Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Támogatnád a kóreai mintájú...

Támogatnád a kóreai mintájú oktatást?

Figyelt kérdés

Sajnos egyre inkább úgy látom, hogy a mai fiatalság nagyon el van kanászosodva. Az egyik kritikus terület az oktatás. A gyerek nem tiszteli a tanárát, visszabeszél, sőt a szájbarúgás sem megy ritkaság számba. Ha kap egy rossz jegyet, egyből a tanár a hülye, nem pedig ő, amiért nem készült. Egyébként meg tanulni luxus, különféle közösségi oldalakon csináltatják meg újabban a házit. Mint az oktatás topikban is sokszor olvashattuk. Egy kötelező olvasmányt nem képesek elolvasni, utána meg a tanár a k*csög. Az órán sem figyelnek. Tudomásom van olyanokról ,akik sakkoztak, szupermárióztak, sőt még teát is főztek órán. Nem ritka az sem, hogy a tanár sírva megy ki.

Szerintem nem ártana a kóreai típusú oktatási rendszert bevezetni. Nincs engedély nélküli beszéd, feleselés, mással foglalkozás. A leckének, órai feladatnak pedig kész kell lenni, a kérdésre is válaszolni kell, különben baj lesz. Aki pedig nem az elvártnak megfelelően teljesít vagy viselkedik, arra ez vár: [link]

2014. ápr. 24. 23:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%
ehez az is kéne hogy a tanár normális legyen nekem úgy tanitot egy "tanár" szakmát amiből késöbb meg akarnál élni hogy nem értet hozzá és ezt a tanári kar is tudta mégse rugták ki mert hát mi lenne szegény emberkévewl inkább csesze el több száz diák jövöjét amíg a magyar oktatás ilyen sazinvonalon van kár keménykedni
2014. ápr. 25. 02:17
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Természetesen. Adni kell a szájukra a kölköknek, különben sosem lesz fegyelem!
2014. ápr. 25. 05:19
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem, hatalmas az öngyilkossági ráta, és így is folyamatosan csökken Magyarország népessége
2014. ápr. 25. 06:43
 14/20 anonim válasza:
87%

Szerintem meg nézz jobban utána a koreai oktatási rendszernek. Remélem azt tudod, hogy Koreában az iskolás korú gyerekek között nagyon nagy az öngyilkossági arány, mivel sokan képtelenek megfelelni az ottani elvárásoknak.

Pali bá : A mi környékünkön /Szatmár/ létezik az a szó, hogy elkanászosodva, azt viszont még sosem hallottam, hogy elkanászodva.

2014. ápr. 25. 07:22
 15/20 anonim ***** válasza:
23%
Jelentem a kérdést.
2014. ápr. 25. 08:47
 16/20 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem a kezét letörném annak a tanárnak amelyik hozzányúlna a gyerekemhez. A probléma az, hogy a tanárok nem szakemberek, tanárnak az megy el akit sehova máshova nem vettek fel. Ennek köszönhetően nem értenek a gyerekekhez, nem értenek ahhoz sem amit tanítanak (tipikus példája ennek az informatika órák ahol sok helyen a gyerek világosítja fel a tanárt, hogy márpedig hülyeséget beszél).

Namost, ha korrekt szakemberek lennének, képzettek olyan téren, hogy miként kell bánni a gyerekkel akkor azt mondom legyen, de így viszont egy akármilyen alulképzett idióta ne verje már a gyerekemet azért mert nincs akkora tekintélye, hogy rendet tudjon tartani az osztályában.

És nem, nekem nincs még gyerekem, de ~8 éve hagytam abba az iskolát, így még erősen rémlik az amit a "tanárok" műveltek. A többség nem alkalmas erre a pályára, nincs tekintélye, nem ért a szakmájához, így nem is csoda, hogy ezt a tanulók megérzik és nem is úgy viselkednek ahogyan kell. Emellé bejön még az is, hogy az oktatási rendszer úgy rossz ahogy van, a megtanulandó anyag értelmetlen etecera.

A lényeg a lényeg: én nem abban látom a megoldást, hogy verjünk mindenkit aki megmukkan.

2014. ápr. 25. 09:30
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Körmös,nádpálca,repülő kulcscsomó,koki,pajesz radírozás,egész szünetben verebezés stb...

Régi szépidők....Mi még betudtuk fogni a pofánkat.:)

2014. ápr. 25. 13:11
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"Körmös,nádpálca,repülő kulcscsomó,koki,pajesz radírozás,egész szünetben verebezés stb...

Régi szépidők....Mi még betudtuk fogni a pofánkat.:)"

Én csak azt nem értem miért az a "jógyerek" aki befogja a pofáját és hátra tett kézzel ül a padban.

2014. ápr. 25. 13:19
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább a finn oktatást támogatnám, ott is valahogy normálisra sikerült nevelni a gyerekeket, úgy, hogy a '70-es évek óta tilos a gyereket iskolában bántalmazni. Ráadásul a tanulmányi eredményeik is abszolút kenterbe verik a többi nyugati országét. A koreai iskolarendszer egy olyan szintű katasztrófa, hogy az embertelen. Dél-koreai cserediák ismerősöm mesélt nekem erről. Pár példát szeretnék mondani:

-Bentlakásos iskola

-Reggel 7-kor kezdődik a tanítás

-Reggeli, ebéd és vacsora is az iskolában van

-Délután 5-kor fejeződik be a hivatalos tanulás, de a diákok 99%-a kb. este 9-ig extra órákra jár

-Este 11-12-ig tanulás és házi feladat végzése

-Reggel 6-os kelés a reggelire.

Ez kérem melyik országba egészséges? Ezek a gyerekek 18-19 éves korukig mást sem csinálnak, csak SZENVEDNEK az iskolában.

Ja, ez a "nincs engedély nélküli beszéd, feleselés stb." duma elképesztően gyenge. Az ottani diákok is akkor próbálnak kibújni minden alól, ahol csak tudnak...

Fizikai fenyítést meg sehol nem alkalmaznak, mert az iskolák nagy része fizetős, és ha gyerekkel bármi történik, a szülők már viszik is másik iskolába, szóval ez, hogy "egyből a tanár a hülye", az ott is megvan.

2014. ápr. 25. 17:58
 20/20 anonim válasza:
100%
2014. ápr. 25. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!