Hol szeretik a világon a magyarokat?
Sok helyen jártam, éltem már, főleg Nyugat-Európában, és szomorúan tapasztaltam, hogy az ott élő magyarokra a világ sok szegletében lenézéssel tekintenek. Ez sokszor megráz, mert nem számítok rá, és egyszer csak mégis ott a lenéző pillantás, vagy lekezelő mondat. Itt, ahol élünk, értékes munkát végzünk a férjemmel, a felső középosztályba tartozunk, mégis az utcáról bekopogó kérdőívező, ha meghallja, honnan jöttünk, elhúzza a száját.
Van a világon olyan ország, ahol az ott élők úgy tapasztalják, hogy valóban tisztelettel tekintenek rájuk, magyarokra?
Igen van.PL:
Japán.A japánok szeretik a magyarokat.
Mongólia.A mongolok is szeretik a magyarokat,sőt ők hisznek abban,hogy nekik magyar őseik vannak.
Én eddig úgy tapasztaltam, hogy nyugaton általában kedvelik a magyarokat.
Pontosabban vagy kedvelnek minket, vagy fogalmuk sincs arról, hogy honnan jöttünk és hogy kik vagyunk. =D
Én Angliáról tudom,hogy ők első pillantásra lengyeleknek hiszik a magyarokat,és mivel őket nem kedvelik,így a lenéző pillantásokat mi is tapasztaljuk.Persze amikor megtudják,hogy magyarok vannak akkor jön a legtöbb esetben egy "hmmmm" választ,és ennyi.A legtöbb angolnak fingja nincs hogy hol van Magyarország,vagy egyáltalán mi is az...
Az egyik válaszadónak üzenném,hogy nem a politikusain tehetnek arról,hogy ma a magyar népnek nincs szép hangzása..Sajnos mi magyarok vagyunk pesszimisták,és lenézőek saját magunkkal szemben..Pedig különleges nép vagyunk a magunk módján,és csodálatos országuk,városaink vannak..Csak kevesen veszik észre...sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!