Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mit szólnátok hozzá, ha...

Mit szólnátok hozzá, ha legalizálnák a marihuánát? Vagy mondjuk dekriminalizálnák? Nem elveszett ötlet, vagy teljes baromság? Nem mintha reális esélye lenne, vagy ilyesmi, csak kíváncsiságból kérdem.

Figyelt kérdés
Értékelném, ha normális válaszokat (is) kapnék köszönöm.
2015. jan. 3. 16:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem a birtoklás dekriminalizációja hülyeség, mert hogy állítják elő ha az továbbra is illegális? Ez majd bevételeket jelent persze, de könyörgöm kinek? Aki illegálisan előállítja majd rendesen ÁFÁ-zik?

Amúgy a marihuána használat maradandóan lerontja a tanulási képességeket, és nem fog rendesen az agya az illetőnek. Nézd meg kendermagos Juhász Péter-t azon látszik is ez, ha korábbi felvételekkel összeveted.

2015. jan. 3. 16:58
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Én összességében egyetértek vele.

Elsősorban az előttem felsorolt szempontok miatt, másrészt meg annyira könnyű beszerezni, (főleg így, hogy a Schengeni-övezetben van olyan ország, ahol legális) hogy egyszerűen csak pénzt és időt vesz el a tiltása és a szankcionálása. Az adóztatásával az állam is jobban járna.

Nem igaz, hogy nem káros, ha konkrétan a THC nem is öl meg, de ismerek olyan embert, aki 10 éve füves, és ha nincs is betépve, akkor is állandóan olyan, mint ha be lenne nyugtatózva, meg ismertem a srácot előtte... nem igaz, hogy nem szenvedélybeteg.

Az is igaz, hogy a legalizálása esetén a speed vagy az eki valószínű átvenné ezt a népszerű illegális könnyűdrog szerepet, amit a kíváncsi fiatal ki akar próbálni, viszont így szerintem könnyebb lenne határt húzni, mivel a füves nem dealertől szerezné, hanem mondjuk "nemzeti kertészboltban" vagy ahogy hívnák.

Viszont a tiltását értelmetlennek tartom, mert nem vezet eredményre, és csak pénzt emészt fel.

2015. jan. 3. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!