Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért találták fel a sztrájkot...

Miért találták fel a sztrájkot egyáltalán?

Figyelt kérdés

Tehát én is útálom a BKVseket, de most nem arról lenne szó, hogy írjon ide aki szintén. Arra vagyok kíváncsi, hogy miért engedik ezt meg egyáltalán?

Más ember ha több pénzt vagy jobb munkát akar, és van a piacon olyan állás amire alkalmas, felmondja a régit és felveszi az újat. Ha nincs, akkor annyit ér, és próbálja képezni magát. Ha nem dolgozik, akkor pedig kirúgják.

Namost van annak értelme, hogy valaki nem képzi magát, mégis több fizetést akar, ezért nem dolgozik, és még törvény is van hogy ezért tilos kirúgni?!

És azt meg főleg furcsállom, hogy most a válság miatt ugye mindenkinek csökkent a fizetése, mégis akit eddig hallottam sztrájkolni, az BKV, MÁV, meg egyszer talán MALÉV. Mind olyan munka, ami ha áll, több kárt okoz, mint a saját munkájának az értéke. Sztrájkolnának egy gyárba, kevesebb TV lenne, de sztrájkolnak ezek, és senki nem tud munkába/iskolába menni! Nem hívják ezt foglalkozás körrel való visszaélésnek vagy hasonlónak?

Mégeszer mondom, nem az a kérdés mért csinálják, az nyivánvaló, azért mert megtehetik. A kérdés az, hogy mért engedik ezt meg?! Más felelősségteljes munkánál van felmondási idő, és ha fel akar mondani valaki, azt még ledolgozza, különben ha egyik nap ról a másikra mondjuk elmegy nyaralni, nem pedig kiképzi az utódját például, még a kiesésből eredő kárt is ráterhelik. Ennek nem így kéne működni?

Tehát hogy illik ez a sztrájk dolog a demokráciába és kapitalizmusba?!

2010. jan. 18. 01:18
 1/8 anonim ***** válasza:
ma mondta a Teddy a heti hetesben, h Kre.1150 körül volt az első sztrájk:D
2010. jan. 18. 01:55
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

A sztrájk

jog azt jelenti a demokráciákban,hogy a dolgozók beszüntethetik a munkát,ha a tulajdonos nem ad elegendő bért,rosszak a munkakörülmények stb.Ezt a szakszervezetek szervezik és ők tárgyalnak a munkadókkal is.Ezzel nincs is semmi baj egy normális demokráciában.Ezekben a sztrájkokban az érintett terület dolgozói mind résztvesznek,nemcsak néhány százalékuk.

Nálunk viszont két baj van a sztrájk-jog alkalmazásával. Az egyik,hogy a szakszervezeti vezetők potiaki célból szervezik a sztrájkot,lásd pl.Gaskó szervezte vasutas sztrájkokat,amiben csak a dolgozók néhány százaléka vesz részt,tehát nem az egész vasutasság ért egyet a szztrájkkal.

A másik baj,hogy ma már szakszervezet csak néhány nagy cégnél van,tehát a többi embernek nincs módja szervezetten sztrájkolni.Egyedül vagy 2-3 ember pedig nem tud sztrájkolni.

2010. jan. 18. 07:22
 3/8 anonim ***** válasza:
nem azért hogy ilyen hülye kérdést feltegyél biztos:)
2010. jan. 18. 09:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Amíg van aki szervezi és együtt erősek, tegyék meg én támogatom őket. Demokráciában miért ne lenne joguk sztrájkolni?
2010. jan. 18. 09:54
 5/8 anonim ***** válasza:
A sztrájk alapvetően nem egy rossz dolog. Nem szeretem a szocdemeket, meg a kommunistákat, de az, hogy ma már nem napi 16 órát dolgozunk egy kiló kenyér áráért, és a melós nem hal meg harminc éves korában, az az ő érdemük, és a sztrájkolóké. Szerintem álmukban sem gondolták volna, hogy egy nap a "pulykapénzért" fognak munkát beszüntetni az alkalmazottak.
2010. jan. 18. 12:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Figyelj én teljesen egyetértek a sztrájkkal!

Undorító amit a BKV vezetősége csinál, nem a sofőrök tehetnek róla! Végre azt mondták, hogy "elég!"

Nézd meg a BKV vezetőségét, azt mondják, "elfogadhatatlan, hogy a sofőrök ne álljanak munkába!"

Milyen érdekes, százmilliós végkielégítéseket adni ingyenélőknek em elfogadhatatlan?

Miért mindenki a kisembert hibáztatja? A nagy szemétládákat miért nem veszi észre senki? A kisember egyetlen fegyvere a sztrájk, és nem jókedvéből csinálja, akár elhiszitek, akár nem! Miért nem az öltönyös bűnözőket veszi észre senki? Akik ott ülnek a BKV vezetőségében. Ennyi. Őket kéne föllógatni az első fára, nem aze gyszerű kisember sofőröket. Igen, nem tudsz iskolába menni meg munkába, ez téged megkárosít. Csak abba gondolj bele, hogy akik százmilliókat kapnak végkielégítésnek, az ugyanúgy megkárosít! Téged. Engem. Csak ez kevésbé feltünő. Nem mindig azokat a szerencsétleneket kéne hibáztatni, akik a kirakatban vannak.

A szalainékat kell felakasztani, nem a vezetőket. Ők kisemberek, nem ők a felelősek. Csak rájuk kenik az egészet.

2010. jan. 18. 18:24
 7/8 anonim ***** válasza:
A MÁV és a BKV miért mindig a legrosszabb időkben sztrájkol? Tavaly érettségi idején, most meg vizsgaidőszakban. Hála a jó égnek a metró járt, és így el tudtam menni vizsgázni. Szerintem ha nem tetszik a fizetés, ne vállald el/keress mást.
2010. jan. 18. 18:28
 8/8 A kérdező kommentje:

09:54, 12:52: Alapvetően azzal van baj, ami plusz jogokat adnak nekik, hogy tilos kirúgni őket, így követelőzhetnek akkor is, ha bőven lenne aki a helyükre áll kevesebbért. Ha tényleg önerőből csinálnák, és kockáztatnák érte az állásukat, azzal nem lenne baj, még drukkolnék is nekik.

18:24: Teljes mértékben egyetértek a BKV vezetőségével, mikor aztmondja, elfogadhatatlan, hogy a sofőrök ne dolgozzanak. Ha pedig ez nem teccik a sofőröknek, rendezzék le egymás között, például fel lehet mondani, lehet tüntetni, vagy akármi.

De nekik van szakszervezet, és megkárosítják az utasokat, pedig nem ők ártottak nekik. Na most ha az utasok úgyanígy viselkednének, ők is csinálnának szakszervezetet, és sztrájkolnának: mindenki ugyanúgy megszervezné hogy több ember mennyen egy autóval mint addig. A vége ennek az lenne, hogy megszűnne egy csomó munkahely a BKV-nál, és nem tudnának szabadon közlekedni az utasok.

Na ezt hívnák Anarchiának. A Demokrácia ennek az ellentéte, vagyis hogy mindenki tiszteletben tartja a másik jogait. Ebbe nem illik bele nekem a fent leírt foglalkozási körrel való visszaélés.

2010. jan. 20. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!