Mit csinálnátok a helyemben? (fontos kérdés nekem)
Jó tanuló vagy, feltételezem tovább tanulsz. Ott is tanulni kell majd és élni egy kicsit, tudom, mert nemrég végeztem. :)
Utána is megvár a belépés, ez akkor kivétel, ha ténylegesen politikai pályára szeretnél menni, de akkor is ráérsz egyetem/főiskola alatt belépni, de addigra letisztul a pártok helyzete és több információval tudsz mérlegelni.
Azt hiszem, tudom melyik irányba húzol.
Én azt tanácsolom gondold át, hogy vajon két év múlva is hasonló lesz-e a helyzet a maihoz. Mert ha nem, az emberek gondolkodása megváltozik, így pártok tűnnek el, jelennek meg; lehet, hogy épp az általad preferált is erősen meg fog gyengülni.
(És még nézd meg a párt átlag életkorát, ha nincsenek idősek, az bizony azt jelenti, hogy karriert ott befutni igen nehéz. )
"egy politikai szervezet (nem párt)"
Nem párt. Akkor mozgalom? :)))
"Jól kialakult nézeteim vannak"
Akárcsak az összes 17 évesnek. Amely jól kialakult nézetek aztán elég gyorsan megváltoznak.
"és képes vagyok komolyan gondolkodni"
Nehogy azt hidd, hogy a párttagsághoz gondolkodni kell. A párttagság főleg plakátragasztást, szendvicskészítést, tea- és kávéfőzést, szórólaposztogatást, székek nagyterembe hordását stb. fogja jelenteni.
Majd 30-40 éves korodban, ha befutott vállalkozó, jelentős tudós vagy egyéb befolyásos ember leszel, akkor a párttagságod jóvoltából lehet belőled jelölt, és politizálhatsz olyan önállósággal, hogy ahhoz már némi gondolkodás is kell.
Az az érzésem, hogy egyelőre nem tudod, mi a politika és mit jelent politizálni, hanem igen romantikus (és nemcsak romantikus: hibás) elképzeléseid vannak róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!