Vajon, ha az iszlám magyart túszt ejtene, és lefejezéssel fenyegetne, Magyarország, Orbán megmentené?
Hogyan állna ki?
Még a nagy, erős, gazdag USA-nak gondot okoz az Iszlám Állam.A saját állampolgárait sem tudja kiszabadítani...
Magyarország pedig igen gyenge, a hadserege is csak néhány tízezer fő, az eszközök sem túl modernak azt a néhány Gripent leszámítva.
Kiszabadító akcióra Magyarországnak nincsenek meg a katonai képességei.
Valószínűleg megkezdődnének a tárgyalások. A terroristák feltehetően azt kérnék, hogy Magyarország lépjen ki az IS elleni koalícióból. A jobboldali magyar kormány szerintem ezt megtenné, mivel egyébként sem jó a viszony az USA-val és a jobboldali szavazók is szerintem ezt támogatnák.
A másik valószínű alternatíva, hogy váltságdíjat követelnének. Ebben az esetben is megkezdődnének a tárgyalások. Ha a követelt összeg nem túl nagy, szerintem a magyar kormány kifizetné. Azonban valószínűleg több millió dollárt követelnének, a kormány ezt nem fizetné ki és kivégeznék a túszt.
Még a megmenekülés esetleg úgy lehetséges, ha valamelyik NATO szövetséges kimenti, de erre csak akkor van esély, ha több túsz van az épületben, nyugati állampolgárok is, egy magyarért nem kezdenének akciózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!