Ti hogyan gondoljátok ezt?
hallottál már a kulákokról? Esetleg a kollektivizálásról, vagy a Téeszesítésről? Lefogadom olyan 17-20 lehetsz, hogy ilyen hülyeségeket írsz, ha nekem már számottevőnek minősülő földed volt, akkor az elvették tőled és bevágták egy TSZ gazdaságba, ha ellenálltál, akkor elbántak veled, mint egy kulákkal, szóval kaptál egy takaros kis cellát, még 56' után is, amikor már enyhítettek rajta, ha nagyobb kerted volt, mert akkoriban már lehetett olyanod akkor is elkenték a szádat.
Olvass kicsit utána a dolgoknak, mielőtt halálra idealizálsz egy kizsákmányoló rendszert. Gyerek.
Mintha egy tősgyökeres városi frusztrált kamaszt olvasnék.
Elmondom, keserves dolog a "saját földből" mezőgazdaságból puszta kézzel megdolgozni. Ehhez képest jelenleg a fiataloknak alkalma van felismernie képességeit és lehetőségeit, képeznie magát, és több lenni, mint a szülei voltak. 15-16 évesen ne is dolgozzon, ha nem muszáj. Tanuljon, képezze, jobbítsa magát, teremtse meg a saját jövőjét. Te pedig nem látod őket, csak mikor melletted utaznak a buszon, vagy amikor összevet velük a sors. És hogy 16-20 évesen nem csinál semmit, az a szülei felelőssége.
Jobb volt, ez így igaz, 16 évesen én is már munkahelyen dolgoztam, és akkor volt a munkának, a munkásnak becsülete.
Most meg mi van, az a természetes ha valaki nem dolgozik, de pénze az jó sok legyen, hogy miből, bűnözésből, mi másból, az nem számít, a tisztesség, erkölcs már eltűnt az emberekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!