Ha kitör egy háború, akkor csak a katonák mennek, vagy civileket is behívnak?
Szakaszos a dolog.
Előbb a katonákat küldik, majd a tartalékosokat hívják be. Helyzettől függően rendelik el a sorozást.
Engem is érdekelt a dolog és elèg hosszas kutakodás után megtaláltam mit ír a jelenleg Magyarországon érvènyes Btk :
"437 §. (2) ) A büntetés öt évtõl tizenöt évig terjedõ szabadságvesztés, ha a szolgálat megtagadását háború idején vagy megelõzõ
védelmi helyzetben követik el."
Tehát ha a politikus megszavazza h háború legyen s te azt mondod NYASGEM !! akkor börtön ...
Amúgy 18-41 között visznek..
41-ig ez érdekes, szerintem simán elvisznek 50-ig is férfiakat, már ha csak ránézek a férjemre 44, miért ne hívnák be, főleg, mert Ő még volt is katona, többet érnek vele, mint egy mostani 20 éves gyerekkel aki sose látott fegyvert.
Az más kérdés, hogy ha itt a szomszédok elkezdik a balhét én nem engedném az enyémet, inkább kihúzok Svájcba és nyalsgem.
Azért a II. világháborús helyzetek mások voltak.
Most azért már jobban adnak az alkalmasságra, mert a háború vége felé még nagyot hallókat és rosszul látókat, meg hasonló fogyatékossággal élőket is behívtak.
A háború kitörése meg eléggé kockázatos dolog szuperhatalmak között, mert a hidegháború, igazán csak névlegesen múlt el.
És egy atom háborúba nem lesz győztes fél.
Bár a II.vh-ból meg tanulhatta az emberiség meghajlásokkal nem lehet elkerülni a háborút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!