Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Jobboldaliak, rendpártinak...

Jobboldaliak, rendpártinak tartjátok ti magatokat?

Figyelt kérdés
Szóval arra lennék kíváncsi hogy azok közül akik jobboldali gondolkodásúnak tekintik magukat, mit gondolnak, mi ennek a fő indoka? Valóban rendpárti beállítottságúak, amivel általában a jobboldali értékrendet azonosítani szokták, vagy inkább egyszerűen a hazafias hangzású retorika ami arra ösztönözte őket hogy jobboldali irányba szavazzanak ha úgy adódik? Mennyire áll hozzátok közel a vallás?

2014. máj. 10. 18:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Például, hogy a hazudozást vagy a megcsalást nem pozitív dolognak tartjuk."

Na ezt jó, hogy bárki is komolyan veszi, pfff.

Persze nyilván kommunista vagyok, meg zsidó is ha nem gerjedek az árpád sávra.

A nemzeti egység kb azt jelenti, hogy mindenki más alsóbbrendű élősködő. Szerintem jobb ha minden embert az alapján ítélnek meg, hogy milyen. Nem az számít, hogy milyen nemzetiségű valaki...Ez már a múlt században is hülyeség volt ez a nagy nacionalizmus, most még inkább az.

Mi értelme van annak, hogy az egyik nemzet jobb mint a másik? Egyáltalán ez a nemzet szó, én gondolom hazaáruló vagyok, mert külföldön élek és szeretem a multi-kultit és nem köpöm le a kollégáimat akik nem is erről a földrészről származnak.

Ez a az egész jobberkedés azoknak van kitalálva akiknek nincs életük, akik túlságosan buták, hogy értelmet találjanak az életüknek. Nekik megfelelnek az ilyen légvárak, hogy nemzet, meg vallás.

Üres szavak, a semminél is kevesebb, de nem kell gondolkodni, mert a szánkba adnak mindent...

2014. máj. 10. 23:13
 12/21 anonim ***** válasza:

40 évesen aki rájön, hogy meleg az addig titkolta.

Menj fel bármelyik meleg tárkeresőre, tele van házas emberekkel...nem egy ilyet ismerek.

(Undorítóak persze, mert becsapják a párjuk és ki tudja mit visznek haza.)

2014. máj. 10. 23:14
 13/21 anonim ***** válasza:

"külföldön élek "

Hála a jó Istennek! :P

2014. máj. 10. 23:22
 14/21 anonim ***** válasza:

Az, hogy a saját országunkat jobban preferáljuk, mint a többit az nem jelenti azt, hogy más országokat alsóbbrendűnek tartunk.

Embereknél szintúgy, ha valaki büszke a származására, etnikumára az nem jelenti azt, hogy élősködő alsóbbrendűnek gondol mindenki mást.

Németországban vagy Svédországban dolgozol?

Az elsőre tippelek.

Apám is onnan származik,német, ott nevelik ilyen betegesre az embereket, hogy imádja a multikulturalizmust.

Milyen szuper lesz Németországnak, hogy eltűnik a német kultúra, etnikum, de jó, szuper.

Ez nagyjából olyan, mintha én olyan embereket méltatnék, akik napi kettő doboz cigarettát szívnak.

Ami természetesen nem jó, dicsérni, támogatni pedig egyszerűen beteges.

2014. máj. 10. 23:34
 15/21 anonim ***** válasza:

Én nagyon jól érzem magam úgy, hogy mindenféle kultúrából származó emberrel dolgozom együtt pl. Ez által több leszek, nem kevesebb.

Ha egy afrikai országba mennének tömegesen a németek azt a nemzetet is siratnád?

Egy kultúra nem tűnik el nyomtalanul, összeforr másokkal, átvesz szokásokat.

Ahogy pl. a magyar kultúra is hatással van erre az országra (továbbra sem mondom melyikre) úgy az itteni kultúra is hatással van rám, a többi bevándorlóra.

A történelem folyamán mindig is vándoroltak az emberek, új nemzetek születtek, mások eltűntek. Csak most gyorsabb a folyamat.

Gondolom te akkora hazafi vagy, hogy semmit sem veszel át más nemzetektől.

Egy német, szláv eredetű szót nem ejtsz ki a szádon, csakis magyar ételeket eszel...az a baj a jobb oldallal, hogy ha szabad kezet kapna Észak-Koreát csinálna az országból.

Az tényleg jó az az elszigetelődés, nem tűnik el a nemzet...

Saját kultúra, mit jelent ez?

Egyszer egy román kezdett mesélni egy hagyományos román ételről, aztán leesett, hogy ez a paprikás krumpli. Magyarországon meg magyar hagyományos étel...

Ugye vágod, hogy a honfoglaláskor krumpli sem volt Európában. Azt sem eszel, mert behozták az idegenszívű dél-amerikai szokásokat?

2014. máj. 10. 23:52
 16/21 anonim ***** válasza:

Kedves #15-ös. Remélem nem gond ha beleszólok a vitátokba, #5-ös vagyok. Nem értem, hogy honnan és miért vonsz le folyamatosan ilyen következtetéseket. Miből gondolod azt, hogy ha valaki szeret magyarnak lenni, az rögtön kuruc-infót olvas, s legszívesebben megölné az összes etnikumot? A Jobbikra több mint egy millió ember szavazott, köztük én is. A Fidesz-KDNP-re pedig több, mint kétmillióan. Szerinted ez a 3 millió ember mind utálja a többi népet, csak azért mert nemzeti érzelműek és nagy részük keresztény?

,,Gondolom te akkora hazafi vagy, hogy semmit sem veszel át más nemzetektől. "

Már megbocsáss, de ezt is honnan vetted? A magyar nemzet pont arról híres, hogy mindig befogadtuk, átvettük a számunkra hasznosat, amely minket előre visz.

Egy hatalmas negatív képed van a nemzeti érzelmű emberekről. Mindezt nem tudom hogy honnan szerezted, nagyon remélem, hogy csak az internetről, s nem személyes tapasztalat alapján.

Azért őszintén remélem hogy tudod, hogy nem minden hazáját szerető ember bőrfejű, aki acélbetétes bakancsban jár mindenhova és ha meglát egy cigányt azt megveri.

Szeretheti valaki úgy is nemzetét és hazáját, hogy nem kirekesztő, s nem utál más népeket.

2014. máj. 11. 00:09
 17/21 anonim ***** válasza:

A rossz tapasztalatomat személyesen szereztem, én is inkább azt kívánom, bár ne ismertem volna soha azokat az embereket.

Azért aki a jobbikra szavaz, egyet ért a sok sületlenséggel amit összehordanak, az bizony bőrfejű.

Hány millió szavazó, mintha számítana, ma MO-on nyíltan lehet zsidózni, cigányozni, b-zuzni és nem 3 millió ember ért ezzel egyet, hanem sajnos sokkal több.

Civilizált ember nem jobberkedik, nem normális dolog.

Hiába magyarázom ezt olyanoknak, akik a Holokausztot is eltagadják, meg rábeszélésre lesz valaki meleg.

Nektek tényleg csak arra futja, hogy befogadjátok azt a nagyon egyszerűen kommunikált szemetet, amit a jobbik tol elétek.

Csak Mo nem a világ közepe, meg a szívcsakrája. Hanem egy közép-európai totál jellegtelen, szürke, kis ország, nulla kultúrával, középkori gondolkodás móddal.

Néz ki az ablakon, aztán ha akarsz legyél rá büszke....

2014. máj. 11. 00:23
 18/21 anonim ***** válasza:

Nos, én a Jobbikra szavaztam és nem, nem vagyok bőrfejű, semmilyen szempontból :)

Azt elismerem, hogy talán a Jobbiknak van a legtöbb szélsőséges szimpatizánsa. Ettől függetlenül maga a párt fennállása óta szerintem folyamatosan konszolidálódik. Még 2010-'14 köz is voltak zsidózó tagjaik a parlamentben, azonban mostanra már mind egy szálig kipenderítették őket. Egy másik emberrel az élen talán rossz felé is elmehettek volna, azonban szerintem jelen pillanatban nagyon is jó irányba tartanak.

A régi osztálytársaim közül kb 10-zel tartom a kapcsolatot, 6-an a Jobbikra szavaztunk és egyikőnk sem rasszista, s nem hisszük azt sem, hogy Magyarország a Föld szívcsakrája. Nem akarjuk visszahódítani a történelmi Magyar Királyságot, s újabb világháborút sem. Mindannyian egyetemisták vagyunk, habár más-más városokba és szakokra mentünk továbbtanulni.

Akár hiszed akár nem, van mire büszkének lennünk, még úgy is, hogy nem a Szíriuszról jöttünk, s nem mi építettük a piramisokat. :)

2014. máj. 11. 00:53
 19/21 A kérdező kommentje:

Nos, végigolvastam amiket eddig írtatok, és azt kell hogy mondjam hogy jelenleg mintha baloldali irányból érzékelnék több szélsőséges hangnemet megütő kijelentést, amit nem igazán illene. Mondom ezt úgy, hogy személy szerint saját magam is jobban húzok az úgynevezett "baloldalias" irányba vagy ne adj isten "liberális" (hú, de gyűlölt fogalom ma ez Magyarországon, tudom :)) irányba. Három szóban összefoglalva nagyjából azt mondanám hogy nem vagyok konzervatív.

Valamint magam is külföldön élek, de nem mondanék én ilyet egyáltalán hogy Magyarország egy jelentéktelen nemzet, nulla kultúrával. Inkább pont arra szeretnék kilyukadni, hogy a kulturális hagyományok ápolását sokan szerintem tévesen értelmezik.

Saját magam is szeretem a hazámat és mondhatni, "büszke" vagyok magyarságomra. Viszont nem gondolom azt hogy azzal járulok hozzá leginkább a magyar nemzet "megmaradásához", ha a régi nemzeti hagyományok sokaságát úgymond elhelyezem egy kirakatban, és úgy hagyom őket. Valamint lehet minden héten még egy kissé "túlfűszerezni" további nemzeti jellegekkel, viszont a végén az állandó lesz és unalmassá válik. Sokkal vonzóbbá válik a kirakatban elhelyezett nemzeti sajátosságok tömkelege ha azok közben átvesznek korszerűbb, esetleg idegen elemeket is. Hisz minél inkább újul valami (persze nem extrém mértékben) a kor szelleméhez hűen, annál értékesebbé válik a társadalom számára úgy hogy közben hordoz korábbi "hagyományos" sajátosságokat is.

Azonban arról sem érdemes megfeledkezni hogy azok a korábbi hagyományos sajátosságok egykor jöhettek szintén más nemzetektől(lásd, karácsonyi fenyőfa állítás a nappaliban ami ugye német szokás volt eredetileg).

Ezen túlmenően abban hiszek, hogy sok pozitívum amiket felsoroltatok mint jellegzetes "jobboldali ideálokként"(nemzeti összetartás, család, környezettudatosság) úgy gondolom hogy a maguk módján szerepet vállalhatnak egy magát baloldalinak való ember értékrendjében is.

Értem ezalatt azt hogy akik bíznak egymásban, azok össze fognak tartani, de ehhez nem kell feltétlenül egy azonos népcsoporthoz vagy akár nemzethez tartozniuk. Elvégre a bizalom a másikban ami a fő erény, ennek azonban szerintem nem első sorban az azonos származás a fő generátora, bár érthető módon nagyon is lehet szerepe a gyakorlati életben. Csak nem kell viszont túlzottan ilyesmire építeni az életfelfogását az embernek. Valamint ugyanez a helyzet a kereszténységgel. Lehetnek a keresztény szertartások közösségkovácsoló erejűek ami szép dolog, csak a közösségkovácsoláshoz sem kell feltétlenül vallási elemekkel előállni.

A melegséggel kapcsolatban szimplán az a véleményem hogy mindenki magánügye, de nem kellene úgy tekinteni a dologra mintha valami ördögtől származó dolog volna és levonni automatikusan más emberek értékéből amiatt hogy nem az ellenkező nemhez vonzódnak. Számos meleggel találkoztam már akikről nem mondhatok rosszat igazából.

2014. máj. 11. 01:25
 20/21 anonim ***** válasza:

15#

Igen, elítélem a gyarmatosítást meg a hasonlókat.

Azt is elítélném, ha most hirtelen megindulnának az európaiak és elkezdenének Japánba vándorolni és emiatt eltűnne a japán kultúra.

Mellesleg Japán ilyen téren nagyon elszigetelt ország, de mégis a legfejlettebb a világon, a gazdaságuk az amerikai után a legnagyobb.

Mint írtam, nem vagyok az a fajta, aki az év mindennapján kokárdát hord vagy Árpád vezérnek öltözik.

Azért lehet különbséget tenni az Európán belül levő kultúrák között és ezek mozgolódásai között, meg az Európán kívül érkezők között.

2014. máj. 11. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!