A németek mit gondolnak a második világháborúról?
Rossz véleménnyel vannak róla.
Én sem vagyok jó véleménnyel Hitlerről, pedig német származású vagyok.
Hitlernek a késői években elment az esze, paranoiás, hatalommániás lett.
Az ilyen embereknél akik ekkora hatalmat tarthatnak a kezükben, előfordul.
Persze, haragszom is rá, hogy rossz döntéseket hozott és nem nyertük meg a háborút.
Egész Európa jobban nézne ki.
Nem vagyok elfogult , elismerem a Harmadik Birodalom szépségeit is.
A technikai fejlődést , a foglalkoztatottsági politikát ,népesedés politikát.
Sosem szerettem a zsidókat, ez amolyan családi dolog nálunk, de Hitler kicsit messzire.
Bár, nagyapám egészen a halálig dicsőítette a Führert és a Reichot titokban természetesen , sokat mesélt róla, hogy miként mentek a dolgok akkoriban.
"Tudom, hogy Hitler talpra akarta állítani a hazáját a vereség után, de azért túlment egy határon."
Milyen határon?
A történelmük egy sötét foltjának tartják, szégyenlik. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a német bűnös nép, a háború okai és következményei (elcsatolt területek, elűzött németek) ugyan úgy tabutémának számítanak az európai szövetség miatt, mint Magyarországon Trianon és a határon túli magyarság a szocializmus alatt.
Jelenleg is állandó téma ez a történelmi múlt, melyet jóvá kell tenni például a zsidóság, a kisebbségek fokozott támogatásával.
Németország ma már nagyon liberális és pacifista.
#7 Mivel tudod alátámasztani amit írtál? Én úgy olvastam, hogy a legtöbb német igen is Hitler ellenes, és sötét pontnak tartják Hitlert a német történelemben.
Szerintem Hitler uralkodásának a legelején tényleg jó vezető volt. Akkor kezdett kilábalni Németország az I. VH. okozta inflációból. Munkahelyeket teremtett. Kitűnő szónok volt. Németek millióit tudta rávenni a saját eszméje követésére. Szerintem nála nagyobb szónok soha nem élt a világon. Szerintem, ha Hitler kikelne a sírból a németek megint Hitler pártiak lennének.
A németek döntő többsége tisztában van vele, hogy Hitler az elképzelhető legnagyobb csapást jelentette, ami csak a német népet sújthatta.
Az ország a 30-as években Hitler nélkül is talpra állt volna gazdaságilag, a válság már éppen múlóban volt Németországban a nácik hatalomra kerülésének idején. Az Anschluss és Danzig visszacsatolása békésen végbement volna, ma is érvényben lenne. Ma is Németország része lenne Kelet-Poroszország, Szilézia, Pomeránia. Nem üldözték volna ki németek millióit az Odera-Neisse vonaltól keletre fekvő területekről, Csehországból, Jugoszláviából, Magyarországról.
Nem döntötték volna romba Németország nagyvárosait, nem lett volna NDK és szovjet megszállás, berlini fal stb.
A németek ma ezzel tisztában vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!