Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ti ertitek, hogy miert szegeny...

Ti ertitek, hogy miert szegeny Magyarorszag?

Figyelt kérdés
Nekem vhogy nem all ossze a kep. Nezzuk nagyvonalakban. Mezogazdasagban minden alap elemiszert megtermelunk( hus, gabonafelek, gyumolcs, zoldseg), ami lefedi az orszag szuksegletet, es meg tudunk is kicsit exportalni (vagyis plussz szaldos). Gyogyszeriparunk az egyetlen, amiben multik vagyunk vilagszerte (richter) es sok alapanyagot otthontermesztenek. Iparunkban sok a multi, mi csak osszeszerelunk, de gondoljatokbele, h hany kamion, jon, az orszagba, akik itt tankolnak, es fizetik az e-utidijt, mikozben az eu fizeti az utepiteseket es a karbantartast. Magyaro. Asvanyanyagokban szegeny pl gaz otthoni termeles csak az orszag 1/5 et fedezi, de akkor mar csak 4/5 ot kell venni. Gaztarozoinkban vegzunk bertarolast a kornyezo orszagoknak, amikert kemeny valutaban fizetnek, tehat termel penzt. Foldrajzi helyzetunkbol adodoan, sok gazvezetek, elektromos halozat (nemzetkozi) megy keresztul hazankon, amikert tranzit dijat fizetnek nekunk (vagyis pluszosak vagyunk). Es mist csak par dolog jutott az eszembe, a szabadalmi dolgokba, szellemi tokebe ne is menjunk bele. Ilyen adottsagokbol adodo passzivjovedelmek mellett nekunk kb 5% os afat kene, h fizessunk a koltsegvetesbe. Egyszoval, nekunk elhelyezkedesunkbol adodoan kb olyan allamnak kene lennunk, mint az olajgazdag araborszagok, h alanyijogon jar minden, de ha megsem egy holland eletvitel, mindenfele keppen jarna.

2014. dec. 1. 19:40
1 2 3
 21/22 Banya62 ***** válasza:

Igen, én értem, peky85. Igen összetett kérdés, számos oka van. Megpróbálom összeszedni.

A legfontosabb talán ez, viszont ez érinti az egész világot. Mindenhol kimutatható a tömegek elszegényedése, és egy szűk réteg iszonyatos gazdagodása. Még a médiák által dicsőített, gazdagnak tartott országok is elindultak a lejtőn. Ennek álcázására használják a GDP-t, ami nem azt mutatja, hogy mekkora az össztársadalom jóléte, csupán a tőke profitjának a mérőszáma. Ezért lehetséges, hogy míg az "ország jól teljesít", a lakosság egyre szegényedik. Ismerni kéne a mutatószámok mit jelölnek, és mit takarnak.

Bankokról konyhanyelven

2015. január 9., 14:29

A pénz akkor pörgeti fel a gazdaságot, és hoz az egész társadalomnak jólétet, minél gyorsabban forog. Viszont, ha bank közbeiktatásával hitelpénzként teszi ezt, átalakul kevesek profitjává, tömegek szegényedéséhez. Ezt a különbséget nem fogjátok fel.

Hitel, és kamat. Pénzszivattyúvá válik. A megtermelt értéket kivonja a bank a gazdaságból, és megzúdítja a társadalmat fedezet nélküli hitelpénzzel. Hatalom+ tőkekoncentráció.

Hab a tortán, hogy még meg is mentjük őket a maradék közpénzeinkből.

A bank olyan, mint egy vírus. Elpusztítja a gazdatestet.

Nem együtt dolgozunk, hogy mindenki jobban éljen, hanem egymás ellen, hogy kifizethessük Kisgömböcnek a kamatot. Belehajszol egyszer egy őrült versenybe egymás ellen, és ész nélküli fogyasztásba, amivel feléljük a Földet a végtelenített növekedési kényszerrel egy véges bolygón.

1. Pénzteremtés joga - ezzel átvette az irányítást felettünk, ő diktál.

2. Kamat - erre nem teszi be a gazdaságba a fedezetet, ezzel elindult egy verseny a társadalom tagjai között. Egy őrült nagy piramisjáték, ahol csak kevesek győzhetnek, a többség elbukik.

3. Tartalékráta - a sok virtuális hitelpénzzel veszi át végleg a hatalmat. Onnantól nem beszélhetünk demokráciáról. A pénz nem az emberért van, hanem az ember létezik a pénzért. Mert mitől is vált vírussá a bank?

4. Bankmentés - ami értéket a fentiekkel nem tud kiszívni a társadalomból, azt megteszi azzal, hogy eddigre elhittük, nélkülük létezni sem tudnánk. Pedig a pénz, az érték munkával keletkezik, nem attól, hogy a bankok bepötyögnek pár számot a számítógépeikbe. Tehát a közösség teremthetne magának pénzt, ha mindegyik bank bedőlne, akkor is. Pénzből pénzt csinálni, itt követtük el az alaphibát amellett, hogy kiadtuk a kezünkből a pénznyomtatás jogát. Pénznek csakis értékteremtés által lenne szabad keletkeznie, és csakis annyinak, amennyi értékkel rendelkezünk!!!!

Sokszorosan meg vagyunk tehát vezetve. Az ébredés katartikus lesz, attól tartok. Ha ébredünk, mielőtt kiírtjuk egymást. :/

"A kamatos pénzrendszer önmagában a tőke koncentrációjáról szól. Egy jó kormány is csak mérsékelni tudja a szegényedést. A pénzrendszerünk az alapporbléma. A pénz már nem értékmérő, hanem maga lett érték. Nem szükséges értéket teremteni, hogy több pénz legyen. Hogy értsed, miről beszélek:

1.A világban több pénz van forgalomban, mint értékkel rendelkezünk, és több a kihelyezett hitel, mint pénz van forgalomban. Ez országok, tömegek elszegényedéséhez vezet mindenhol, és nem utolsó sorban eladósítjuk a jövőt. Vajon meddig lehet folytatni, hogy ne omoljon össze az egész?

2. A bankok a hitelre megteremtik a pénzt, viszont a kamatra nem. Egyszerűen nincs benne a kellő pénzmennyiség a gazdaság vérkeringésében. Ez okozza az ádáz versenyt, mert veszteseknek lenniük kell. (Ez egy világméretű piramisjáték, amiért téged kicsiben akár dutyiba is dughatnak.) Ha egy közösségnek 1 milliója van, és a bank visszakövetel 1.5 milliót, azt csak úgy tudják teljesíteni, ha egyik ember kihasználja, kifosztja a másikat. Vagyis a munkáltató nem ad annyi bért, amennyit a munkád ér, és a nagyobb cég kicsinálja a kisebbet, a nagyobb ország a kisebbet. Fut mindenki egy virtuális pénz kábulatában. (folyt. köv.)

2015. jan. 9. 19:49
 22/22 Banya62 ***** válasza:

...... már meséltem az alapproblémáról. Nos, a másik gond a következő.

A technikai fejlődés gyorsasága hatványozódik. Tömegek szorulnak ki a munka világából a gépesítés következtében. A gépek gyorsabbak, és precízebbek, és még szabadságot sem kell adni nekik.

Elemzők azt jósolják, hogy az 50-es évekre 20%-al is csökkenhet a gazdaság élőmunkaigénye.

A kormányok sehol nem csökkentik mégsem a heti munkaidőt, sőt emelték a túlórakeretet. Mindezt a profitért.

A kérdésem a következő.

Akinek ebben a rendszerben nem jut sültgalamb, azzal mit tegyünk? Igaz, nekünk Taigetos-unk nincs, de tán a Kékestető alkalmas lenne a felesleges létszám likvidálására?

Ezzel csak egy gond van az emberiességi szempontokon felül. Ha csökken a lakosság, csökkenteni kell a termelést, mert minek annyit termelni, ha nincs annyi fogyasztó. És akkor megint lesz egy fölösleges létszám, és kezdődik minden elölről.

A másik ok, a neoliberális gazdaságpolitika a 4 "szabadságjoggal", ami csupán az erősek szabadsága.

"Szabad verseny, kicsit más szemszögből

Ugye, mára már szinte bibliánkká váltak, bűvös szavak a szabad verseny, a szabad tőkeáramlás, szabad piac, és szabad munkaerőáramlás(ami nem teljesen szabad, de hagyjuk most)? Én most az elsőt, a szabad versenyt szeretném kicsit körbejárni, más megvilágításban.

Már gyerekkorban a versenyszellemet plántálják belénk. Ha nem vagy elég ügyes, elég rafkós, akkor alul maradsz. Hát küzdj minden áron, minden eszközzel! Lent pusztán a létedért, fentebb vagyonért. De küzdeni kell, ha beledöglesz is! Nos, lássuk, mire jutottunk mára ezzel a versennyel!

Lent, a kisemberek szintjén nincs összefogás, nincs szolidaritás, egymást tapossuk egy biztos munkahelyért, magasabb jutalomért, bérért.

A gazdaság szintjén ez kicsit összetettebb. A nagy hal megeszi a kis halat. Hogy tudom ezt megakadályozni? Ha a költségeimet a másiké alá szorítom. És ez hogyan is lehetséges?

- Kevesebb embert alkalmazok, több gépet használok, mert a gépek után egyszer fizetek áfát, az ember után meg minden hónapban adózom.

- Mivel a gépek által kevesebb ember kell, munkaerőfölösleg keletkezik, így már sikerrel szoríthatom le a béreket.

- Ennek van egy hátulütője, hogy csökken a vásárlóerő. Nos, erre is van megoldás, minőségrontás. Amit tudnék gyártani 20 éves élettartammal, azt előállítom 5 évig életképesre. Máris megfizethető a csóróbbnak, és a mennyiséget is növelni tudom.

- Offshorokkal adót optimalizálok, magyarán adót csalok.

És ez eddig mind törvényes, hisz megvettem a pártokat kilóra a támogatásokkal, lobbiznak értem, netán időnként én is törvénykezés közelébe kerülök.

Hogy közben a Földet elpusztítjuk, emberek millióit nyomorba, betegségekbe döntjük? Ki a csudát érdekel? A jelszavam: Carpe Diem! Élj a mának! Kit érdekel, holnap mi lesz, kit érdekel, ha én már nem leszek, mi lesz? Kit érdekel, a nyomorgó tömegekkel mi lesz? PROFIT...PROFIT...PROFIT...

VALAHOGY ÍGY GONDOLKOZNAK OTT FENN, A SZABAD VERSENY PRÓFÉTÁI.....

Miért életveszélyesek a liberálisok korlátlan szabadságjogai?

A liberálisok azt hangoztatják, hogy egyedül üdvözítő a gazdaságban a szabad verseny, a szabad tőkeáramlás, szabad munkaerőáramlás. Mára elfogadtatták a világgal ezt az elsőre jól hangzó elvet. Magyarán lenyomták a torkunkon az ellenállás legkisebb jele nélkül. Attól tartok, mert sokakat megtévesztett a jól hangzó szabadság szó. Hisz mindenki szabadságra vágyik!

És nem értitek, hol a baj. Hol a negatívum egy pozitívan csengő szóban. Megpróbálok rávilágítani. Nem bonyolult, csak épp szerintem nem gondoltátok át ebből az aspektusból. Csak annyira mást akartatok, mint a cucualizmus, hogy észrevétlenül átestetek a ló túlsó oldalára.

Az államnak alapjáraton az lenne a dolga, hogy megvédje az állampolgárait. Alkalmasint önmaga ellen is. Erre lenne jó az Alkotmány, ha mi alkotnánk, és nem éppen a hatalom gyakorlói írnák nekünk. Itt az első bukta a nagy demokráciában. A mi dolgunk lenne az alkotmánnyal korlátokat állítani a mindenkori hatalommal szemben, de mi kiadtuk a kezünkből a jogot, ők szabnak határokat nekünk az általuk készített alkotmánnyal. Tehát az alkotmány a hatalom érdekei alapján, a hatalom védelmét szolgálja polgáraival szemben. A demokrácia elve itt sérül a legsúlyosabban. Onnantól színjáték a demokrácia, nem te szabod a feltételeit. Látszólag ez nem ide való, pedig ez az alapja az egésznek, ez teszi lehetővé a kirablásunkat. Méghozzá úgy, hogy a demokrácia köntösébe bújtatják a valójában diktatúrát. Ahogy a gazdaság terén a szabadságjogok köntösében valójában gazdasági fasizmust hajtanak végre.

Hogy miért is gondolom így? Vegyük sorra a szabadságjogokat, ahogy én látom!

Szabad verseny

Azt mindenki tudja, hogy az országok nagyon nincsenek egy fejlettségi szinten még az unijóóban sem. Vannak nagyon erősek, és nagyon gyengék, a kettő között meg széles a skála. Vegyük csak unijóón belül a németeket, és görögöket, vagy világviszonylatban az USA-t, és mondjuk Ghanát. Ég, és föld a különbség, mégis ugyanazon startvonalra állítják őket. Mintha egy olimpiai bajnok futót együtt indítanának, ugyanazon vonalról egy féllábúval.

De még ennyi esélyt sem kap a "rokkant", csavartak rajta egyet. Az unijóós, és az állami támogatások zömét a nagyok kapják. Olyan adókedvezményeket kapnak, amit a kicsik nem. De még hitelt is kedvezőbb feltételekkel, kamatozással kapnak! A NAV-os botrány szerint az ellenőrzés is annál foghíjasabb, minél nagyobb, tehát a csalásra is nagyobb esélye van(amivel él is tippjeim szerint!). A béreket, az árakat a nagyok szabják meg.

És bejárta a világot az a mondás ugye: "Túl nagy ahhoz, hogy csődbe mehessen!". Megmentjük. Ha túl nagy, megmentjük! Azoknak az adójából, akiket kifosztott. Akiken élősködve naggyá válhatott...

Tehát az én meglátásom, hogy a korlátok nélküli szabadság az ERŐSEK SZABADSÁGA FELETTÜNK, VAGYIS DIKTATÚRA VALÓJÁBAN!!!!

Szabad munkaerőáramlás

Elsőre ez is cudarul jól hangzik. Élnek is vele jó sokan! Mert csak a jelenben gondolkoznak. Azt mondják, a gyerekeiknek jobb jövőt akarnak, szerintem meg a menekülés nem oldja meg a problémát, csak időben elnyújtja. Miért is?

A bérek akkor tudnak magasak lenni ebben a szabadságosdiban, ha hiány van munkaerőben. A periférikus országokból a magországok felé áramló munkaerőnek viszont két negatív hatása is van.

1. Az iskolázottabbak elszipkázásával az adott országnak esélye sem lesz talpra állni, szabad prédájává(ez is egy szabadságjog! ;) ) válik a nagyoknak. Tudom, ez a távozókat cseppet sem érdekli, de..

2. A vándorlás következménye, hogy az adott országban megszűnik a munkaerőhiány, ami a magas béreket generálta. A tőke el kezdheti ott is leszorítani a béreket. Ez is a célja, nem más. Korlátok nélkül, nem az embert, csakis a profitot nézve.

Szabad tőkeáramlás

Ez mutatja a leginkább, hogy a kormányok nem az országaikért vannak, megvette őket a nagytőke kilóra. Ezt megengedni korlátok nélkül, végképp szándékos károkozás.

A tőke elmegy oda, ahol kevesebbet kell adózni. Viszont egy országban annál magasabbra kell emelni az adókat, minél kevesebb a bent lévő tőke, ugyanis a közfeladatokat csak el kell látnia a kormánynak valahogy. De a tőke zsarolhat is vele, az országok elveszítik az úgymond függetlenségüket. Ezzel elérhetik, hogy valójában ők írják a törvényeket önmaguknak, ők szabják meg az árakat, béreket, sőt azt is, mennyit hajlandóak adózni. A kormányok mára bábokká váltak a tőke kezében, ezt azért illene látni.A pénz mára leginkább a spekuláció forrásává vált. Spekulációval nagyobb profitot lehet elérni, mint befektetéssel, a gazdaságba visszaforgatással. Ez egy öngerjesztő folyamat, a vége csakis a csőd lehet. A szegényebbeknél előbb, a gazdagabb tovább húzhatja.

Azt kapom vissza sokszor, de van annyi eszük, hogy tudják, fogyasztók nélkül ők sem létezhetnek. A tévedésetek ebben ott kezdődik, azt hiszitek, ők ugyanúgy gondolkoznak, mint mi. Sajnos, nem. Mint tegnap írtam egy csoportban:

"Azt viszont sose feledjétek, hogy az igen gazdag, igen nagy hatalommal bíró emberek agya nem úgy működik, mint a miénk. A korlátlan hatalom minden esetben személyiségtorzító.

Ha Nérótól kezdve Sztálinig, Hitlerig végignézel a történelmen, van egy pont a hatalom mértékében, ami őrülethez vezet. Egyszerűen az agy nem tudja felfogni, feldolgozni, és megkattan.

Ma a bankok, és a kétszáz legnagyobb multi kezében akkora hatalom összpontosul, ami egyenes út az őrülethez. Tehát ne várj tőlük racionális döntéseket, mikor közel érezhetik magukat Istenhez. Korlátok nélkül diktálhatnak országoknak, a világnak. Egyszerű pszichológia."

Szóval ezt hozta nekünk a neoliberális gazdaságpolitika. Kíváncsi vagyok, mikor döbbennek erre rá a tömegek! Mert akkor cudar világ lesz, attól tartok.

Los Angelesben már 3 éve rájöttek a valóságra. Nektek számtalanszor osztottam ezt a videót, és mégsem értitek, miről szól. Hát erről szól, amit fentebb írtam.

https://www.youtube.com/watch?v=wQuRDKxexBw

(folyt. köv.)

2015. jan. 9. 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!