halt meg a holokausztban, ebből kb 3 millió zsidó, és 3 millió nem zsidó.

2015. jún. 21. 17:20
 23/85 A kérdező kommentje:
de őket miért?
2015. jún. 21. 17:26
 24/85 anonim ***** válasza:
57%

22: Nekem nyolc. Attól még szerintem ostoba vagy, amiért mindenki rasszista szerinted, aki nem hiszi el a hivatalos adatokat/"tényeket".

Hopp, sikerült személyeskednem. Újabb érvelési hiba... Linkeld légyszíves.

2015. jún. 21. 17:27
 25/85 anonim ***** válasza:
100%
Öltek politikai aktivistákat, egyéb veszélyesnek ítélt értelmiségieket, fogyatékosokat, melegeket, romákat többek között. A lengyelt, mint népet nem irtották, olyan megtűrt rabszolga kategóriák voltak, mint mi.
2015. jún. 21. 17:29
 26/85 A kérdező kommentje:
de valahol azt olvasom hogy ugyan úgy mint a zsidókat vitték a táborokba, a "szlávokkal" együtt. (bár fél európa szláv) ez most propaganda vagy tény?
2015. jún. 21. 17:33
 27/85 anonim ***** válasza:
100%

"de őket miért?"

Változatos okokból. Elvitték a melegeket, a kommunistákat, a cigányokat, a túl keresztényeket, fogyatékosokat, stb. A nem zsidó áldozatok listája elég változatos.

"de valahol azt olvasom hogy ugyan úgy mint a zsidókat vitték a táborokba, a "szlávokkal" együtt. (bár fél európa szláv) ez most propaganda vagy tény?"

Az 5 millió nem zsidó áldozat nagy része szláv volt. Szóval igaz hogy nagyon sok szlávot öltek meg. De őket nem származás, hanem egyéb indokok alapján. Szóval nem volt olyan, hogy szlávokat kellett bújtatni, mert jön a náci tiszt és elvisz minden szlávot. Csak azért vannak ilyen sokan a szláv áldozatok, mert baromi sok a szláv, főleg a megszállt területeken. Tudtommal nem volt konkrét művelet a szlávok szervezett kiirtására.

@24

Tessék: [link]

:P

Én is tisztában vagyok vele, hogy ezek az adatok nem pontosak, nem ezzel van a baj. Azt gondolom, hogy nem kevés ember szándékosan terjeszt hamis adatokat a holokausztról hogy összezavarják az embereket. És azt is gondolom, hogy ezek az emberek rasszista indíttatásból tesznek így.

Na mindegy, ennek a beszélgetésnek semmi értelme.

2015. jún. 21. 17:42
 28/85 anonim ***** válasza:
91%

"ki meri még komoly ember a számokat feszegetni?"

Nezd, en nem akarom feszegetni, mert a szamok meghatarozasa a torteneszek dolga, en pedig nem vagyok az.

Amugy pedig altalanos igazsagkent megfogalmazhato hogy aki a szamokat feszegeti az tulajdonkeppen a holokauszt megtortentet akarja vitatni, szamomra pedig az ilyen emberek egyszeruen komolytalanok, legyen a motivaciojuk barmi.

2015. jún. 21. 18:05
 29/85 anonim ***** válasza:

"Az európai, ázsiai és afrikai földrészen vívott harcokban közel 70 nemzet vett részt, és ezekben több mint 73 millió civil és katona halt meg."

Tehát nagyjából 73 millió. Hogy ebből mennyi volt zsidó, keresztény, mohamedán, vagy éppen buddhista, franc se tudja.

2015. jún. 21. 18:05
 30/85 A kérdező kommentje:
azt hozzá tenném hogy a holokauszt tagadása azt jelenti, hogy nem ismered el, hogy elgázositották az embereket. az érdekes az, hogy erre csak a tulélők vallomása a bizonyiték, semmi más.
2015. jún. 21. 18:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!