Vannak még egyáltalán az igazi marxista elvtársak Mo. -on? A kérdést nem provokációnak szánom, én is marxista vagyok.
Akkor már meg is válaszoltad a kérdést. :)
Egyébként persze hogy vannak, ez is ugyanolyan eszme, mint a többi, részben én is magaménak érzem.
Igen vannak. Itt is ül egy a gép elött :)
A mai politikai életből nagyon hiányzik egy igazi szélső baloldali párt. A most kialakuló jobboldali elnyomó rendszer magában hordozza a kommunista eszmék feléledését. Minnél szélesebb rétegek lesznek egyre kilátástalanabb helyzetben , annál inkább fordulnak a szélső bal irányába.
Ez ma még aktuálisabb ,mint egykoron :
"Aki dolgozik, annak jogai vannak. Még inkább annak, aki jól dolgozik. Én viszont azt
tapasztaltam, hogy hiába végzem lelkiismeretesen a munkámat, a bért mintha szívességből adták
volna, és soha nem voltam biztos, mikor kerülök az utcára, függetlenül attól, hogy jól
dolgozom vagy sem. Ez bántott, felháborított, sértette az önérzetemet. Olyan világban akartam
élni, ahol a munkás megkapja azt, amit a munkájával kiérdemel."
Kádár János
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!