Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek a jövőben lesz...

Szerintetek a jövőben lesz ellentét a generációk között a nyugdíjak miatt?

Figyelt kérdés
2014. júl. 6. 21:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
Milyen nyugdíj?
2014. júl. 6. 21:57
 2/12 anonim ***** válasza:
93%

Legutóbb panaszkodott nekem egy nyugdíjas, hogy nagyon nehezen él meg, és rossz az élete. Ha csak a keresetét és a vagyonát nézzük, van tulajdoni háza, közel 150.000,- nyugdíja, és hozzá még 4-50.000,- keresete.

Én meg nyögöm a garantált bérminimumot és a lakásbérlést.

Átlagon felüli a szociális érzékem, de ezen berágtam.

Már van ellentét, bár tudom, nem ezt kérdezted, csak ez kifutott belőlem.

2014. júl. 6. 21:58
 3/12 anonim ***** válasza:
37%
Már most is van. Engem sokszor kirázott a hideg, amikor egyetemistaként a hónap végén sorban álltam a boltban a kis sz** májkémemmel, előttem meg az öregasszony kirántott a két húszezrest a pénztárcából. Ha egyszeri eset lett volna, nem is érdekelne, de nagyon sokszor volt szerencsém ilyet látni. Sokszor hallunk róla, hogy milyen rossza nyugdíjasoknak, közben meg a többségnek a bőre alatt is nyugdíj van. Nem véletlen, hogy bizonyos néven nem nevezhető bűnözői csoportok is az időseket célozzák.
2014. júl. 6. 22:11
 4/12 anonim ***** válasza:
35%

Sokkal több a kisnyugdíjas, de azok nem panaszkodnak és nem veszitek őket észre!

De lehet, hogy akinek hó végén még van pénze, az csak nem költötte el, vagy éppen akkor kapta meg a nyugdíját.

Akinek számlára megy, az 12-én kapja meg. De akinek a postás viszi, azok a hónap különböző napjain. A szomszéd néni mindig 29-én kap nyugdíjat.

Csak ma divat a nyugdíjasokat szidni.

2014. júl. 6. 22:24
 5/12 A kérdező kommentje:

"Sokkal több a kisnyugdíjas, de azok nem panaszkodnak és nem veszitek őket észre!

"

a nyugdíjasok között a legkisebb a szegénység.

Legtöbbnek saját ingatlanja van és az átlag öregségi nyugdíj 100 körül van. -ingyen utazás -ingyen eü

2014. júl. 6. 22:29
 6/12 anonim ***** válasza:
42%

A kisnyugdíjasnak dolgozni kellett volna, akkor most lenne nyugdíja.

Ennyi.

Szal lesznek, mert úgy gondolják, h nekik 100%-os emelés jár.

2014. júl. 6. 22:46
 7/12 anonim ***** válasza:
78%

"a nyugdíjasok között a legkisebb a szegénység. "

Szegénység= az egyén által igényelt javak hiánya.

"a nyugdíjasok között a legkisebb a szegénység. "

Mert Terike néninek nincs szüksége ájfon hetvenhatosra, elég neki két zsömle.

2014. júl. 6. 23:20
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen nyilvánvaló, hogy miután államilag felélték a manyup-pénzeket (már maga az a tény, hogy erre szükség volt) , üres kell legyen az állami nyugdíjkassza, semmilyen tartalékunk nincsen erre a célra. Tehát innentől kezdve bárhol is borul a bili (bocsánat, a bevétel/kiadás-mérleg, az egyensúly), két dolgot tehetnek: emelik a korhatárt, tovább kizárva ezzel a nyugdíjfolyósításból embereket, vagy csökkentik a nyugdíjakat. Elméletben volna egy harmadik lehetőség is, kölcsönt vesznek fel, de ezt nem lépik meg, mert ha a kölcsönt a nyugdíjfolyósításra használja fel egy állam, az bizony csődbe megy... lásd Görögország példáját.
2014. júl. 7. 08:15
 9/12 A kérdező kommentje:
kedves utolsó már most is hitelből megy a nyugdíj 1/3-a.
2014. júl. 7. 09:06
 10/12 anonim ***** válasza:
A demográfiai helyzet miatt egyre nagyobb lesz a feszültség.
2014. júl. 7. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!