Miért utálják a magyarországi magyarok a romániai magyarokat?
Pedig ugyanolyan magyarok, mint a magyarorszàgiak, inkàbb testvèriesen kellene bànni veluk! Nem tehetnek ròla, hogy annak idejèn rosszs helyen hùztàk meg a hatàrt!
(èn is romàniai magyar vagyok, ès èltem Magyarorszàgon, de otthagytam... (annyian gonoszkodtak a szàrmazàsom miatt.) elmentem Olaszorszàgba, ahol sokkal jobban szeretnek, pedig itt inkàbb vagyok idegen, a magyarorszàgiak mègiscsak a "testvèreim"!!!
.....a vacak csak az, hogy nekunk sehol sincs hazànk, mert Romàniàban "hontalan magyarok" vagyunk, Magyarorszàgon pedig "romànok", ami pedig nem fedi a valòsàgot...
Megmondhatom a vàrost, Szèkesfehèrvàr; amùgy imàdtam ott lakni, gyonyoru vàros...
ès a baj nem csak ott volt, hogy volt, aki utàlt amiatt, ahonnan voltunk, hanem lenèztek, el se hittèk, hogy normàlis korulmènyek kozul szàrmazunk (vezetèkes vìz, futott lakàs, stb... de nem is ez a lènyeg,) hanem maga az àllam is annyi akadàlyt gordìtett elibunk, hogy egyszeruen nem tudtunk boldogulni... Normàlis az, hogy Olaszorszàgban sokkal de sokkal konnyebb volt elhelyezkedjunk, papìrokat csinàljunk, stb, mint Magyarorszàgon, ami szàmunkra is az Anyafold? (amùgy a rengeteg akadàly miatt, amibe utkoztunk a dokumentumok [munkavàllalàs, szemèlyi stb], nem is tudtuk megcsinàlni a papìrjainkat, ès emiatt jottunk el...
....mièrt tartjàk "magyarabbnak" magukat nàlunk a magyarorszàgi magyarok?
egy- ez nem lòverseny,
ketto, ha màr itt tartunk, mi (romàniai magyarok [meg ukrajnai, meg szlovàkiai, meg felvidèki,meg sorolhatnàm]) szinte napi szinten kuzdunk a magyarsàgunk, identitàsunk miatt. ès mègis mi vagyunk Magyarorszàgon a "romànok". (meg az ukrànok, meg stb). Sok a lekezelès velunk szemben, itt is, ott is... elèggè szomorù egy helyzet...
Olvasd el a 13:35-ös választ!
Akinek ilyen a véleménye a magyarországiakról, az ne csodálkozzon, hogy nem szeretik! Ezen kellene sok Romániából érkező magyarnak elgondolkodni!
Nekem egyébként van erdélyi barátom is, de van olyan is, akit ki nem állhatok, mert hasonlóan beszél, mint a 13:35-ös válaszoló!
(Különben örülök, hogy tetszik a szülővárosom!)
Hát én azt utálom a határontúliakban, hogy elégedetlenek. Állandóan sírnak, hogy ők ugyanolyan magyarok, stb.. Meg hogy mi itteniek meg jól élünk stb..
NAh, most itt az EU szabadon jöhettek mehettek.. Aztán majd ha itt dolgozol 10+ évet akkor majd jogosan megérdemeld hogy állampolgár legyél HA AKARSZ.. Addig meg most csak azért mert te egy másik országban vagy magyar még ne kelljen magyar állampolgárság.. Mert az CSAK EGY PAPÍR! Viszont aztán elkezdel az állam nyakán élősködni mint a cigányok, mert te egy szegény határontúli vagy.
Ha magyarnak érzed magad, az jó, örülök neki, de akkor ne háborodj fel a rendszer miatt ami itt van. Igen is, vizsgálják meg hogy kinek adnak állampolgárságot. Be kell állni a sorba. Ne is csodálkozz, hogy sok ember nem szeret, amíg csak idecsöppensz és vagy.. míg más aki itt él évek óta, dolgozik FIZETI A KÖZTERHEKET az rossz szemmel néz rátok! :)
1: èn èletemben soha nem jottem azzal, hogy Ti gazdagabbak vagytok, mi meg szgènyebbek; mèghogy sirjak...
2: nem kell az àllampolgàrsàg, minek? az csak egy papir, ahogy mondtad;
3: soha nem kuncsorogtam, nem sìrtam, hogy nekunk rosszabb, egyszeruen magyarul beszèlo emberek kozè akartam kerulni, a "honfitàrsaim" kozè, hogy a gyermekem ne kelljen romànul kìnlòdjon a suliban, mint annak idejèn èn sok tantàrgybòl...,
4: nem logikus szerinted, ha munkàt + papìrokat kapunk, akkor hìrtelen ADòFIZETOKKè vàlunk??? (ennek hiànya miatt mentunk el! mert NEM vagyunk èloskodok!!!)
....ès az ilyen emberek miatt, mint Te, aki itt is csak tàmadni tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!