Miért sírnak ennyit a magyarok, mikor szinte nyugati életszínvonal van nálunk?
A jólét a hanyatló nyugat ópiuma!
Tartsuk meg nekik!
Nyugaton is ugyanúgy tele van a "bkv". Én pl 1070 eurókért melózom és egyszerűen nincs pénzem arra hogy kocsit tartsak fenn (fizessem a HAVI! 70-80 eurós biztosítást,tankoljak is meg szervizeltessem aranyáron)
Az átlagos osztrák melós(én pont ott élek) tipikusan ócska, szakadt, bérlakásban lakik. A legfontosabb pedig az hogy egyértelműen esik a nyugati életnívó. A megélhetési költségek emelkednek, a fizetés meg nem nagyon. Az eü ellátás se komolyabb szerintem. Voltam már kórházban, igaz jobb pl a koszt, de FIZETNI is kell érte. Fizetsz az ellátásért napi díjat.
Az infrastruktúra és a szolgáltatások nálunk is nyugati szinten állnak. Lehet egy átlagos melósnak nincs annyi pénze ezekre mint egy németnek, de nem rosszabb a szolgáltatások minősége.
A szolgáltatások pedig megfizethetetlenek az egyszerű melósnak.
Előző : megint csak ismerek olyat kezdetű sztorik...hidd el hogy nem nyaral az usában az osztrák melós se...nyaralhat ha beleszakad úgy spórol rá, de nagyjából ennyi.
A nyugati jólét egy kitalált szép, tarka mese. Annak van nyugaton jóléte, akiknek otthon is. A középosztálynak és attól felfele.
"Annak van nyugaton jóléte, akiknek otthon is. "
Ez meg egyszerűen nem igaz.
"Én pl 1070 eurókért melózom"
Hát az tényleg gatya ott, váltani kell. Én is osztrák cégnek melózom sofőrként - így ezt a szektort ismerem jobban - napi 70 euró nettóért, és ez még mindig nem annyi, mint a nyugatiak kapnak. Ugyanezért a munkáért a német, holland napi 100 eurót kap, a svéd kamionos is 3000 euró körüli koronáért hajt (szinte minden hétvégét otthon töltve). Most ha mellette az asszonya is keres 1500 - 2000 körül - és annyit lehet - abból azért nagyon szépen ki lehet jönni. És ahogy beszélek velük a szakmunkások is legalább 2000 körül megkapnak. Persze, egy külföldi a minimumot fogja kapni, legalábbis eleinte biztos.
Hapakeszi
Érdekes a kint lévő magyar ismerőseim, köztük te se jársz Alaszkába pecázni, pedig ti kint a kolbászkerítés nyugaton nyomjátok.
Akkor most h?
Szal kérlek ne, nem kell ez a "németben még a munkanélküli is évente 5* megy Hawaii-ra poénból, a valódi nyaralás utána jön még", mert ezt csak a hülyék veszik be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!