Mi a Véleményed a II. világháborúról?
"A nemzetközi zsidóság a kommunizmussal szövetkezve megpróbálta elpusztítani a nemzeti értékeken nyugvó eszmerendszereket, ezért a Harmadik Birodalom más európai népek összefogásával és hősies harcával sem tudta kivívni a végső győzelmet. 1945. május 8.-a a gyalázat napja!"
Nekem meg valami olyan rémlik, hogy a gazdasági válság megoldásaként a hadipar (Németország, SZU) vagy az infrastruktúra (New Deal) kapott nagyobb állami megrendeléseket, aztán valamit csinálni kellett a hadipar termékével. Ehhez jött az ideológiai maszlag a lebensraumról meg a dojcsland überállesz. Na meg ne is emlegessük, hogy a molotov-ribbentropp paktum sem a zsidók kötötték, és utána nem a zsidók támadták meg a SZU-t. És mintha a zsidóságot próbálták volna meg elpusztítani.
Hogy már annyi bőrt húztak le róla, és általa rólam, hogy olyan érzés még mindig erről beszélni, mintha egy horzsolt sebet nyomkodnának...
Teljesen mindegy, hogy ki mit gondol. Mindenki annyira nagyon tudja a maga igazát, hogy senki nem fogja jobban tudni mint a másik, így az elkövetkezendő évtizedekben semmilyen valósághű megegyezés nem lesz a témában.
A személyes véleményem talán erre (is) alapoznám:
Youtube: Benjamin H. Freedman beszéde, 1961
Kifejteni már tényleg nincs kedvem...
# 16:
Én totálisan elhiszem azt, amit itt elmond ez az Úriember, viszont az nem világos, hogy miért nem Németországgal kötötték meg ezt a megállapodást? Miért Angliával?
Azt értem, hogy sikerült a forradalom Oroszországban és sikerült legyőzniük ezáltal őket, de akkor sem értem... Mire volt jó ez a pálfordulás?
Akkor olvass egy kis Mein Kampf-ot, abban simán le van írva, hogy keletre kell Németországnak terjeszkednie.
Ha érték is a németeket atrocitások Lengyelországban, az is azért történt, mert egyre jobban gyűlölték a németeket az egész világon, mivel szépen lassan szállták meg a különböző területeket, míg végül sor került Csehszlovákiára is, ahol már nem is németek laktak, ahogy az addig megszállt területeken.
A lengyelek úgy érezték, hogy ők következnek, ezért ott különösen nagy volt a gyűlölet a németek ellen. Ezt használta fel Hitler Lengyelország lerohanásához.
Mellesleg az angolok augusztus 29-én felajánlották a németeknek, hogy mégis csak népszavazás lesz a Danzig-korridor kérdésben, de ők ezt elutasították, mert akkor már megvolt a szovjetekkel a paktum.
Szóval akárhogy is csűröd, csavarod a dolgokat, a II. világháborúból nem lett volna semmi, ha Hitler nem akar háborút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!