Miért nem fizetik meg normálisan az orvosokat Közép-, és Kelet-Európában?
Magyarországon, Romániában, Bulgáriában, Szerbiában, stb. SIRALMASAN keveset keresnek az orvosok a munkájukhoz képest, utána meg a kormányok csodálkoznak, hogy 10 orvosból 8 kimegy külföldre.
Orvos hiány van, ezért sokszor órákat kell várni, nincs elég férőhely, és egyik ország sem csinál normális egészségügyet.
De miért?
Nyugaton egy kezdő orvos is már jelentősen többet keres, mert megbecsülik a munkáját, az erőfeszítéseit, itt meg egy 20 éve orvosként dolgozó ember is éhen hal. Miért csodálkozik a vezetés, hogy egyszerűen nincs elég orvos sehol?
Ezekben az országokban szörnyű az egészségügy és az orvosok helyzete, de miért nem éri meg nekik normálisan megfizetni őket?
9: Ez nem igaz!
Nemrég volt műtétem. Senkinek nem fizettem egy fillért sem. Pedig vezető professzor operált. De nálam ez elv. Fizetem a járulékokat, nem fizetek senkinek sem pluszban semmit.
És mindenki nagyon kedves és figyelmes volt. Tényleg már régen találkoztam ennyi kedves és türelmes és odafigyelő emberrel.
Az egyik szobatársam akart adni az egyik nővérkének pénzt, de nem fogadta el és mondta is, hogy nem ezért segít, hanem mert a dolga.
Jah én is szertném tudni hol van ilyen mert akkor odamegyek legközelebb. Sajnos az a jellemző hogy ameddig nem fizetsz addig le se sz_rnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!