Miért cencurázzák egyre jobban az internetet? (félnek az információk szabad áramlásában? Nem lehet olyan könnyen átverni az embereket? )
Igen.
Az Origo-n például egy csomószor nem lehet kommentelni vagy csak szimplán törlik a hozzászólást, pedig kulturáltan írok be és nem csak én, hanem mások is.
Aztán van egy rakás oldal, ahol egyáltalán nincs hozzászólás.
Úgy emlékszem, hogy az utóbbi időben bevezettek valami törvényt, hogy a sértő hozzászólásokért az oldal üzemeltetőit vonják felelősségre, vagy valami ilyesmi.
08.38
igen, ez néhány éve van hatályban. ez közvetve de elég erősen cenzúra azért.
2: Ajj te. Mindenhol maguk az oldal üzemeltetői döntik el azt, hogy mit engednek megjelenni az oldalon és mit nem. Ez igaz az Origóra is.
Én ott már három felhasználót is elsütöttem úgy, hogy nem személyeskedtem, nem voltam primitív, nem zsidóztam vagy cigányoztam, csak bíráltam bizonyos dolgokat higgadt hangnemben. Tudomásul vettem, hogy ott szelektív a hozzászólás lehetősége, úgyhogy nem olvasom többet az oldalt.
Nézz el egy 444.hu-ra, mert ott valóban azt írsz le amit akarsz és tudtommal nem is bannolnak. Az már más kérdés, hogy rohadt sok arrafelé az agyhalott. Még a kurucinfó is kutya füle ahhoz képest.
Aztán még ezen kívül is vannak szabad oldalak, ahol szinte anarchia uralkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!