Az ELTE-n valóban túlsúlyban vannak a baloldali/liberális nézeteket valló tanárok?
Ez kar/szak függő inkább.
Az ÁJK inkább jobboldali.
Amúgy, egyetemeken nem pártpolitizálhatnak az egyetemi tanárok.
Persze, ideológiát vihet az előadásba, általában ki is derül, hogy ki milyen nézetei vannak.
1) Nem mindegy? MSZP szavazótól nem vagyok hajlandó mondjuk komplex függvénytant tanulni?
2) ELTE-IKról tudok nyilatkozni: Az ott eltöltött hosszú évek alatt, soha nem fordult elő, hogy bármilyen politika legyen a téma előadáson/gyakorlaton.
BTK-n tényleg sok alkoholista van :D
Liberális kevés.
"ELTE-IKról tudok nyilatkozni: Az ott eltöltött hosszú évek alatt, soha nem fordult elő, hogy bármilyen politika legyen a téma előadáson/gyakorlaton."
Nekem jut eszembe 2, aki néha poltizált (mindkettő Fideszes, vagy legalább is még az volt kb 2 éve), de tényleg nem jellemző.
TTK-n nem jellemző, ott még nem tapasztaltam, hogy előkerülne a politika.
BTK-n pedig nagyon ritkán, egyszer-egyszer, hogy már megint kevesebb pénzt kap a suli, de kb ennyi.
"Amúgy, egyetemeken nem pártpolitizálhatnak az egyetemi tanárok."
Elvileg nem, gyakorlatilag meg igen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!