Van ilyen 'irányzat'? Ha igen, mi a neve?
Igazából én így képzelem el a "tökéletes világot" (ami ugye soha nem fog létezni, mert tökéletes nincs)... Szóval én egyet értek részben a jobbosokkal is, és a balosokkal is... Pl. szerintem teljesen jó lenne, ha minden nemzet egy-egy külön országban élne, meglenne a saját életterük, stb. de azon a saját országon belül meglenne kommunizmus... Persze nem a terrorral fenntartott, hanem az eredeti elv...
Tudom, hogy ilyen nem lehet soha, de kíváncsi lennék, hogy én akkor most milyen elvet vallok... szociálfasiszta? vagy mi? :D
Nincs. Ez nem elv, mert semmiféle valóságalapja nincs, és nem épülhet rá politikai program. Ha minden nemzetnek és nemzeti közösségnek saját állama lenne, az tökéletesen átláthatatlan és irányíthatatlan helyzetet eredményezne, ráadásul a "nemzet" képzelt fogalom, és sokféleképpen értelmezhető. Fikció, az önazonosság kialakításának egy eszköze. Ráadásul a kommunizmus "eredeti elvei" szerint a megvalósult kommunizmusban nemzet és az ország fogalmai jelentésüket és jelentőségüket veszítenék. Ez önmagában is ellentmondás.
Leginkább valami zagyva anarcho-szindikalista utópiához hasonlít egyébként.
tisztában vagyok vele, hogy lehetetlen, ezt le is írtam.
csak érdeklődtem, hogy ezt hogy hívhatják, vagy hívják-e valahogy, nem kell leoltani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!