Miért nem szivelik a magyarországi magyarok az erdélyi magyarokat?
Tudom hogy egyrészt a Trianon miatt utálják a magyarok a románokat és forditva, de nem értem ez miért befolyásolja abba a magyarországi magyarokat abban hogy az erdélyieket is utálják?hiszen ők(mi) nem románok(vagyunk).Az tény hogy Romániában élünk de még az anyanyelvünk magyar és annak is tartsuk magunkat.És miért hat ki a történelem még a mostani időkre is, miért kell a szülők a gyerekeiket is megtanitság gyűlölni?(tisztelet a kivétel)Tapasztaltam hogyha kimegyek Magyarországra már más szemmel néznek mert
állitólagosan román vagyok,ezt nem tartom helyesnek, de vannak kivételek is.Ha nem szivelik az erdélyieket akkor miért fogadják be sok cégvezető dolgozni?arra jók hogy dolgozzanak de arra hogy megbecsüljék és jó szemmel nézzék arra már nem?ez nem felháborodás csak egy egyszerű gondolatmenet szüleményeként született pusztán csak kiváncsiság véget.Nem vitát szeretnék most itt lebonyolitani csak véleményeket várok vagy személyes/hasonló tapasztalatokat
Mert szinte minden magyar, azt hiszi, hogy aki Romániában él, az roma. Nem román, nem magyar, hanem roma...
Szerintem ez az igazság.
Én vajdasági vagyok,és magyart fogok tanulni az egyetemen,sok magyar értelmiségi van itt is,sokan elmennek,de akik maradnak,azok sok mindent tesznek az itteni magyar kutúra virágoztatásáért.Szóval...
Én is találkoztam hasonló lealázásokkal,pl.egyik itteni ismerősöm elment az hiszem Gyulára felvételizni zeneakadémiára,ő volt az egyik legjobban játszó,és azt mondták neki a tanárok,hogy szerbeket nem veszünk fel (teljesen magyar a neve is).
De van pozitív élményem,voltunk egyszer egy budapesti kirándulások,és családoknál voltunk elszállásolva.Az a család,ahová kerültünk,nagyon kedves volt velünk,sokat beszélgettünk,és látszott,hogy nem néz le minket.
Ja,meg Kosztolányi és Csáth (és még sok más értelmiségi) is szabadkai (én is itt lakom),azaz határon kívüli. Őket nem nézik le a mostani magyarországi magyarok?Nem tagadják ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!