Az EU-ban miért csak "passzolgatják" a menekülteket, ahelyett, hogy közösen dolgoznának ki egy normális tervet?
Mi lenne az a jó megoldás?
Minden méterre nem lehet őrt állítani, valahol úgy is bejutnak, elhelyezni meg szintén senki sem akarja a saját országában amit szintén meg elhet érteni.
Lampedusa elott a parti orseg feltartoztatna a hajojukat, feltoltene uzemanyaggal, elelemmel es iranyba allitana vissza Libia fele. Ezt alkalmazza Malajzia is, sikerrel az oda erkezo menekultekkel.
Bulgaria muszaki zarral (drotkerites, orok) zarta le a deli hatarait, szinten sikerrel.
Nem tudom, hogy miért ne lehetne minden ötméterenként őrt állítani.
Elég lenne a szögesdrót+aknazár a tengeren meg egyszerűen visszavontatni Afrikába a hajókat.
Akkor kezdődött ez az agybaj, amikor a liberálisok elkezdték hangoztatni, hogy a tengerről mostmár a partiőrségnek kötelező kimenteni a menekülteket.
"Ezt alkalmazza Malajzia is, sikerrel az oda erkezo menekultekkel. "
Aha. Az ENSZ felszolitotta oket hogy ezzel hagyjanak fel, es abba is hagytak. Be is fogadtak tobb ezer menekultet Indoneziaval egyutt.
8-as, csupán azért írtam, mert tudom, hogy vannak ilyen egybites gondolkodású emberek, akik azt hinnék.
11-es, persze, minden méterre nem lehet, de örömteli fogadóbizottságot sem kéne... Plusz, a tengeren nem olyan nehéz visszafordítani a menekülteket.
Jönnek, mert itt a Kánaán.
Mint ahogy a mieink is mennek a gazdagabb országokba, de még a német orvosok is Svédországba. Jönnek Beninből, Burindiból -nézd meg a térképen, ezek az országok hol vannak. A görögökhöz naponta 600 kürüli menekült érkezik. Innen jönnek tovább Macedonián, Szerbián keresztül. Nagy többségük -napi 500 körül- érkezik Magyarországba. Németország -egyelőre ideiglenesen- igyekszik lezárni határait. Ausztria is tervezi lezárni. A franciák most zárták le az olaszok felé...
A gazdagabb EU-s országok még az EU-n belüli vándorlást is korlátozni akarják. Ugyanakkor a mi liberálisaink midenkit beengednének.
Azt hiszem egy benini riportműsorban megkérdezték az egyik "menekülőt", hogy miért akar elindulni. A válasz valami ilyesmi, hogy barátjától, aki már bejutott az EU-ba kapott képeket arról, hogy itt milyen "csodálatos világ van".
Addig amíg a gazdagabb országok össze nem fognak, hogy ezekben az országokban csökkentsék a szegénységet és nem korlátozzák a bevándorlást ez az áradat csak növekedni fog.
Az EU meg csak szöszmötöl.
14-es: Nem tudom, honnan szedted az információd. Utólsó információm szerint Malájzia, sőt Ausztrália is korlátozza a bevándorlást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!