Miért nem szivelik a magyarországi magyarok az erdélyi
magyarokat?
Figyelt kérdés
Tudom hogy egyrészt a Trianon miatt utálják a magyarok a románokat és forditva, de nem értem ez miért befolyásolja abba a magyarországi magyarokat abban hogy az erdélyieket is utálják?hiszen ők(mi) nem románok(vagyunk).Az tény hogy Romániában élünk de még az anyanyelvünk magyar és annak is tartsuk magunkat.És miért hat ki a történelem még a mostani időkre is, miért kell a szülők a gyerekeiket is megtanitság gyűlölni?(tisztelet a kivétel)Tapasztaltam hogyha kimegyek Magyarországra már más szemmel néznek mert
állitólagosan román vagyok,ezt nem tartom helyesnek, de vannak kivételek is.Ha nem szivelik az erdélyieket akkor miért fogadják be sok cégvezető dolgozni?arra jók hogy dolgozzanak de arra hogy megbecsüljék és jó szemmel nézzék arra már nem?ez nem felháborodás csak egy egyszerű gondolatmenet szüleményeként született pusztán csak kiváncsiság véget.Nem vitát szeretnék most itt lebonyolitani csak véleményeket várok vagy személyes/hasonló tapasztalatokat
Erdélyi magyar között is sokféle van.A rossz benyomást azok keltik,akik különböző árukat igyekeznek erőszakosan ránktukmálni lépten nyomon,hogy innen onnan gyüttem,nem ettem még ma,utikötségem sincs...stb..stb.A tömegesen koldulás céljából átözönlő,nyomorék, álnyomorékok,csecsemővel karjukon kéregetők nem növelik az erdélyiek népszerüségét.A becsületes tisztaszándéku erdélyit igenis szivlelik!
2008. aug. 29. 07:32
12/21 anonim válasza:
Mért kéne a környező országokban élő magyarokat jobban tisztelni? Szem nekik pld abból a szempontból könnyebb,hogy egyből 2 nyelven tudnak és így könnyebb megtanulniuk egy 3.at.....
2008. aug. 29. 10:21
13/21 anonim válasza:
Egy l*f@szt..., te szívesen tanulnál meg egy olyan nyelvet, amit nem akarsz, utálsz, de mégis szükséges, ahhoz, hogy esetenként egáltalán élve maradj? Hát nem hiszem...
2008. szept. 2. 09:24
14/21 anonim válasza:
Az angol is olyan, amit "amit nem akarsz, utálsz, de mégis szükséges, ahhoz, hogy esetenként egyáltalán élve maradj"-ak....és könnyebb úgy angolt tanulni,hogy előtte már az agyad befogadott egy másik nyelvet, az anyanyelven kívül, így könnyedebben lehet egy 3.nyelvet megtanulni ( gyakorlat teszi a mestert...)
2008. szept. 2. 10:10
15/21 anonim válasza:
Én szeretem az erdélyieket. Most éppen egy erdélyi mintás szekrényt faragok. :-) A Felvidéken meg vannak rokonaim. Őket is nagyon szeretem. A gyűlöletkeltés szerintem a politika bűne. Ha kicsit figyelünk észre vehetjük, hogy mostanság pl a cigányok és a magyarok egymásnak ugrasztása zajlik.
2008. szept. 9. 14:04
16/21 anonim válasza:
Hát nem tudom...Vajdaságban is van,mikor megvernek,mert magyarul beszélsz az utcán.És rengetegen vannak,akik nem tudnak jól szerbül.Pl.ugye 12 éve tanulom a szerbet,de sikertelenül szinte.A tanárok egyszerűen nem tudták megtaníttatni.És most indítottak tanfolyamot,ami a beszélgetést fejleszti,hogy egyesek meg tudják kérdezni a vasútállomáson,mikor indul a vonat.Persze nem ingyen,forintra átszámolva kb.25000 Ft.És mindezt ugye ingyen kellett volna megkapni a 12 év alatt.És akkor még a magyarok hátrányban vannak ez miatt is,meg hogy itt is megvetik őket,meg Magyarországon is. (dec.6-a errefelé is szállóige)
2008. szept. 9. 19:12
17/21 anonim válasza:
en karpatalyan elek it szulletem es it is szeretnek majd meghalni ahol oseim is eltek.Egy ojan kossegben lakom Ukrajnaban ahol a tobseg roman egyresz magyar,a kissebseg meg Ukran meg orosz.Egyben megbizonyosodtam eletem soran rosz nep nincs ,csak rosz emberek vannak es kabzsi politikusok,nagyon sok igaz roman meg ukran baratom van,a kert vegi szomszedom zsido,ezis egy nagyon jo ember.Higyetek el az egyszeru emberek nagyon jol kijonnek egymasal,ha nincsenek uszito politikusok.It minden nemzetnek megvan a sajat buszkesege,csak a magyar nem lehet buszke a jurcsan nemzet elleni politikara,egyetlen orszagot mondjatok amejnek politikusa megtagadta sajat nemzetet!!!!!!
2008. okt. 16. 21:11
18/21 anonim válasza:
en ukrajnaba elek,szerintem nem jo az ha egy kisebseg nagyob tamogatast kap,a tamogatas olyan alapon kelhogy letrejojon amely nem serto a honos nepre es az elfogadja,a torvenyek egyek kel hogy legyenek mint ket csoportra,elenkezo esetben ellentetet szit.
2008. okt. 18. 10:12
19/21 anonim válasza:
En is Erdely-i magyar vagyok , es ugy neveltek , hogy buszke legyek arra, hogy magyar vagyok , velem is elofordult , hogy egy magyarorszagi leromanozott , hat mit mondjak , nem esett tul jol... roman varosokba meg megszolitanak es megfenyegetnek , hogy ne beszeljek magyarul. Hat eleg fura , hogy Magyarorszagon azert utalnak paran mert "roman" vagyok , romaniaba meg azert mert magyar... de megszoktam mar, nem izgat.
2009. febr. 28. 03:45
20/21 anonim válasza:
2008-08-29 10:21 A valasz irojanak uzenem, hogy en is erdelyben elek, es egy nyelvet tudok. Utalom a roman nyelvet es muszaj tanuljam, mert Romaniaban elek. Mond meg kerlek, hogy ebben mi a jo ( mit nyerek vele) tanulhatnek helyette angolt, vagy barmit, aminek meg hasznat is veszem. Ugy hogy ne szovegelj hogy mi szerencsesek vagyunk, mert ez eppen forditva van. Ti vagytok a szerencsesek, hogy nem kell megtanuljatok meg az orszagotok nyelvet kulon, hogyha elmentek az orszag egy masik pontjara, tudjatok vasarolni egy uditot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!