Lesz ez valaha jobb, vagy mi a franc van most Magyarországon?!
Leszögezem, hogy nem értek a politikához. De mindig CSAK azt hallom, hogy a dolgok egyre szarabbak, egyre kevesebb a munkahely, egyre rosszabbak a bérek, egyre szarabb minden és minden.
Lesz itt a közeljövőben bármiféle javulás a társadalomra, politikára tekintve, vagy még ennél is mélyebbre és mélyebbre süllyedünk és végül Románia is fényévekkel elhúz majd mellettünk? A politikusok egyáltalán mi a francért nem mondanak le egytől egyig, ha egyszerűen látják, hogy NEM MEGY NEKIK az ország irányítása?
Most majd jön a Fidesz, minden jobb lesz? Változik egyáltalán valami, vagy továbbra is csak a szánalmas magyarázkodás, a megszorítások és a "szép jövő megalapozása" lesz majd a javuló jelen helyett? Egyáltalán van különbség a pártok között hozzáértés és szavahihetőség alapján?
Bocsánat a kérdésért, de elegem van és ideges vagyok. Bekapcsoltam a híradót és csak a tömény szar folyik belőle, és egyre nagyobb mennyiségben. 18 éves vagyok, még sosem szavaztam, de valószínűleg nem is fogok.
Nem akarlak elkeseríteni de én ezt a "jobb lesz" szöveget a 60 -as évek elejétől hallom.De ma már csak nevetek rajta.
Valószínűleg a választások után újabb megszorítások jönnek,az elkövetkező 3-5 évben nem várható semmi javulás,sőt szociális katasztrófától kell tartani,ez az igazság.
"Leszögezem, hogy nem értek a politikához. De mindig CSAK azt hallom, hogy a dolgok egyre szarabbak"
Lehet, hogy Mari nénitől vagy Pista bácsitól ezt hallod, mert Magyarországon ún. panaszkultúra van, az emberek nagyon szeretnek panaszkodni.
Ha olvasol színvonalas folyóiratokat, újságokat, és értelmezed is őket, akkor persze árnyaltabb kép alakulhat ki benned.
"egyre kevesebb a munkahely, egyre rosszabbak a bérek"
Az elmúlt két évben valóban, lévén gazdasági válság. Ennek idén vége lesz, jövőre pedig javulni fog a helyzet. Depressziós vénasszonyok, frusztrált öregemberek persze akkor is jajgatni fognak, ahogy jajgattak 2003-ban, jajgattak 2001-ben, jajgattak 1997-ben, 1979-ben és 1936-ban is. Egyesek mindig panaszkodni és siránkozni fognak, és Magyarországon különösen.
"Románia is fényévekkel elhúz majd mellettünk?"
Románia egyelőre fejtetvességben, valamint a kolera és a malária terén húz el mellettünk. Meg talán az AIDS-ben és a tbc-ben.
"Most majd jön a Fidesz, minden jobb lesz?"
Szerinted csak úgy lehet kormányozni, mint Gyurcsány? Elárulom, hogy még a szocik is képesek voltak az országot jól, sikeresen kormányozni, kétszer is: 1994-1998-ban és 2002-2004-ben. A Fidesz is jól kormányzott 1998-2002-ben. Az Orbán, Medgyessy és Horn kormányok idején emelkedett az életszínvonal és az ország fejlettségi szintje közeledett a nyugatihoz.
Nem szabad azt hinned, hogy az elmúlt 3-4 év vergődése volt mindig is jellemző. Vagy nagyon fiatal vagy, vagy nagyon rövid az emlékezeted.
"Egyáltalán van különbség a pártok között hozzáértés és szavahihetőség alapján?"
Az egyes kormányok között óriási különbségek vannak hozzáértés szempontjából. Az Antall-kormányt nehéz megítélni, de általában rosszul értékelik. A Horn-, Orbán- és Medgyessy-kormány jól működött. A Gyurcsány-kormány katasztrofális hatással volt. A Bajnai-kormány a visszatérés a józan észhez a gyurcsányi őrület után.
"18 éves vagyok, még sosem szavaztam"
Ja, így már értem, hogy nem emlékszel 2004 előttre és azt hiszed, hogy magyar történelem = Gyurcsány-kormány.
Én a 80-as és 90-es években nőttem fel, és fiatal éveim alapélménye az volt, hogy minden kormány idején valamennyit előrelép az ország. Egészen 2004-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!