A magyar emberek miért olyan nagyravágyóak?
Nem nagyravágyók. Aki munkát kap itthon, szerencsés ember. Aki még olyan fizetést is kap érte, amiből meg tud élni, még szerencsésebb. Ha még jól is megél, akkor meg főleg szerencsés.
Sajnos sem a tanulás, sem a szorgalom nem feltétlenül elegendő ahhoz, hogy az ember elérje azt, hogy jól meg tud éni a munkájából. Pedig ennek alapnak kellene lennie, és aki erre vágyik, az nem nagyravágyó, hanem normális értékrendje van. Sajnos vannak, akiknek nincs más kiút ebből, mint külföld. Engem sem vonz, hogy egy idegen országban éljek, szerencsére itt is megélek átlagos szinten, de kint kb. a 10x-esét keresném az itteninek. De mivel idekötnek a dolgok, maradok. De ha nem lenne többé munkám, akkor én is mennék.
"Munkahely van elég, lusta ember nyugatra se kell."
Tipikus fideszes duma: akinek nincs állása, azért, mert lusta. Valóban van munkahely, de nem mindegy, hogy hol és mennyiért.
A magyar medián bér nettó 110-120 ezer forint. Én 120 ezret keresek (bár ki tudja, hogy ebből mennyi a hivatalos) és nem érzem úgy, hogy nagyon meg lehetne ebből élni. Szerencsémre a munkahelyem fizeti a lakásomat és így so-so.. de félretenni nagyon nehéz értelmes összeget.
Szóval ne engem ekézzetek, ha mérnökként inkább elmegyek külföldre, ahol 1500-2000 euró között lehet keresni viszonylag kezdőként (és az ország szerencsétlenségére beszélek németül és angolul is, szóval a nyelvi akadályok sem számítanak).
A családom egyébként tele van külföldiekkel, szóval nem én lennék az első bevándorló; úgyhogy felfoghatom úgy is, hogy folytatom a hagyományokat.
medián bér inkább 100 ezer, főleg ha pestet nem számoljuk.
Ez nem elég csak arra, hogy rezsit meg kajálást fizesd, meg a bejárásod ha autóval mész.
Ez meg nem élet.
8: Mondjuk az régebbi adat, hogy 110-120 között van valahol. Azóta meg beindult a közmunkaprogram ami valószínűleg frankón lehúzta.
De ezért sem értem, hogy a kérdező milyen tisztességes életről beszél... Ahhoz sok, hogy élj, ahhoz pedig kevés, hogy éhen halj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!