Hány áldozata volt a holokausztnak valójában?
Nem tudni, mert nincsenek pontos feljegyzések. Viszont érdekes dolog történelmi tényekről beszélni olyankor, amikor korábban elfogadott volt, hogy szappanokat és lámpaernyőket csináltak belőlük (mi még ezt tanultuk általános iskolában), mostanra viszont kiderült, hogy mindez túlzás volt.
De ugyanígy mondhatnám a patakokban folyó vért, sőt vérgejzíreket, vagy azt, hogy a füst színéből meg tudták mondani az éppen elégetett áldozat származását (lengyel zsidó, vagy magyar zsidó, esetleg cigány).
Én azt tudom, hogy nekem a déd, vagy üköregapámat elvitték a nyilasok kémkedés vádjával. Nem volt zsidó, de simán kivégezték és nem bajlódtak azzal, hogy elvigyék máshova. Kivitték a mezőre és kész. Szóval sok logikátlan dolog van a témával kapcsolatban, aminek puszta megemlítése is büntetendő a szólás- és véleménynyilvánítás fellegvárában.
8: "rasszista gyökerek" Gyakorlatilag ezzel hiteltelenné tetted a véleményedet. Mindenki rasszista gyökér, csak te vagy helikopter... Micsoda érv.
"Nem mindegy, hogy esetleg 1 - 2 milliós különbségek lehetnek"
Nekem teljesen mindegy. A holokauszt szornyusegen nem valtoztat hogy 5 millio vagy 6 millio embert gyilkoltak le tervszeruen. Aki a szamokon lovagol, az szandekosan ferdit, csusztat, a lenyeget takargatja.
"ha valóban van ilyen, az nem elszámolás, hanem tudatos hazugság"
Nem igaz, sok oka lehet a pontatlan szamoknak, tobbek kozott az hogy volt kozben egy II. VH, amikor tobb orszagot, azok teljes nyilvantartasat es dokumentumait porig romboltak. Az aldozatok szama elismerten becsles, es ezeket a becsleseket a tortenelmi kutatasok nyilvanvaloan befolyasoljak.
13: Igen, de nem voltak rokonok, ismerősök, akárkik akik bediktálták volna, hogy: Hát igen a jó öreg Grűn bácsiékat is elvitték a nácik a lágerba, szegényeket azóta sem láttam, biztos meghaltak.
A 40-es évek azért nem a középkor volt...
"8: "rasszista gyökerek" Gyakorlatilag ezzel hiteltelenné tetted a véleményedet. Mindenki rasszista gyökér, csak te vagy helikopter... Micsoda érv."
Tényszerű adatokat írtam le, semmi szükségem érvekre vagy véleményre. A számok amiket leírtam akkor is úgy vannak ha rasszisták a "holokauszt revizionisták", meg akkor is ha nem.
Egész konkrétan ezt a logikai hibát követted el: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!