A magyar emberek miért olyan nagyravágyóak?
"Valóban van munkahely, de nem mindegy, hogy hol és mennyiért."
Miért nem mindegy?
"kérdező netto 80-ból is meg tudnál élni?vagy aki ennyit kap az költözzön fel pestre?az lenne csak a gazdasági bevándorlás ha a vidékiek megszállnák a fővárost."
Komolyan képesek vagytok 80ezres fizetéssel rinyálni? Én tíz éve vagyok közmunkás és jelenleg 51 ezret hozok haza, mégsem elégedetlenkedek.
Magyarországon az egy főre számított létminimum 85 000-Ft. A minimálbér ettől alacsonyabb.
Az a munka, aminek jövedelme arra elég, hogy csupán a mindennapi szükségleteket finanszírozza, gyakorlatilag a rabszolgamunkával egyenértékű. (Ételt, ruhát, szállást azok is kaptak.) Ami meg arra se...
Aki ennél többet akar, nagyravágyó?
A fővárosban lakom, ahol viszonylag magasabbak a jövedelmek, de még itt is nap mint nap találkozom olyan szintű mély-szegénységgel, hogy ha nem magam látnám nem is hinném el.
10-12 ezer forintos bevásárlásomnál már nem egyszer rákérdeztek (ismerősök), hogy "miből telik?" -durva.
Budapest gettósodik (dikk) -nem is kicsit.
A szálak, amik ide kötöttek sorra szakadnak...
Én még - szerény körülmények között - megélek, autóm nincs, igaz hitelem sincs. Egyelőre jó(?) nekem így, még maradok. De ha elveszteném az állásom, ki tudja...?
"Lassan mindenki elmegy nyugatra, miközben itt is meg lehet élni tisztességesen."
-Te miről beszélsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!