Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A magyar emberek miért olyan...

A magyar emberek miért olyan nagyravágyóak?

Figyelt kérdés
Lassan mindenki elmegy nyugatra, miközben itt is meg lehet élni tisztességesen. Én nem is tudnám magam jól érezni egy idegen országban. Itt születtem, itt nőttem fel, minden ideköt.
2015. jún. 7. 17:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%
Ha meg tudsz élni itt is, akkor örülj neki. De nem mindenki van jó helyzetben és valaki nem éri be minimálbérrel.
2015. jún. 7. 17:25
 2/17 anonim ***** válasza:
85%

Nem nagyravágyók. Aki munkát kap itthon, szerencsés ember. Aki még olyan fizetést is kap érte, amiből meg tud élni, még szerencsésebb. Ha még jól is megél, akkor meg főleg szerencsés.

Sajnos sem a tanulás, sem a szorgalom nem feltétlenül elegendő ahhoz, hogy az ember elérje azt, hogy jól meg tud éni a munkájából. Pedig ennek alapnak kellene lennie, és aki erre vágyik, az nem nagyravágyó, hanem normális értékrendje van. Sajnos vannak, akiknek nincs más kiút ebből, mint külföld. Engem sem vonz, hogy egy idegen országban éljek, szerencsére itt is megélek átlagos szinten, de kint kb. a 10x-esét keresném az itteninek. De mivel idekötnek a dolgok, maradok. De ha nem lenne többé munkám, akkor én is mennék.

2015. jún. 7. 17:31
 3/17 anonim ***** válasza:
53%
Én is simán megélek itt, s szeretem is. Tény hogy a politika lehetne Jobb is, a Fidesz pénzszórását utálom. De azért egyes Mszp-sek nem kellene úgy leírják a helyzetet mintha szenvednének itt Budapesten.... Munkahely van elég, lusta ember nyugatra se kell.
2015. jún. 7. 17:32
 4/17 anonim ***** válasza:
89%
Valószínűleg más fogalmaink vannak a "tisztességes" megélhetésről.
2015. jún. 7. 17:35
 5/17 anonim ***** válasza:
18%
Én itthon nem tudom jól érezni magamat sok ostoba, pesszimista, rasszista, rosszindulatú ember között. Tisztelet a kivételnek. Arról nem is beszélve, hogy a fizetések megalázóan alacsonyak a legtöbb szakmában. Pl. egy ápoló 100 ezret ha keres itthon, külföldön viszont kb. nettó 1700 eurót, miközben az árak ugyanazok, sőt sokszor alacsonyabbak. Mi konkrétan Asztriában vásároltunk be múltkor, mert ezerszer olcsóbb volt majdnem minden, mint itthon. Ráaádsul ott még vízdíj sincs. Vitatkoznék azzal, hogy itt is meg lehet élni. Tesóm 5-ös természettudományi diplomával 90 ezret keresett, azért is Pestre kellett feljárnia. Külföldön pedig majdnem egy milla volt a kezdőfizetése. Bocs, ha az ember többre vágyik az alamizsnánál, közmunkánál. Egyébként engem már csak a suli köt ide. Már majdnem minden rokonom, berátom, tanárom, orvosom kimenekült külföldre és eszük ágában sincs hazaköltözni, Még a szobalánynak sem. Ez mindent elmond oszgágunkról. Én is megyek ki, amint végzek. És nem csak a jobb fizetés miatt. Az pedig hülyeség, hogy nem fogadnak be, mert idegen vagy. A saját bőrömön tapasztaltam, de a rengeteg kinn dolgozó ismerősöm is alátámasztotta. Dehát mindenki magából indul ki. Aki nyafogott, az gondolom verte a mellét, hogy ő vérmagyarként nem hajlandó másokhoz alkalmazkodni.
2015. jún. 7. 17:41
 6/17 anonim ***** válasza:
71%

"Munkahely van elég, lusta ember nyugatra se kell."

Tipikus fideszes duma: akinek nincs állása, azért, mert lusta. Valóban van munkahely, de nem mindegy, hogy hol és mennyiért.

2015. jún. 7. 17:42
 7/17 anonim ***** válasza:
86%

A magyar medián bér nettó 110-120 ezer forint. Én 120 ezret keresek (bár ki tudja, hogy ebből mennyi a hivatalos) és nem érzem úgy, hogy nagyon meg lehetne ebből élni. Szerencsémre a munkahelyem fizeti a lakásomat és így so-so.. de félretenni nagyon nehéz értelmes összeget.

Szóval ne engem ekézzetek, ha mérnökként inkább elmegyek külföldre, ahol 1500-2000 euró között lehet keresni viszonylag kezdőként (és az ország szerencsétlenségére beszélek németül és angolul is, szóval a nyelvi akadályok sem számítanak).

A családom egyébként tele van külföldiekkel, szóval nem én lennék az első bevándorló; úgyhogy felfoghatom úgy is, hogy folytatom a hagyományokat.

2015. jún. 7. 18:00
 8/17 anonim ***** válasza:
85%

medián bér inkább 100 ezer, főleg ha pestet nem számoljuk.

Ez nem elég csak arra, hogy rezsit meg kajálást fizesd, meg a bejárásod ha autóval mész.

Ez meg nem élet.

2015. jún. 7. 18:06
 9/17 anonim ***** válasza:
85%

8: Mondjuk az régebbi adat, hogy 110-120 között van valahol. Azóta meg beindult a közmunkaprogram ami valószínűleg frankón lehúzta.

De ezért sem értem, hogy a kérdező milyen tisztességes életről beszél... Ahhoz sok, hogy élj, ahhoz pedig kevés, hogy éhen halj.

2015. jún. 7. 18:10
 10/17 szántóvető ***** válasza:
60%
kérdező netto 80-ból is meg tudnál élni?vagy aki ennyit kap az költözzön fel pestre?az lenne csak a gazdasági bevándorlás ha a vidékiek megszállnák a fővárost.
2015. jún. 7. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!