Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Vannak még egyáltalán az...

Vannak még egyáltalán az igazi marxista elvtársak Mo. -on? A kérdést nem provokációnak szánom, én is marxista vagyok.

Figyelt kérdés

#elvtárs #marxizmus; marxista
2014. okt. 14. 21:00
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
nem ven bolsi vagyok. 38f
2014. okt. 14. 21:02
 2/16 anonim ***** válasza:
Biszku Béla az. Esetleg még Trhümer Gyula.
2014. okt. 14. 21:04
 3/16 anonim ***** válasza:
Munkáspárt környékén keressed.
2014. okt. 14. 21:06
 4/16 Tharos ***** válasza:
Biztos vannak, de nem túl gyakori szerintem.
2014. okt. 14. 21:15
 5/16 anonim ***** válasza:
Én is marxista elvtárs vagyok.
2014. okt. 15. 06:12
 6/16 anonim válasza:

Akkor már meg is válaszoltad a kérdést. :)

Egyébként persze hogy vannak, ez is ugyanolyan eszme, mint a többi, részben én is magaménak érzem.

2014. okt. 15. 08:51
 7/16 A kérdező kommentje:
Örülök, h vannak mások is szórványosan. A Munkáspárt egyáltalán nem vonzó számomra, nem ilyen emberekre gondoltam. Inkább olyasmire, mint pl. ami a franciáknál, vagy a németeknél, de a mediterrán országokban fellelhető, a marxizmust nem-bolsevik módon, hanem vagy tudományosan, és/vagy politikai hitvallásként vallják magukénak. És tudom, h sok változata van a marxizmusnak is. nyugodtan írjatok! Szeretettel várom!
2014. okt. 15. 10:14
 8/16 anonim ***** válasza:
Vannak, de szerencsére soha nem kerülnek már hatalomra, oda kerültek ahová valók, a történelem szemétdombjára.
2014. okt. 16. 01:13
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen vannak. Itt is ül egy a gép elött :)

A mai politikai életből nagyon hiányzik egy igazi szélső baloldali párt. A most kialakuló jobboldali elnyomó rendszer magában hordozza a kommunista eszmék feléledését. Minnél szélesebb rétegek lesznek egyre kilátástalanabb helyzetben , annál inkább fordulnak a szélső bal irányába.

Ez ma még aktuálisabb ,mint egykoron :

"Aki dolgozik, annak jogai vannak. Még inkább annak, aki jól dolgozik. Én viszont azt

tapasztaltam, hogy hiába végzem lelkiismeretesen a munkámat, a bért mintha szívességből adták

volna, és soha nem voltam biztos, mikor kerülök az utcára, függetlenül attól, hogy jól

dolgozom vagy sem. Ez bántott, felháborított, sértette az önérzetemet. Olyan világban akartam

élni, ahol a munkás megkapja azt, amit a munkájával kiérdemel."

Kádár János

2014. okt. 18. 09:10
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm 9-es!!!!! Most eltekintek attól, h Kádár hogy jutott hatalomra, mélyen igaz ez az idézet!!! Szívemből szóltál, elvtársam!
2014. okt. 19. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!