Vannak még egyáltalán az igazi marxista elvtársak Mo. -on? A kérdést nem provokációnak szánom, én is marxista vagyok.
Figyelt kérdés
#elvtárs #marxizmus; marxista
2014. okt. 14. 21:00
11/16 anonim válasza:
Sajnos az aki a legjobban képviselte a pártot már elment. Ő volt a republic énekese, Cipő azaz Bódi László. De a magyar könnyűzenében akadnak még előadók Koncz Zsuzsa, vagy Bródy János.
12/16 A kérdező kommentje:
Ők nem marxisták, hanem liberálisok. Ez azért elég komoly differencia, még ha az utóbbi időben egybemosták is őket a jobberek a "ballibsi" (tkp. baloldali liberális biboldó) gyűjtőnév alatt.
2014. okt. 20. 22:24
14/16 A kérdező kommentje:
Nem vagyok moderátor, de határozottan nem szeretnék a Munkáspártról diskurálni. Hogy ne mondjam, elhatárolom magam tőlük.
Sokkal közelebb érzem magamhoz az olyan személyiségeket, mint Lukács György, TGM, Krausz Tamás, stb.
2014. okt. 22. 10:41
15/16 A kérdező kommentje:
Ez a mai nap különösen fontos, mert volt egy népfölkelés az önkény és a szovjet megszállás ellen. Szinte az egész nép képviseletében részt vettek, de véleményem szerint 1956 alapjában véve baloldali megmozdulás volt, utalok itt pl. a Munkástanácsokra.
Az utózmányokat tudjuk, maradt a szovjet imperialista megszállás és egy egyre enyhülő diktatúra, ami azért mégiscsak diktatúra volt.
Proletarier aller Länder, vereinigt Euch!
2014. okt. 23. 15:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!