Mi a véleményed a magyar-szlovák ellentétről?
Ha azt vesszük én mint magyar természetesen az mondom/gondolom,hogy nekünk van igazunk,de persze mi sem a ma született bárány kategóriát képviseljük.
Mert például vegyük azt,hogy ott kitalálnak mindenféle nyelvtörvényt,zászlót égetnek,megvernek ha magyarul beszélsz/nem szolgálnak ki, megdobálnak kővel ,nem engednek be bizonyos embereket valami kreált vád miatt.
E mellett a politikájuk is idézőjelben "magyar-ellenes", Jan Slota,Fico (többek között.)
De itt Magyarországon nincs betiltva,hogy valaki szlovákul beszéljen sőt én még olyat sem hallottam,hogy valaki megvertek azért mert szlovákul beszélt
(Értem a nyelvtörvényt, nem kell elmagyarázni, tudom,olyan mintha a cigányoknak megtiltanánk,hogy a postán ne azt mondja,hogy "Szosztár puszávesz tu" hanem azt,hogy Szeretném feladni ezt a csomagot -bár a "szeretném" szó még nem megy,de mindegy ne térjünk el)
Csak azt akarok kifejezni,hogy látszólag a szlovák nép nagy része rendkívül magyar-ellenesen viselkedik és a magyar oldalról ez nem tapasztalható, jó persze a szélsőségesek, de véleményem szerintem Szlovákiában sokkal jobban utálnak minket mint mi őket.(Igen vannak kivételek,általánosítás és így tovább blablabla...)
"Mert például vegyük azt,hogy ott kitalálnak mindenféle nyelvtörvényt,zászlót égetnek,megvernek ha magyarul beszélsz/nem szolgálnak ki, megdobálnak kővel ,nem engednek be bizonyos embereket valami kreált vád miatt."
Erre felelte egy szlovákiai magyar kollégám, hogy ...
"Te tényleg elhiszed, hogy a 70-95%-ban magyar lakta faluban megvernek valakit mert magyarul beszél, és nem azt verik össze aki beszól?"
"Csak azt akarok kifejezni,hogy látszólag a szlovák nép nagy része rendkívül magyar-ellenesen viselkedik ..."
És íme a kulcsszó LÁTSZÓLAG. Az itteni "erőknek" érdeke, hogy ellenség kép legyen, szlovákok kéznél vannak. Az ottani "erőknek" meg az, hogy bebizonyítsák milyen szlovák ellenesek a magyarok. Egy balhé, két jól járó féllel. Ki van ez találva.
A nyelvtörvénynek meg utána kéne néni mit is takar ...
4-es biztos igazad van. Akkor mit gondolnál rólam, ha megkapirgálnánk azt a témát, hogy miért csak különleges rendőri alakulat mert a magyar lakta részre bemenni több mint 3 évig Szlovákiában.
vagy felvetném, hogy a pénzbüntetéses rész miatt tényleg felháborító szlovák nyelvtörvény eleget tett az EU előírásainak a kisebbségi nyelvek közigazgatási használatának, míg mondjuk ugyan ezen törvény alapján hány helyen tud egy orosz vagy kínai Budapesten ügyet intézni. Márpedig nem kevesen vannak, nem beszélve a vietnamiakról Arról nem beszélve, hogy hány olyan magyar falu van, amiben 20% alatti a magyar lakosság aránya ...
Na most lehet hülyézni vagy hazaárulózni.
Szerintem ezt csak így állítják be hogy a szlovák utálja a magyart. Egyáltalán nem így van.
Van egy kisebbség nálunk és náluk is aki szélsőséget ez sajnos természetes. De a nagy többség látja hogy a szomszédja szlovák vagy magyar és mind a kettő ugyan úgy dolgozik, neveli a családját a határnál tudnak magyarul szlovákul mind a két oldalon.
A másik hogy Szlovákia iszonyúan fiatal nemzet. Megérthető hogy büszkék akarnak lenni, a történelmüket maguk akarják írni nem fogadják el másét ( Sajnos nem véletlenül nem fogadják el a közös történelemkönyv kiadását, mert nem tudnak történelmileg mire hivatkozni,szerves része volt felvidék a magyar királyságnak, ahogy gúnyosan szokták mondani " Mondj egy szlovák király?". A szlovák nemesség mindig a magyarsággal azonosult hiszen ők voltak a döntéshozók stb stb lehetne sorolni)
Azért próbálnak néhányszor magyar ellenes vagy annak látszó dolgokat tenni hogy bizonyítsák nekik igenis van helyük itt, amit senki nem kérdőjelez meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!