A második világháborúban valóban ledőlt a Reichstag egy pillére vagy ezt csak a játékkészítők találták ki?
"...A Reichstag felgyújtása
A Reichstagot egy Marinus van der Lubbe nevű holland férfi gyújtotta fel, aki kommunistának vallotta magát, 1933. február 27-én. A férfi láthatólag zavart volt, amikor rátaláltak, és meztelenül mozgott a Reichstagban.
A tűz iszonyúan gyorsan terjedt szét az ülésteremben, magas lángcsóvát hagyva. A tüzet megfékezni lehetetlen volt, a gyönyörű épület teljesen kiégett. A felelősséget nagyon hamar a kommunistákra vetítették, kizárva őket a későbbi választásokból. A tűzvészt kihasználva Hitler lesújtott a kommunistákra, és elérte, hogy parlament nélkül kormányozhasson.
A mandátumaikat megsemmisítette, a párt tagjait koncentrációs táborokba vitette. Ezt követően megszavaztatta a felhatalmazási törvényt. A hadsereget nem az alkotmányra, hanem saját személyére eskette fel. Megsemmisítette a demokráciát, diktatúrát vezetett be. Valójában sokakban már akkor felvetődött, hogy a tűzvész kizárólag az NSDAP érdekét szolgálta.
A Georgi Dimitrov és más Berlinben élő kommunisták ellen indított perben Dimitrov és társai bűnösségét még a korai Hitler-korszak bírósága sem állapította meg..."
Mi a f*szért érdekel? nem csak kőből állt te kis kocka!
Látszik inkább gépezel tanulás helyett!
Most vagy én vagyok hülye, vagy mindenki, aki 1933-ról ír, vagy pedig a kérdés rossz.
Második világháború tart 1939-1945-ig.
Reichstagot leégették, de nagyon nem a második világháborúban, akkor viszont a szovjetek lerobbantották Berlin elfoglalásakor a horogkeresztes sast a Reichstag tetejéről.
Szóval innentől kezdve én nem tudom miről beszélünk...
"Mi a f*szért érdekel? nem csak kőből állt te kis kocka!
Látszik inkább gépezel tanulás helyett!"
A pillér? Netán fa pillér volt nikecell berakással? Vuvu te tényleg ennyire ügyefogyott vagy, vagy csak teteted magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!