Melyik a legkeményebb, legdurvább magyarországi gettó? Milyen sorrendet lehetne felállítani?
Én budapesti vagyok így csak ezekről tudok nyilatkozni, de a top 5 szerintem:
1.) X. ker Hős utca
2.) IX. ker Illatos út-Gubacsi út sarok + Kén utca (régen ez lett volna az első de már egy részét lebontották)
3.) VIII. ker Népszínház utca - Fiumei út - Orczy út - Üllői út - József körút által határolt terület
4.) IX. ker Haller utca - Mester utca - Viola utca - Üllői út közti terület
5.) X. ker Horog utca - Szállás utca - Fokos utca
Ezeken kívül már szinte mindegyik kerületbe van rossz környék főleg Csepelen, Kispesten, Pesterzsébeten és Újpesten, valamint ott van ugye a Havanna-lakótelep, bár már annak is "nagyobb a múltja, mint a jelenje". Igazából ahol bérházat látsz, az nagy valószínűséggel nem egy jó környék (tisztelet a kivételnek). A Nyírmihálydi videóhoz meg csak annyit, hogy elhiszem, hogy vidéken nagyobb gettók vannak, de ebben a videóban Román gettók vannak, meg a hírhedt Szlovák Luník IX gettó, valamint a budapesti Hős utcáról van egy csomó kép. Mellesleg a 8.kerületről nagy legendák vannak, de a városrehabilitációnak köszönhetően egyre kisebb a bűnözés (persze így se életbiztosítás), de míg itt közel a belváros, főiskola, középiskolák, nagyobb cégek vannak, addig pl. az Illatos út környékén csak elhagyatott, vagy 3 méter magas betonfallal körülvett gyárak vannak, valamint állatmenhely, így én ott jobban félnék. Szerintem a 8. kerület 15-20 év múlva a legszebb kerületek egyike lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!