Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az miért baj, ha a miniszterel...

Az miért baj, ha a miniszterelnök hadat üzent a liberális demokráciának, liberalizmusnak?

Figyelt kérdés

Eddig is úgy gondoltam, hogy a liberális demokrácia rossz irány.

Viszont a Jobbik túlzásokba esik néha, meg ott van ez a túlzott török, palesztin szeretetük is.

Ezért maradt a Fidesz.

Nem szeretnék olyan helyzeteket, mint Svédországban.

Svédország etnikai szempontból már régen elesett. Annál is rosszabb, hogy olyan mértékben maga alá temette az úgynevezett politikai korrektség és az eszement feminizmus (megtiltjáka férfiaknak az állva vizelést...és ez nem vicc...), hogy agyilag nagyon nagyok ott a bajok.

Nem csodálom, Svédország sokáig nagyon szegény ország volt. Volt dicső kora, na nem a vikingek, a svéd vikingek mindig is balf...ok voltak a dánokhoz, norvégokhoz képest, hanem Gusztáv Adolf idején, mikor végigkegyetlenkedték Európát, vagy XII. Károly, aki még Nagy Péter oroszországának is neki mert menni (igaz, nem túl sok sikerrel...). Különösen a Maudner-minimum (az un. "kis jégkorszak") idején az ország mezőgazdasága lényegében az éhhalál szintjére vegetálta a lakosságot. Ennek a XIX. század végi hideghullámai több éhezést váltottak ki, 1880-1914 között az orzságból tömeges volt a kivándorlás. Kevesen tudják, hogy a Titanic halálos áldozatainak majd 20%-a svéd kivándorló volt, mivel a csóri harmadosztályú utasokat nem engedtéka fedélzetre: tömegesen vesztek a jeges vízbe. Svédország felemelkedése onnantól kezdődik, hogy ügyes politikával kimaradtak mindkét világháborúból, de átvbettéka német ipari kultúrát, és szemérmetlenül mindkét hadviselő félnek szállítottak. Az agyondícsért Wallenberg kőgazdag családja minőségi acélt adott el az roszoknak, de nem csóri puha rubelért, hanem rúdplatináért. Ekkor lett Svédország jólétű, amire ráfejelt 45 után a folyamatos stabil szzociáldemokrata kormányzás, amely tényleg elképesztően magas szociális szintet és életminőséget biztosított a svédeknek. Mint minden nép - nemcsaka szübariták, a rómaiaktóla brit gyarmatosokig, a han-császárokig, sokan jártak így - jólétük az agyukra ment, elhülyültek, abszurd nevetséges dolgokat találtak ki. Mivel államuk erős és stabil volt, mind anyagilag, mind gazdaságilag, önértékelésüknek nem volt része az önkritika, lám, milyne jól élünk, mert mi szépek vagyunk és okosak. És ha senkire nem szól rájuk, akkor lépésről lépésre eliditizmusodnak.

A magas svéd szociális juttatási rendszer és az ipar munakerőszükséglete a svéd gazdaságot 1972-ben bevándorló-beengedési poltikára sarkalta. Míg Németországban a váltókormányzás mindig felszínen tartotta a bevándorlás témát már a hetvenes évek végétől,a ddig a szocdem kormányzás nem állította ezta kérdést a társadalmi diskurzus fókuszába. SZinte észrevétlenül vált a svéd társadalom mintegy 18%_a külföldi születésűvé, adott esetben színesbőrűvé. Önmagában ez biztosan nem volna baj, csakhogy ezek integrációja nemhogy megbukott, hanem el se kezdték! Meg se kísérelték. A szélsőliberális agymosás ezt rettenetessé tette. Gondoljunk a 2010 július tömeges zavargásokra Malmőben, amely gyújtóoka (100 autó felgyújtva...) a bevándorlók által elkövetett brutális nemi erőszakok és a rendőrség tehetetlensége volt.

Kétségtelen, hogy a svédeknek el kellene gondolkozni, amíg nem késő. Vagy lehet, már késő.

Svédország a példa, hogy hogyan lehet egy idilli, majdnem tökéletes országot tönkretenni , pöcegödröt csinálni belőle pár év alatt.

2014. aug. 31. 21:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%

Nos igen, a 9-es lényegében bővebben leírta azt, amit én röviden.

Egyetértek vele.

2014. aug. 31. 21:43
 12/20 anonim ***** válasza:
87%
Azért baj, hogy orbán hadat üzen a liberális demokráciának, mert pontosan az az a rendszer, amiben választások útján le lehet őt váltani. Persze ez nem újdonság, már az elmúlt négy évben is hadban állt vele, ott gyengítette, ahol tudta, csak most már ki is mondta. A csoda inkább az, hogy van olyan *nem minősítem*, aki ehhez még tapsol is.
2014. aug. 31. 22:05
 13/20 anonim ***** válasza:
32%
Nem baj. Jo. Nagyon joooo! Csak akkor huzzon már el menekültnek Oroszországba, Kinába, stb. Akkor NAGYON, NAGYON JOOOOOO!!!!!
2014. szept. 1. 00:07
 14/20 Vadkan01 ***** válasza:
0%
Nem gond, ezzel aláírta a halálos ítéletét, nem sokára fizetni fognak itt egy tüntit Nyugatról.
2014. szept. 1. 00:46
 15/20 anonim ***** válasza:
28%
A liberalizmus már leszerepelt, amikor a pappon puma elkúrta :P
2014. szept. 1. 01:01
 16/20 anonim ***** válasza:
71%

A lényeg akkor az, hogy a szabadság rossz és szeretnél egy szélsőjobbos diktatúrában élni.

Ne aggódj, arrafelé halad az ország. Persze amikor majd téged bélyegeznek nem kívántnak, deviánsnak, hazaárulónak, genetikai hulladéknak, akárminek is, na majd akkor sírhatsz milyen rossz is volt a "liberális demokrácia".

A pöcegödör jelentésének meg nézz után, mert inkább illik az általad istenített baromsághoz, mint Svédországhoz.

2014. szept. 1. 02:32
 17/20 anonim ***** válasza:
70%

"Svédország a példa, hogy hogyan lehet egy idilli, majdnem tökéletes országot tönkretenni , pöcegödröt csinálni belőle pár év alatt."

Látszik, hogy az aki írta ezt, az még csak a lábát se tette soha be Svédországba. Én éveket dolgoztam ott. Ez az egész írás egy szemen szedett ferdítés. Annyit se érdemel, hogy elkezdjen az ember erről a szösszenetről vitatkozni.

2014. szept. 1. 10:24
 18/20 BlackSword ***** válasza:
100%
Tudod én is szeretnék egy olyan pöcegödörben "szenvedni", mint Svédország... Annyit keresni, mint abban az "etnikailag elesett" országban, ahol a kulimunkát végzik a vendégmunkások... Vagy a németek, akik már nem csinálnak olyan munkát, ami nekik nem derogál...
2014. szept. 13. 12:29
 19/20 anonim ***** válasza:

"Nem gond, ezzel aláírta a halálos ítéletét, nem sokára fizetni fognak itt egy tüntit Nyugatról."

Nem kéne rá okot adni és akkor nem lenne nyugati tünti.

Amúgy a gonosz Nyugat már ezerszer szervezhetett volna itt tüntit, de még annyit sem bírnak megcsinálni, hogy normális ellenzéket állítsanak fel Orbán ellen.

Nem értem, ha ők ennyire ravaszak, mindenhatóak és minden egyes szálat ők mozgatnak, akkor miért van már 4 éve a Fidesz kormányon és miért választották már meg őket újra?

2014. szept. 13. 13:41
 20/20 anonim ***** válasza:

Kb három fő baja van.

1. Hogy Orbán a miniszterelnök

2. Hogy már megint hadakozik

3. hogy a liberalizmus és a demokrácia ellen.

Ismerős, hogy míg más szemében a szálkát is, sajátjában a gerendát sem?

Svédországot meg nem tudom, miért kavarod ide, mi köze a két témakörnek egymáshoz pláne ekkora arányban, de látom, hogy más kérdésben is kipécézted őket.

Bevándorlással kapcsolatos ellenpélda.

Becsöngettem egy lakásba, ajánlást kérni egy párt részére. Egy afgán menekült szinte tökéletes magyarsággal beszélt enyhe akcentussal, (hatalmas szókincs, jó ragozás, stb. elvétve egy-egy szó felcserélése) Mondta, hogy neki még folyamatban van az állampolgárságának az elfogadása, nem írhat alá, de menjek be, szívesen meghív egy málnaszörpre. A málnaszörp mellé pálinkát is és ebédet is kaptam. Amikor az ebédet csinálta teljes bizalommal magamra hagyott a szobában (ketten voltunk csak), egy órát beszélgettünk a hazai és az afgán dolgokról. Persze szóba jött a politika, elmondtam, hogyan történik a választás, és mindegyik pártról szóltam egy-két mondatot. Barátságosan végighallgatott, és azt mondta, hogy ő teljesen pártatlan, és egy jobbikost éppoly szeretettel fogad be a lakásába, mint bárki mást, őt is éppúgy vendégül látná, ahogy engem. Ezt a hozzáállást nagyon értékelem, de féltem is őt.

Amúgy a lakás saját tulajdon, van saját vállalkozásuk, és szerény körülmények között élnek, de amijük van, azt megosztják a vendégekkel. Azért kellett elhagynia az országát, mert az amerikaiaknak tolmácsolt, így otthon nem kaphatott munkát. Egyébként ő iszlám, de nem fanatikus, a barátnője meg keresztény.

2014. szept. 13. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!