Fidesz szavazók: Szerintetek a jobbik politikája miben hibás?
Számomra a legtaszítóbb a Jobbik-féle politizálásban a folyamatos cigányozás-zsidózás. Vannak problémák, és én magam a Gárda tevékenységét is tudom értékelni (pl. vitathatatlan a Gárda érdeme a segítségyújtásban, amikor segítettek elmenekülni Galgagyörkről annak a családnak, akik az otthonukat kellett, hogy elhagyják a roma-származásúak fenyegetései miatt, és akiknek a rendőrség egyáltalán nem kelt a védelmére), de a feszültségek szítása helyett megoldásokat kellene keresni, higgadtan, és megfontoltan, esetleg olyan egyenruhát választva, ami kevésbé támadható a hivatásos rettegők számára.
A másik, amivel nem tudok mit kezdeni, az a Jobbik "Zsideszezése", valamint az igyekezet, hogy szinte ugyanolyan módon lejárassák a Fidesz-t, mint az MSZP-t. (Likud-vezető-Orbán Viktor találkozó színes képekben, kedvesnek egyáltalán nem mondható cikk kíséretében, stb.)
Én értem, hogy a Jobbiknak a Fidesz és az ő megoldási módszerei "puhák". De a gyűlöletet, azt egyáltalán nem értem. A Fidesz soha nem esett neki a Jobbiknak, sosem bántotta, hanem várt, hogy mi lesz belőle, mint új jobboldali pártból. Amikor azonban a Jobbik már születése pillanatában nekiesett a Fidesznek (lásd alapító irat), és később is csak zsidózva-liberálisozva-hazaárulózva volt képes említeni azt, nos ezek után azt hiszem érthető, hogy nem örvend túl nagy népszerűségnek a párt a Fidesz-szimpatizánsok körében...
"....de a feszültségek szítása helyett megoldásokat kellene keresni, higgadtan, és megfontoltan, esetleg olyan egyenruhát választva, ami kevésbé támadható a hivatásos rettegők számára. "
Miben szítják a feszültséget? Hogy elegük van a média által pártolt szegény cigányok által elkövetett gusztustalan aljas cselekményekből? Azért mert szólni mernek érte? Hol élünk??? Nem mondhatom ki a saját hazámban azt, hogy CIGÁNY mert rasszista vagyok? Nem zsidózhatok mert holokauszt (az mi?) tagadó vagyok? Semmibe vagyunk véve nullák vagyunk sajnos. Ha az ország nem segít a jobbiknak ők nem tudnak segíteni nekünk. Ha nem ezt a szar ertéelt néznéd állandóan akkor talán tisztábban látnál. Az egyenruhával mi a gond? Ennyi erővel a rendőrökre is adhatának halvány rózsaszín egyenruhát mert az kevésbé félelmet gerjesztő ugye?
Kedves 02:56-os!
Nem csak az "ertéelt" nézem, sőt, szerintem kevesebbet nézek bármilyen csatornát, mint mondjuk te. Nem nyitok veled vitát arról, hogy miért írtam azt, hogy a Gárda választhatott volna kevésbé támadható egyenruhát is, mert ha nem tanultál történelmet, akkor nincs miről beszélnünk.
Már nagyon fárasztó, hogy sok Jobbik-szimpatizáns szerint csak az ő pártjuk az igaz út, és mindenki más agymosott, zsidóbérenc, és általában is ostoba, korlátolt ember.
Nem tudtok mást, csak támadni, és viták helyett többnyire csak arrogáns szitkozódásra vagytok képesek. (Tisztelet a kevés kivételnek.) Soha, sehol nem szoktam betámadni a Jobbikot, mégis, ha valahol kinyilvánítom, hogy Fidesz-párti vagyok, egyből nekem estek, és minden vagyok, csak ember nem.
A cigányozást-zsidózást nem azért nem kellene csinálni, mert "nem szabad kimondani az igazságot", hanem azért, mert primitív dolog. A cigánykérdést megoldani kell, nem pedig hergelni magunkat rajta. Értem én, hogy könnyebb "minden cigányt utálni", és elvitatni magyar állampolgárságukat, mint emberileg el nem ítélhető, tisztességes, humánus megoldásokat keresni. Könnyebb mindent a "gonosz zsidókra" fogni, mint tükörbe nézni, és beismerni, hogy mi magunk miben hibáztunk, könnyebb bűnbakot keresni, mint felfogni, hogy egy demokráciában a magunk választásának súlyát kell cipelnünk legalább 4 évig, és az utóbbi években sokan sajnos nagyon rosszul választottak.
A magam részéről úgy gondolom, a diszkrimináció minden esetben káros. Akár negatív, akár pozitív. Az embereket ugyanúgy kell jutalmazni és büntetni a tetteikért, és ugyanúgy kell megítélni is. Senki ne bújhasson a származása védőpajzsa mögé, ha bűncselekményt követ el, de ne is kelljen félnie, hogy bántalmazzák a származása miatt (a magyarnak se!!!).
Nem az általatok kimondott problémákkal nem értek egyet. A megoldási módszereitek némelyikétől ráz ki a hideg.
Nagyon jól eltudnánk vitázni ezen, de...!!
Nekem vannak olyan cigány ismerőseim, hogy a kezem tűzbe tenném értük! van zsidó barátom, akiért szintén megtennék mindent! A baj csupán az, hogy emberek egy csoportja folyamatosan generálja az ellentéteket valószínűleg saját érdekeik miatt. Te a fideszben látod a megoldást én a jobbikban. Nem tudom milyen közegben élsz, milyen színvonalon, de tudnod kell, hogy vannak emberek akik a jobbikban látják azt a megoldást ami segítheti őket nagyon nagy mértékben. Könnyű takarózni azzal, hogy nem adnak munkát a cigányoknak azért mert cigányok. Ezért az a megoldás, hogy lopjanak raboljanak? Rengeteg bűncselekmény történik az országban amiről még csak elképzelésed sincs.
Négy éve volt lehetősége Orbánnak, hogy kezdjen valamit de nem álltak mellé az emberek. Nyolc éve én is a fideszre szavaztam mert úgy gondoltam, hogy már loptak annyit maguknak, hogy végre fognak azokkal is foglalkozni akikből élnek. Akkor az mszp nyert... Négy éve az mszp-re szavaztam a fent említettek miatt. Nyertek, de kiderült, hogy szart sem értem vele, mert rosszabb lett. Most a jobbikra fogok, mert ebben a négy évben annyi gusztustalan dolog törént az országban, hogy én bennük látom a megoldást. A jobbik kis párt, nem ismerték még meg az emberek, de elfog jönni az ő idejük is. Igaz nem most. Még két gondolat :
A zsidó az a nép amelyik 64 éve sajnáltatja magát a holokauszt (az mi?) miatt és a mai napig keresi a nagy vérengző nácikat ( :) ) ! Ők mindent megtehetnek. Folyamatosan előkerülnek dokumentumok amelyek megcáfolják a több milliónyi (!) zsidó megölését a második világháborúban. Azt se felejtesd el, hogy Hitler kutya fasza volt Sztálinhoz aki sokkal jobban gyűlölte a zsidókat és nem utolsó sorban irtotta is őket bőségesen.
Tudnék Neked ajánlani egy videó sorozatot a YouTube-on amelyet egy zsidó fiatal csinált Auswitczban. Megfogsz lepődni!
Mielőtt rátérnél a Magyarság nagy torokmetszésére Trianonra csak annyit tennék előre hozzá, hogy tőlünk egy óriás részt szakítottak el és nem úgy gondoltuk, elvesszük az arabok földjét mert az a miénk és megalapítjuk a saját államunkat.
Kicsit elkanyarodtam a vitánkról ne haragudj.
A második gondolatom annyi, ha Orbán kész tenni nagy lépéseket a bűnözés visszaszorításáért (most teljesen mindegy, hogy cigány-magyar-zsidó-román) akkor le a kalappal előtte és négy év múlva biztosan lesz még egy szavazója. De tartok tőle, hogy semmi sem fog változni...
03:21-nek:
Ne haragudj, fogalmam sem volt róla, hogy ismét a tudatos választók egy díszpéldányával kerültem szembe, akinek a legfőbb indoka az tud lenni egy párt mellett, hogy "az már elég pénzt lopott össze magának"... Tehát többek között Neked is megköszönhetem életem legnehezebb 4 évét, és a családom teljeskörű elszegényedését! Hálás köszönetem!
Egyszer Fidesz, aztán MSZP, végül Jobbik. Gyönyörű. Tudod, ezek után nehezen tudom elhinni, hogy stabil értékrenddel rendelkezel. Asszisztáltál a szavazatoddal egy olyan bandának, akik soha semmi mást nem tettek a szavazatokért, csak hazudtak, rágalmaztak másokat, és adatokat hamisítottak, majd miután tönkrement az ország, ellehetetlenültek az emberek, lelkesen melléállsz a Jobbiknak, hiszen "akkora a baj az országban, hogy ezt már csak ők tudják megoldani".
Lelkesen ecseteled, hogy "vannak jó fej cigány ismerőseid" (tehát nem utálod mindet), de azért gondolom ez nem zavar olyankor, amikor cigányozol. Tudod mi ez? Álszentség. Én nem cigányozok, nem zsidózok, nem gyűlölök, de tisztában vagyok vele, hogy létezik cigánybűnözés, és tenni kell ellene, de úgy, hogy azoknak a jogai ne sérüljenek, akik bár cigánynak születtek, de semmi közük a bűnözéshez, tisztességes életet élnek, dolgoznak. A holokauszt téma egyszerűen nem érdekel, a hazám sorsa érdekel, ezért sosem szavaznék olyanokra, akik bizonyíthatóan szétlopják, tönkreteszik azt. Most akkor ki is a megvezethető kettőnk közül?
10 éve még volt életem. Dolgoztam, és a pénz, amit kerestem, elég volt a számláimra, az ennivalómra. Nem éltem nagylábon, de biztonságban voltam, egy darab hitelem nem volt. Mára a hiteleim maguk alá gyűrtek (amiket azért kellett felvennem, mert hiába dolgoztam, folyamatosan elcsúsztam a számláimmal), a párom hónapokig volt munka nélkül, és minden alkalommal zokogok a vásárlások után, mert valamit mindig ott kell hagynom, amire pedig szükségünk lenne. Lassanként adjuk el a dolgainkat, hogy legyen ennivalóra, és újból elcsúsztam a számlákkal is. Nem én változtam. Én nem szavaztam erre. Mégis az én családom szenved.
Végezetül csak annyit mondanék Neked: Nyugodt szívvel okold tovább a zsidókat, a cigányokat, Trianont, vagy bármit azért, amilyen helyzetben van ez az ország, ha esetleg ettől könnyebben alszol. Eszedbe se jusson tükörbe nézni, és felismerni, hogy a történtkért többek között Te is felelős vagy. Szidj bárkit, csak egyet ne próbálj meg, egyszer végre gondolkodni, mielőtt x-elsz. Úgysem menne....
És most nyugodtan le lehet pontozni.
Borsodban születtem, tehát nekem nem kell bemutatni a "felkoncolós" fajtát, szinte minden alkalommal összetalálkozom vele, amikor rokonlátogatóba megyek Ózdra. Kiver a víz, amikor a kis tízéves pulya nem hajlandó kitérni, ha szembe jön a járdán, sőt, még direkt nekem is jön... De nem gyűlölök, mert a gyűlölet félelemből fakad, és csak újabb gyűlöletet szül. Az viszont vitathatatlan, hogy a cigányhelyzet így nem maradhat...
Sörözni már csak azért sem ülhetek be Veled, mivel nőből vagyok, pici gyerkőccel, és amúgy sem vagyok valami nagy piás... Inkább csak Szilveszterkor iszom, egy-két pohár pezsgőt (és évközben némi vörösbort vérképzés céljából) ez az éves átlagom. (Idén ez se, mert a gazdasági helyzetre való tekintettel idén Szilveszterkor nem lesz pezsgő...)
Nem siránkozni akarok, bár az elkeseredésemet már nem lehet fokozni, főleg így ünnepek táján. A párom egyébként szintén szívesen vállalna másodállást, de az is csoda, hogy a mostani munkahelyére felvették. A barátnőmnek köszönhető, és ha nincs az ismeretség, ma is állás nélkül lenne. (Ez jól jellemzi az országot. Ha nem vagy sógor, koma, akkor éhenhalsz...)
Annak örülök, hogy bár az előző írásom kissé dühös hangnemben íródott, de hálistennek nem vetted a lapot, így magamnak dühönghettem. :) Minden esetre amit a "már eleget loptak"-mentalitású szavazásról írtam, azt fenntartom. Ennél azért komolyabban el kellene gondolkodni, mielőtt az ember odaadja valakinek az x-et, és 4 évre a jövőjét is.
Annyira sosem leszek elkeseredett, hogy a Jobbikra szavazzak. És sokakkal ellentétben nem várok gyors csodát a 2010-es Fidesz-kormánytól. Elég, ha a reményt visszaadják, hogy van értelme a nyomorban is tovább küzdeni, mert van remény, hogy egyszer vége szakad majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!