Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért sírnak ennyit a magyarok...

Miért sírnak ennyit a magyarok, mikor szinte nyugati életszínvonal van nálunk?

Figyelt kérdés
Igaz, jobban él egy átlagos német vagy angol, de annyival nem jobban mint amennyivel többet sír egy átlag magyar. A sok siránkozós vajon tudja hogy nyugaton is a megélhetésért dolgozik az átlagmelós?
2014. aug. 30. 09:04
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

A jólét a hanyatló nyugat ópiuma!

Tartsuk meg nekik!

2014. aug. 30. 10:45
 22/44 A kérdező kommentje:

Nyugaton is ugyanúgy tele van a "bkv". Én pl 1070 eurókért melózom és egyszerűen nincs pénzem arra hogy kocsit tartsak fenn (fizessem a HAVI! 70-80 eurós biztosítást,tankoljak is meg szervizeltessem aranyáron)

Az átlagos osztrák melós(én pont ott élek) tipikusan ócska, szakadt, bérlakásban lakik. A legfontosabb pedig az hogy egyértelműen esik a nyugati életnívó. A megélhetési költségek emelkednek, a fizetés meg nem nagyon. Az eü ellátás se komolyabb szerintem. Voltam már kórházban, igaz jobb pl a koszt, de FIZETNI is kell érte. Fizetsz az ellátásért napi díjat.

Az infrastruktúra és a szolgáltatások nálunk is nyugati szinten állnak. Lehet egy átlagos melósnak nincs annyi pénze ezekre mint egy németnek, de nem rosszabb a szolgáltatások minősége.

A szolgáltatások pedig megfizethetetlenek az egyszerű melósnak.

Előző : megint csak ismerek olyat kezdetű sztorik...hidd el hogy nem nyaral az usában az osztrák melós se...nyaralhat ha beleszakad úgy spórol rá, de nagyjából ennyi.

A nyugati jólét egy kitalált szép, tarka mese. Annak van nyugaton jóléte, akiknek otthon is. A középosztálynak és attól felfele.

2014. aug. 30. 10:47
 23/44 anonim ***** válasza:
72%
Nem értem, hogy miért vár rengeteg magyar jólétet a Fidesztől, amikor Orbán világosan kijelentette, hogy le kell számolni a jóléti társadalommal és helyette rá kell állnunk a munkaalapú modellre, a példaképünknek pedig Kínának kell lennie.
2014. aug. 30. 10:54
 24/44 anonim ***** válasza:
100%
Hát kérdező, én egész mást látok. Tény, hogy odakint drágábbak a szolgáltatások, de sokkal jobbak is. Nézd meg például a közlekedést: új buszok, új vonatok járnak mindenhol, nálunk meg még mindig az 1000 éves szarok közlekednek a BKV-nál is, és a MÁV-nál is. Ráadásul kint alig van késés, maximum 1-2 perc (az is ritkán) mindezt úgy, hogy a buszvezetőnél kb minden megállóban vesznek jegyet. Odakint meg van oldva, hogy ha a vonat érkezése előtt 2 perccel érek az állomásra, akkor is tudok jegyet venni, nálunk meg ki kell érni hamarabb, mert 3 pénztárosnéni látja el a Nyugatiban a jegyeladást. Arról nem is beszélve, hogy odakint egy darab kátyú nincs, szinte mindenhol autópálya van, nálunk meg szabályos gödröket kell kerülgetni.
2014. aug. 30. 11:09
 25/44 anonim ***** válasza:
100%

"Annak van nyugaton jóléte, akiknek otthon is. "

Ez meg egyszerűen nem igaz.

2014. aug. 30. 11:10
 26/44 anonim ***** válasza:

"Én pl 1070 eurókért melózom"

Hát az tényleg gatya ott, váltani kell. Én is osztrák cégnek melózom sofőrként - így ezt a szektort ismerem jobban - napi 70 euró nettóért, és ez még mindig nem annyi, mint a nyugatiak kapnak. Ugyanezért a munkáért a német, holland napi 100 eurót kap, a svéd kamionos is 3000 euró körüli koronáért hajt (szinte minden hétvégét otthon töltve). Most ha mellette az asszonya is keres 1500 - 2000 körül - és annyit lehet - abból azért nagyon szépen ki lehet jönni. És ahogy beszélek velük a szakmunkások is legalább 2000 körül megkapnak. Persze, egy külföldi a minimumot fogja kapni, legalábbis eleinte biztos.

2014. aug. 30. 11:22
 27/44 anonim ***** válasza:
Nem értem 25-ös, hogy ezek neked miért jelentenek problémát, amikor Magyarország jobban teljesít. :)
2014. aug. 30. 11:23
 28/44 anonim ***** válasza:
Talán a szinte miatt.
2014. aug. 30. 11:25
 29/44 anonim ***** válasza:

Hapakeszi

Érdekes a kint lévő magyar ismerőseim, köztük te se jársz Alaszkába pecázni, pedig ti kint a kolbászkerítés nyugaton nyomjátok.

Akkor most h?

Szal kérlek ne, nem kell ez a "németben még a munkanélküli is évente 5* megy Hawaii-ra poénból, a valódi nyaralás utána jön még", mert ezt csak a hülyék veszik be.

2014. aug. 30. 11:32
 30/44 A kérdező kommentje:
Mire váltsak? Nem értek semmihez, örülök hogy egyáltalán van 40 órás melóm, sokaknak ennyi se jut.Nincs mindenkinek versenyképes szakmája meg hasonlók. Egyszerű melósok vannak többségben, akik kiszolgálnak a sparban meg hasonlók.. Nekik is élniük kell valamiből. Az ehhez társuló bér pedig igen soványka.
2014. aug. 30. 13:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!