Mi a véleményetek a Miskolci cigánytelepek felszámolásáról?
"Ezek nem az ő házaik, hanem önkormányzati bérlakások, amikért a cigányok lakbért fizetnek. És ha nem akarják, akkor nem fogják elveszíteni, ugyanis önkormányzati lakásból - ha nincs tartozásuk -, akkor csak a beleegyezésükkel lehet őket kilakoltatni. Ha életveszélyessé minősítik a lakásokat, akkor pedig másikat kell az önkormányzatnak biztosítania.Azokat a cigányokat, akik saját lakásukban laknak, nem érinti a kitelepítés."
Gyanítom, hogy nem miskolci vagy, ugyanis olyan ordas nagy hülyeségeket beszélsz, hogy inkább menj szabad ég alá, mert a mennyezet félő, rád szakad.
A legtöbb számozott utcás lakás magántulajdonban van, de állapotuk lelakott, életveszélyes. A 3/4-ében illegálisan beköltözött cigányemberek, bűnözők élnek, értsd: a lakás nem azon a néven van, mint akik laknak benne. Na ennek vetünk most véget.
10-ből van 1, talán 2 olyan számozottutcás lakás/ház, ami az önkormányzat tulajdona. Ezeket valóban csak tartozás (elmaradt lakbér és rezsifizetés) fejében, vagy ha az ingatlant folytatólagosan bűncselekmény elkövetésére használják, lehet kilakoltatni. A derék, törvénytisztelő miskolci polgárok szerencséjére általában legalább az egyik, de jellemzően mindkettő feltétel teljesül. De mondom még egyszer, a legtöbb ottani ingatlan jogállása "magántulajdon", ergo nem az önkormányzaté, és ebben az esetben az általam feljebb leírt dolgok a mérvadóak.
Miskolci vagyok így eléggé látom mi a helyzet: NEM a Jobbik kezdeményezte a gettó felszámolást VISZONT! , jelenleg a Jobbik erőteljesen politikai hasznot kíván húzni abból , hogy a belvárosban nagymértékű aláírás gyűjtésbe kezdett.
Csakhogy ők azért gyűjtik az aláírást , hogy ne kapjanak az ott élők ezért pénz. Csak küldjék el onnan őket. Ez felháborító , kirekesztő és rasszista. Én szerencsés vagyok Miskolc egy olyan részén élek , amit még nem lepett el a fekete fertő és ha belegondolok hogy esetleg ideküldenék őket akkor az nagyon kiverné nálam a biztosítékot. Nem ez a probléma megoldása hogy szőnyeg alá söpörjük. Pont mint a fővárosban. Ha kitiltjuk a hajléktalanokat megszűnik a probléma??
"Elfoglalja más házát, lelakja, aztán hőbörög, hogy neki JÁR egy másik"
Ezek önkormányzati bérlakások, az ott élők bérleti díjat fizetnek.
"Ezek önkormányzati bérlakások, az ott élők bérleti díjat fizetnek.
"
Miért beszélsz még mindig hülyeséget, andika? Leírtam már, 10-ből 8 Vasgyári lakás NEM önkormányzati, hanem bizony MAGÁNtulajdon. Ergo 10-ből 2 lakásban (nem)fizetnek a cigányok bérleti díjat az önkormányzatnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!